(14.20 hodin)

Poslanec Jan Grůza: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, i já si dovolím požádat o pevné zařazení jednoho z bodů, a tím je první čtení bodu číslo 72, což je návrh Jihomoravského kraje na změnu hranic krajů, a sice na pátek 22. 3. příští týden. Je to dáno tím, že zástupci krajů nebo ten, který bude předkládat tento návrh, by zde musel čekat až na konec prvních čtení. Proto prosím o pevné zařazení tohoto bodu a o výjimku z toho našeho usnesení sněmovny. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Poslanec Havlíček.

 

Poslanec Jiří Havlíček: Děkuji, pane předsedo. Dovoluji si navrhnout zařadit za bod 80, za blok prvních čtení, nový bod - číslo 81, nebo bude mít jiné číslo - sněmovní tisk 1258, návrh poslanců Jiřího Havlíčka, Jana Kasala, Tomáše Kvapila, Františka Ondruše, Miloše Titze a Pavla Pláničky na vydání zákona, kterým se mění zákon číslo 133/1985, o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Ano. Poslanec Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, paní a pánové, dovolím si požádat vás o podporu mého návrhu na zkrácení této schůze, na vyřazení jednoho z bodů, které máme uvedeny v programu, který máme na stolech. Navrhuji vyřazení bodu číslo 69, vládního návrhu zákona o veřejné stráži a o změně některých zákonů, sněmovní tisk 1223, prvé čtení, z programu této schůze. Odůvodněním je, že to řešení, které nám vláda nabízí v této chvíli, není až tak úplně dobré a že by bylo dobré počkat s řešením tohoto problému až po volbách. Děkuji za podporu.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Děkuji. Pan poslanec Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Vážené kolegyně a kolegové, po dohodě s navrhovatelem navrhuji vyřadit z programu této schůze bod číslo 8 a recipročně bod číslo 99, což je vládní návrh zákona o darování a odběrech tkání a orgánů. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: O darování… Ještě jednou, pane poslanče, prosím.

 

Poslanec Josef Janeček: O darování a odběrech tkání a orgánů.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Tkáně a orgány. Dobře. Tady je obrovský zájem, takže já to složitě zvládám.

Pan poslanec Filip.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji. Vážený pane předsedo, pane předsedo vlády, vládo, paní a pánové, já si dovolím navrhnout rozšíření programu o jeden bod. Navrhuji za bod číslo 155 zařadit další bod Volby, a to volby člena dozorčí rady České konsolidační agentury. V této agentuře v dozorčí radě chybí jeden člen - z devíti je zvoleno osm. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Já vím, že pan poslanec toto navrhuje trpělivě už po řadu schůzí. Možná, že uspějete, pane poslanče.

Pan poslanec Krása.

 

Poslanec Václav Krása: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, navrhuji zařadit za bod 49 nový bod, a to návrh zákona o institutu pro dokumentaci totality, tisk 1118. Lhůta pro projednání už dávno uplynula a garanční výbor ukončil jednání o tomto návrhu zákona. Zároveň navrhuji zařadit třetí čtení adekvátně k tomu návrhu.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Paní místopředsedkyně Buzková, kterou jsem opomenul, takže se jí omlouvám.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: To je v pořádku, pane předsedo.

Vážený pane předsedo, dámy a pánové, vzhledem k tomu, že je prakticky nemožné, aby k návrhu zákona, který je zařazen na pořad této schůze v prvním čtení, aby mohl být ukončen legislativní proces takovéhoto návrhu zákona do konce tohoto volebního období, po konzultaci se všemi předkladateli návrhu poslanců Petry Buzkové, Vlastimila Tlustého, Václava Krásy a Zdeňka Škromacha na vydání zákona o poskytnutí záruk České republiky za úvěry na rekonstrukci dětské části Fakultní nemocnice v Motole, sněmovní tisk 1125, beru tento návrh zpět.

Tímto vzetím zpět se navrhovatelé nevzdávají myšlenky řešit havarijní stav dětské Fakultní nemocnice v Motole. Nicméně vycházíme z realistického předpokladu toho, že by se pouze diskutovalo nad návrhem zákona, jehož legislativní proces by nebyl ukončen v tomto volebním období, a budeme případnou aktivitu vyvíjet ve volebním období příštím.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Paní místopředsedkyně, neutečte mi. Je to bod programu který?

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Číslo 62.

 

Předseda PSP Václav Klaus: 62. Ano. Děkuji. Pan poslanec Skopal.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Vážený pane předsedo, dovolte, abych navrhl vyřadit z programu jednání bod číslo 39, ochrana hospodářské soutěže, a tím i třetí čtení číslo 132, a zařadit tento bod na příští jednání vzhledem k tomu, že ještě nebyl doprojednán tento bod ve výboru hospodářském a ve výboru pro evropskou integraci. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Děkuji. Pan poslanec Hrnčíř.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Vážený pane předsedo, paní poslankyně, páni poslanci, dovoluji si jako zpravodaj přednést návrh na vyřazení bodu číslo 31 ve druhém čtení a v návaznosti s tím bodu číslo 122 ve třetím čtení, sněmovní tisk 1160, vládní návrh zákona o změně zákonů v souvislosti s ukončením činnosti okresních úřadů. Tento návrh, bohužel, neprojednal výbor pro sociální politiku a zdravotnictví a garanční výbor pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Domnívám se, že jde o tak závažný návrh, že jej nelze bez projednání v těchto výborech projednat. Proto navrhuji vyřazení z programu této schůze.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Ano. Pan poslanec Kučera starší.

 

Poslanec Miloslav Kučera st.: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, v souladu s názorem i ostatních spolupředkladatelů vás žádám, aby byl vyřazen z programu této schůze, tedy vypuštěn, bod číslo 76, sněmovní tisk 1242, návrh na vydání zákona o poskytnutí státní záruky na zajištění úvěru pro mezinárodní multimediální park.

 

Předseda PSP Václav Klaus: To myslíte park ve Znojmě. Ale vždyť by si ve Znojmě také zasloužili park, když ho máte v Pardubicích, pane poslanče. Ano.

Pan poslanec Radko Martínek.

 

Poslanec Radko Martínek: Vážený pane předsedo, já si dovoluji navrhnout, aby byl pevně zařazen v bloku druhých čtení na středu, to je 13. 3. ve 14 hodin, to znamená po polední přestávce, bod číslo 30, což je zákon 1159 - obce s pověřeným obecním úřadem a s rozšířenou pravomocí, druhé čtení. Třetí čtení potom po uplynutí lhůt. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Ano. Pan poslanec Holáň.

 

Poslanec Vilém Holáň: Vážené kolegyně a kolegové, stahuji z programu bod číslo 43. Je to tisk 1020 - návrh novely zákona o správě daní a poplatků. A spolu s tím i bod 136, totiž třetí čtení této novely. Činím tak proto, že v bodě 42 bude projednávána novela téhož zákona jiných předkladatelů a svoje návrhy uplatníme formou pozměňovacích návrhů k tomuto návrhu. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pan poslanec Kvapil.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, podávám tentokrát návrh na rozšíření našeho programu této schůze, a to na zařazení sněmovního tisku 1203, kterým je návrh zákona, kterým se mění podmínky pro použití půjčky poskytované na základě nařízení vlády 190/1997 Sb., o poskytnutí finanční pomoci v oblasti bydlení občanů postižených povodněmi v roce 1997 nebo 1998.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP