Začátek schůze Poslanecké sněmovny
12. září 2002 v 10.09 hodin

Přítomno: 198 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení paní poslanci a vážení členové vlády. Dovolte mi, abych zahájil 5. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás přivítal. Prosím vás, abyste zaujali svá místa a posadili se. Já připomenu, že schůzi jsem svolal na základě usnesení organizačního výboru ze dne 23. srpna 2002 a že pozvánka vám byla poslána 30. srpna.

Návrh pořadu vám měl být rozdán na lavice. Já vás teď požádám a poprosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo z vás žádá o vydání náhradní karty. Paní poslankyně Talmanová má náhradní kartu č. 1 a pan ministr Rusnok má náhradní kartu č. 2.

Nejdříve přistoupíme k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Petra Bratského a poslance Vladimíra Říhu. Ptám se, jestli má někdo jiný návrh. Pokud ne, tak budeme hlasovat a já zahajuji hlasování.

 

Kdo je pro, aby ověřovateli byli pan poslanec Petr Bratský a poslanec Vladimír Říha, stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

V dnešním hlasování pořadové číslo 1 bylo přítomno 166 poslanců. Pro hlasovalo 150, proti žádný, takže konstatuji, že ověřovateli 5. schůze Poslanecké sněmovny jsme určili poslance Petra Bratského a poslance Vladimíra Říhu.

 

Prosím jmenované ověřovatele, aby nyní zkontrolovali přihlášky poslanců na ústní interpelace se seznamy v počítači a poté dohlédli na losování jejich pořadí. Seznamy s vylosovaným pořadím budou rozdány do lavic.

Já vás prosím, abyste se utišili a vyslechli moji informaci, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti tito poslanci: paní poslankyně Jarmila Boháčková na část schůze, pan poslanec Josef Houzák se omlouvá pro nemoc, pan poslanec Petr Pleva se pro nemoc omlouvá na celou schůzi a pak jsou tady poslanci, kteří se účastní schůze ústavního výboru v Bruselu, to jsou poslanci Libor Rouček, Pavel Svoboda a Jaroslav Zvěřina. Pak tady je omluva předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana, který se omlouvá na celou schůzi, a to je v tuto chvíli vše. Za vládu se omlouvá také ministryně Marie Součková, která je služebně na Slovensku.

A ještě pan poslanec David Šeich, to je náhradní karta č. 4.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP