Středa 15. ledna 2003

 

(Jednání pokračovalo v 19.00 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené dámy, vážení pánové, vážení kolegové, zahajuji přerušené jednání a začnu tím, že vás seznámím s výsledkem třetího kola tajné volby prezidenta republiky.

V zápise z třetího kola první volby stojí tyto údaje: Počet vydaných hlasovacích lístků v Poslanecké sněmovně 200. Počet vydaných hlasovacích lístků v Senátu 81. Celkový počet vydaných hlasovacích lístků je tedy 281. Počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků v Poslanecké sněmovně je 200. Počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků v Senátu je 81. Počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků celkem je 281.

Pro kandidáta Václava Klause bylo v Poslanecké sněmovně odevzdáno 80 platných hlasů, v Senátu Václav Klaus obdržel 33 hlasy. Celkem bylo Václavu Klausovi odevzdáno 113 platných hlasů. (Potlesk poslanců a senátorů za ODS.)

Petru Pithartovi bylo v Poslanecké sněmovně odevzdáno 44 platných hlasů, v Senátu 40 platných hlasů. Celkem Petr Pithart obdržel 84 platné hlasy. (Zatleskání.)

Závěr tušíte. Ve třetím kole nebyl zvolen nikdo a já konstatuji, že první volba končí.

O slovo se hlásí poslanec Václav Klaus.

 

Poslanec Václav Klaus: Pane předsedo, vážení kolegové z obou komor Parlamentu, dovolte mi, abych využil tohoto okamžiku a poděkoval těm z vás, kteří jste mi dali své hlasy, kteří jste způsobili, že jsem ne zvítězil, ale získal nejvíce hlasů ve všech třech kolech dnešního volebního klání. Já si tohoto výsledku opravdu, opravdu velmi vážím.

Chtěl bych říci také to, že budu-li navržen, zúčastním se další prezidentské volby, ať už bude pokračováním této volby nepřímé, nebo volbou přímou.

Chtěl bych předem poděkovat i těm, kteří mě dnes nevolili. Předem proto, protože doufám, že se do příště polepší.

Děkuji za pozornost. (Smích a potlesk v sále.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, my jsme pořad našeho dnešního zasedání vyčerpali. Dovolte mi, abych vám popřál příjemný večer, a v této chvíli první společnou schůzi obou komor Parlamentu končím.

 

(Schůze skončila v 19.06 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP