(11.50 hodin)
(pokračuje Patočka)

Protože paní poslankyně Sehnalová stáhla své pozměňovací návrhy 2 až 4, tak bychom hlasovali o jejích pozměňovacích návrzích č. 3 a 5.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Nejprve musíme hlasovat o stažení, ano?

 

Poslanec Jiří Patočka: Dobře. Omlouvám se. Potom by následovaly pozměňovací návrhy pana poslance Bartoše, pana poslance Zajíčka, pak pana poslance Vlčka a v závěru přednesené legislativně technické úpravy, které byly teď předneseny. Takto vidím proceduru.

Ještě jsem neuvedl v části 1 - a to se omlouvám - v části rozpočtového výboru by jako hlasování šesté se hlasovala druhá část usnesení rozpočtového výboru týkající se daně dědické, darovací a daně z převodu nemovitostí.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Já bych doporučil, kdybychom v rámci procedury nejprve odhlasovali návrhy na stažení, poté legislativně technické a pak bychom hlasovali o jednotlivých pozměňovacích návrzích ve znění přednesených legislativně technických úprav. Ano?

Vzhledem k tomu, že pořád slyším ruch v sále, tak se chci zeptat, zda jsou všechny poslanecké kluby připraveny k hlasování, či nikoliv. Prosím pana poslance Plevu, pana ministra Fencla, zda by mně pohybem libovolné části těla mohli naznačit, zda můžeme hlasovat. Pohyb znamenající rozchod interpretuji pouze tak, že můžeme hlasovat.

Je námitka proti společnému hlasování, kterým bychom odsouhlasili stažení a legislativně technické úpravy? Není námitka. Takže můžeme jedním hlasováním vyřešit oba tyto problémy.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 446 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 177 poslanců pro návrh 170, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní prosím jednotlivé pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Jiří Patočka: Hlasujeme nyní o skupině A, pozměňovací návrhy rozpočtového výboru, čili hlasování první se bude týkat bodů 2 až 5. Zpravodaj doporučuje.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pane kolego, mám pocit, že vystoupení pana poslance Plevy upozorňovalo na kolizi mezi pozměňovacím návrhem C2 a A2 - tuším? Pokud se nepletu, tak z něho vyznělo, že by nejprve mělo být hlasováno o C2, a potom teprve o A2. Alespoň tak jsem tomu porozuměl.

 

Poslanec Jiří Patočka: Já jsem tomu rozuměl trochu jinak. Já jsem se domníval, že v bloku hlasování o rozpočtovém výboru bychom hlasovali… Můžeme to takto provést. Souhlasím s tím.

Hlasujeme tedy nejdříve o pozměňovacím návrhu, který prezentoval pan kolega Pleva. Je to ve skupině C2. Ten je konkurenční s rozpočtovým pozměňovacím návrhem A2.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Prosím o stanoviska. Ještě pan poslanec Grůza má připomínku k proceduře.

 

Poslanec Jan Grůza: Já se domnívám, že návrh C musí být hlasován dohromady, že oba návrhy spolu věcně souvisí.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Děkuji za upřesnění. Takže hlasujeme o celém pozměňovacím návrhu pod písm. C. Stanovisko zpravodaje kladné, navrhovatele záporné.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 447. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 176 poslanců pro návrh 91, proti 79. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Patočka: Tím se stal nehlasovatelný pozměňovací návrh rozpočtového výboru č. 2. Můžeme pokračovat o pozměňovacích návrzích v rozpočtovém výboru pod č. 3, 4, 5. Stanovisko zpravodaje doporučující, navrhovatele doporučující.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 448. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 177 poslanců pro 163, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Chtěl bych poprosit legislativu, jestli by mohla zkontrolovat, zda musíme nějak upravit bod 1. Ne. Je to v pořádku. Dobře. Děkuji.

Prosím další návrh.

 

Poslanec Jiří Patočka: Jsme v části první. Nyní bychom měli hlasovat o části druhé, to znamená šesté hlasování, to jsou body 1 až 9 jako blok. Zpravodaj doporučuje, navrhovatel doporučuje.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Jsou to pozměňovací návrhy pod písm. A k části druhé 1 - 9.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 449. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 177 poslanců, pro 172, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Patočka: Můžeme pokračovat ke skupině B paní poslankyně Sehnalové. Tam zbývá její třetí pozměňovací návrh. Zpravodaj nesouhlasí, navrhovatel souhlasí.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 450. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 178 poslanců pro 116, proti 53. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Patočka: Pak je pozměňovací návrh paní poslankyně Sehnalové č. 5. Zpravodaj doporučuje, navrhovatel doporučuje.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 451. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 178 poslanců pro 170, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Patočka: Skupina pozměňovacích návrhů poslance Bartoše byla přijata, čili se dostáváme ke skupině D poslance Zajíčka. Ta se týká druhé části tohoto poslaneckého návrhu. Navrhuji hlasování oddělené. Zpravodaj doporučuje, navrhovatel nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 452. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 178 poslanců pro 88, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jiří Patočka: Pozměňovací návrh č. 2. Zpravodaj doporučuje, navrhovatel nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 453. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 178 poslanců pro 85, proti 85. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP