(16.30 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Pilip, ovšem jen s faktickou poznámkou.

 

Poslanec Ivan Pilip: Mám faktickou poznámku. Toto vysvětlení od předsedy rozpočtového výboru je sporné, protože tento zákon, nový § 27, platí od tohoto roku, čili odvolávat se na to, že toto pravidlo tady v minulých letech nebylo, je sporné. Předpokládám, že sněmovna nebude chtít hlasovat o zákonu, který by od samého začátku byl v rozporu s platnou legislativou českého státu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ještě než dám slovo panu poslanci Filipovi, upozorňuji, že abychom k takovému návrhu přistoupili, musel by být podán formální návrh. Pokud nebude odhlasován formální návrh, budeme pokračovat v hlasování o rozpočtu jako celku. Pan poslanec Filip má slovo.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Vážená paní předsedající, pane předsedo, vážená vládo, paní a pánové, doufám, že nejjednodušší je sečíst výsledek vládní rozpočtové rezervy, a proto žádám o poradu na klub na 20 minut. Doufám, že to bude pracovníkům rozpočtového výboru stačit, aby mezitím výsledek sečetli.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vyhlašuji přestávku do 16.50 hodin, nicméně bych chtěla požádat všechny poslanecké kluby, aby v těchto dnech nežádaly tak hojné přestávky na poslanecké kluby, protože v tomto čase je možné projednat jiné body, aby bylo možné ukončit naši schůzi.

 

(Jednání přerušeno v 16.31 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP