(16.20 hodin)

Poslanec Vlastimil Tlustý: Návrh 90. Zpravodaj doporučuje, stanovisko pana ministra pozitivní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 516 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 516 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 193 vyslovilo 118 a 36 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Návrh 91. Zpravodaj doporučuje, pan ministr má kladné stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 517 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 517 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 193 poslanců vyslovilo 139 a 32 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Návrh 92. Stanovisko zpravodaje záporné, pana ministra rovněž záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 518 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 518 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 193 poslanců vyslovilo 80, 72 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Návrh 93. je zcela identický s návrhem 92., a proto je nehlasovatelný.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pardon, někteří kolegové mě upozorňují, že jsem v minulém hlasování měla říci, že návrh byl přijat. Nevím, co jsem řekla, ale rozhodně jsem měla na mysli, že návrh nebyl přijat, neboť přijat nebyl.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Opakuji tedy, že návrh 93. je identický s nepřijatým návrhem 92., a proto je nehlasovatelný.

Návrh 94.

Námitka. Než přijde pan poslanec, opravím svou chybu. Návrh 94. (93?) není identický, má jiný zdroj, takže je hlasovatelný. Stanovisko zpravodaje stále negativní, ale méně, stanovisko pana ministra záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 519 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 519 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 193 poslanců vyslovilo 102 a 65 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Návrh 94. Stanovisko… Teď nevím, jestli čekat na kontrolu…

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já ještě chvíli počkám.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Vážená sněmovno, v zápisu je u mého hlasování "ano", ale já jsem hlasoval "ne". Děkuji. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Takže budeme hlasovat o zpochybnění posledního hlasování na návrh pana poslance Skopala.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 520 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 520 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 193 vyslovilo 157 a 8 bylo proti.

 

To znamená, že budeme znovu hlasovat o návrhu uvedeném pod číslem 93. Stanoviska zazněla.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 521 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 521 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 192 poslanců vyslovilo 86 a 84 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Návrh 94. Stanovisko zpravodaje neutrální, stanovisko pana ministra záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 522 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 522 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 192 vyslovilo 87 a 74 bylo proti.

 

Prosím o ticho.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Návrh 95. a poslední. Zpravodaj doporučuje, pan ministr nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 523 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 523 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 193 poslanců vyslovilo 94 a 61 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Tím bylo podle názoru zpravodaje hlasováno o všech předložených pozměňovacích návrzích i usnesení rozpočtového výboru a obracím se na sněmovnu, zdali má stejný názor.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Kühnl.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, já se také domnívám, že bylo hlasováno o všech návrzích. Mám jenom otázku na pana zpravodaje nebo případně pana ministra, zda sledovali výslednou výši vládní rozpočtové rezervy, protože podle zákona o rozpočtových pravidlech musí být ve výši 0,3 % výdajů státního rozpočtu. Pokud se nemýlím, souborný návrh rozpočtového výboru byl zhruba v rovnováze navýšení a snížení výdajů VVR. Hlasovalo se i o dalších návrzích. Prosím jenom o informaci o výsledku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan zpravodaj Tlustý má slovo.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Přesným součtem posloužit nemohu. Pokud by byl požadován, nezbylo by, než sečíst v tuto chvíli. Nemohl jsem sčítat v průběhu hlasování. Podle mého názoru je v tuto chvíli vládní rozpočtová rezerva přibližně ve výši 1,5 miliardy, ale berte to jako můj odhad.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Kühnl.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážená paní předsedající, vážená vládo, kolegyně a kolegové, možná by stálo za to spočítat to, protože tři desetiny procenta jsou zhruba 2,2 miliardy korun a asi je obtížné hlasovat o rozpočtu v rozporu se zákonem o rozpočtových pravidlech, nebo si toho alespoň musíme být vědomi.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Tlustý má slovo. Prosím o ticho.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Mohu odkázat jenom na minulost. V minulosti takovýto součet, pokud se nedostala rezerva do záporných čísel, nebyl sněmovnou požadován. Pokud pan kolega Kühnl nesouhlasí, doporučuji, aby se hlasovalo o námitce.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP