(17.54 hodin)

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Dámy a pánové, volební komise na své schůzi projednala návrhy poslaneckých klubů na členy výborů Poslanecké sněmovny a přijala své usnesení č. 11, na jehož základě byl připraven návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, aby v návrhu usnesení, který máte předložen, podle usnesení komise byla provedena jedna změna, a to na stránce 2 až 3 ve volebním výboru, kde na místo Doktora Michala si napíšete Beneše Miroslava. Dnes volební komisi byla doručena žádost poslaneckého klubu ODS na provedení této změny a volební komise tuto změnu schválila.

Dovolte mi několik slov k předloženému návrhu usnesení Poslanecké sněmovny. Podle článku 5 bod 1 našeho volebního řádu rozhoduje Poslanecká sněmovna hlasováním o potvrzení kandidátky předložené volební komisí. Pokud Poslanecká sněmovna ustavení některého výboru nepotvrdí, poslanecké kluby podle čl. 5 bod 7 předloží volební komisi nové návrhy. Říkám to proto, že nelze předloženou kandidátku v rámci projednávání tohoto bodu jakýmkoliv způsobem měnit.

K předložené kandidátce organizačního výboru jen podotýkám, že Poslanecká sněmovna přijala minulý týden usnesení, podle kterého má organizační výbor 19 členů, a to včetně předsedy a místopředsedů Poslanecké sněmovny, kteří jsou členy tohoto výboru ze zákona. Poslanecký klub US-DEU navrhl za člena organizačního výboru poslance Karla Kühnla, a protože byla poslankyně Hana Marvanová zvolena místopředsedkyní Poslanecké sněmovny, je kandidatura poslance Karla Kühnla neúčinná, neboť jediné místo podle poměrného zastoupení v organizačním výboru patří místopředsedkyni Poslanecké sněmovny paní poslankyni US-DEU Haně Marvanové.

Navrhuji, abychom nejprve vedli rozpravu o celém návrhu a po jejím ukončení pak hlasovali o ustavení každého jednotlivého výboru zvlášť.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, já děkuji, rozpravu otevírám. Nepřihlásil se mi nikdo v této chvíli. Pokud se nikdo nehlásí, tak můžeme rozpravu ukončit a předávám slovo předsedovi volební komise, aby doporučil další postup.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nejprve by měla Poslanecká sněmovna hlasováním en bloc rozhodnout o ustavení petičního výboru, jak jej volební komise navrhla. Prosím o hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s navrženým složením petičního výboru, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování číslo 5 ze 197 přítomných poslanců hlasovalo pro návrh 197 a proti návrhu nula. Konstatuji, že jsme ustavení petičního výboru potvrdili.

 

Pane předsedo, prosím, pokračujte.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále hlasování rozhodneme o složení rozpočtového výboru.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s navrženým složením rozpočtového výboru, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování číslo 6 ze 197 poslanců pro 196, proti jeden. Rozpočtový výbor jsme ustavili.

 

Pane předsedo, prosím, pokračujte.

 

Poslanec Pavel Hojda: Následuje ustavení organizačního výboru.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s navrženým složením organizačního výboru, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

V hlasování číslo 7 bylo přítomno 197 poslanců, pro hlasovalo 193, proti 2. Konstatuji, že jsme ustavili organizační výbor.

 

Prosím, pane předsedo, pokračujte.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nyní budeme hlasovat o ustavení volebního výboru a jeho složení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s navrženým složením volebního výboru, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 8 ze 197 přítomných poslanců pro hlasovalo 196, proti nula. Konstatuji, že jsme volební výbor ustavili.

 

Prosím, pokračujte.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP