Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
18. července 2002 v 10.05 hodin

Přítomno: 196 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády. Zahajuji druhý jednací den 2. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím vás, abyste se posadili a přihlásili identifikačními kartami a případně mi sdělili, pokud jste žádali o vydání náhradních karet. Pan poslanec Škopík má náhradní kartu č. 1, paní poslankyně Páralová má náhradní kartu č. 2.

Sděluji také, že o omluvení své neúčasti požádali tito poslanci. Náhradní kartu č. 3 má pan poslanec Kott. A nyní k těm omluvám. O omluvení požádal pan ministr kultury Pavel Dostál v souvislosti s návštěvou Francie u příležitosti České kulturní sezóny.

Jak jsme již rozhodli, začneme nyní projednávat 22. bod schváleného pořadu, kterým je

 

22.
Návrh na volbu místopředsedy Poslanecké sněmovny

 

Já bych požádal předsedu volební komise pana poslance Hojdu, aby se ujal slova, a seznámil nás s dalším postupem. Vás prosím, abychom se utišili. Pane předsedo, vy máte slovo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové. Ve stanovené lhůtě byl volební komisi předložen návrh poslaneckého klubu ODS, který navrhl na tuto funkci poslankyni Miroslavu Němcovou. Jedná se o třetí volbu místopředsedy Poslanecké sněmovny většinovým způsobem a tajným hlasováním. Volba je dvoukolová, prvé kolo je technicky připraveno a může okamžitě začít. Požádal bych na vydávání hlasovacích lístků 20 minut, na zpracování pro komisi 15 minut.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Počkejte, pane předsedo, já ještě sdělím, že pan poslanec Doktor má náhradní kartu č. 6. Zároveň otevírám rozpravu k tomu, co jste řekl. Do té se mi nikdo nepřihlásil písemně, nehlásí se do ní nikdo ani ústně. Já tedy přerušuji jednání na tajnou volbu. Hlasovací lístky budou vydávány ihned po přerušení po dobu 15 minut. Ne?

 

Poslanec Pavel Hojda: Dvacet minut a patnáct minut na zpracování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: 20 minut a potom 15 minut na zpracování. Takže pokračovat jednání bude v 10.45 hodin. Pan poslanec Vidím, náhradní karta č. 7.

 

(Jednání přerušeno v 10.09 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP