(12.40 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, rozumím vám, děkuji. Udělala jsem tu chybu, že jsem neuzavřela rozpravu. Vzhledem k tomu, že se do ní nikdo nehlásí, tak rozpravu končím.

Budeme hlasovat o návrhu procedury, tak jak se řeklo, postupně o pozměňovacích návrzích, jak jsou uvedeny ve sněmovním tisku, s tím, že o bodu A by se hlasovalo jako o celku s výjimkou bodu 1, který by se hlasoval zvlášť.

 

O tomto návrhu procedury rozhodneme v hlasování pořadové číslo 255, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 255 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 157 vyslovilo 136 a 3 byli proti.

 

Procedura byla přijata, takže prosím, pane zpravodaji, předkládejte jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim s panem ministrem vyjádřete.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nejprve tedy budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu A1, bude se hlasovat individuálně, posléze o ostatních pozměňovacích návrzích ústavně právního výboru. Nyní hlasování o pozměňovacím návrhu A1.

(Zpravodaj stanovisko neutrální, ministr doporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 256 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 256 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 157 vyslovilo 127 a 12 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nyní bychom tedy mohli hlasovat o zbývajících pozměňovacích návrzích ústavně právního výboru obsažených pod písmenem A, a to jedním hlasováním.

(Zpravodaj stanovisko doporučující, ministr rovněž doporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 257 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 257 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 157 vyslovilo 142 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nyní můžeme přikročit k pozměňovacím návrhům paní poslankyně Parkanové pod písmenem B. Ona je podávala jako dva pozměňovací návrhy, ale dovolím si vyslovit názor, že bychom o nich mohli hlasovat současně, pokud někdo nevznese námitku.

(Zpravodaj stanovisko nedoporučující, ministr doporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 258 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 258 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 80 a 67 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nyní můžeme přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích pod písmenem C, a to v tom pořadí, jak jsou uvedeny, tzn. nejprve pozměňovací návrh C1.

(Zpravodaj stanovisko doporučující, ministr nedoporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 259 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 259 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 105 a 35 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Pozměňovací návrh C2.

(Zpravodaj stanovisko doporučující, ministr rovněž doporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 260 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 260 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 145 a 2 byli proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu C3.

(Vzhledem k současné jednoznačné praxi je stanovisko zpravodaje mírně doporučující. Stanovisko ministra je nedoporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 261 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 261 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 40 a 93 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Pod písmenem D následuje pozměňovací návrh jediný.

(Zpravodaj stanovisko doporučující, ministr nedoporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 262 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 262 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 23 a 124 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Následují dva pozměňovací návrhy pod písmenem E. Hlasovat o nich budeme o každém zvlášť. Každý se týká něčeho jiného, takže nejprve návrh E1.

(Zpravodaj stanovisko doporučující, ministr rovněž doporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 263 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 263 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 158 pro vyslovilo 135 a 2 byli proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Stejně tak doporučující stanovisko mám k pozměňovacímu návrhu pod písmenem E 2.

(Stanovisko ministra je rovněž doporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 264 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 264 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 142 a 3 byli proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Pod písmenem F je uveden jediný pozměňovací návrh.

(Zpravodaj stanovisko nedoporučující, ministr doporučující.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 265 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 265 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 44 a 82 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nyní musíme hlasovat o legislativně technické úpravě přednesené v rozpravě ve třetím čtení panem poslancem Koudelkou. To byly úpravy týkající se oddělené účinnosti.

(Zpravodaj stanovisko doporučující. Stanovisko ministra je kladné, navržené úpravy jsou správné.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme hlasovat o této legislativně technické úpravě v hlasování pořadové číslo 266, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 266 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 159 vyslovilo 152 a nikdo nebyl proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP