(14.50 hodin)
(pokračuje Kováčik)

Tam asi bude nějaká vzájemná nevraživost nebo co. (Mimo záznam!)

Takže to je všechno. Vedle těchto návrhů, které budou přílohou usnesení, bych navrhl, abychom hlasovali o následujícím návrhu usnesení: "Poslanecká sněmovna mění své usnesení č. 31 z 18. července 2002. Schválený zasedací pořádek tvoří přílohu tohoto usnesení." Pane předsedo, můžeme hlasovat.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme hlasovat o všech těchto změnách najednou.

 

Hlasujeme o návrhu usnesení, jak nám byl přednesen zpravodajem.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tyto změny, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 16 bylo přítomno 188 poslanců, pro hlasovalo 163, proti žádný, takže tento návrh byl přijat.

 

Můžeme ukončit tento bod, děkuji.

 

Dalším bodem schváleného programu je

 

2.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

 

Musím poprosit, aby se slova ujal předseda volební komise pan poslanec Pavel Hojda.

 

Poslanec Pavel Hojda: Vážený pane předsedo, vážená vládo, dámy a pánové, v úvodu připomínám, že dne 9. srpna se vzdal svého členství ve stálé delegaci Parlamentu do shromáždění Západoevropské unie poslanec Michal Hašek a dne 17. září 2002 odstoupil z funkce náhradníka stálé delegace parlamentu do Rady Evropy poslanec Svatopluk Karásek. Dále pak poslanecký klub US-DEU dne 2. 10. oznámil rezignaci poslance Karla Kühnla na členství v ústavně právním výboru.

Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckých klubů tyto návrhy na volbu:

Poslance Karla Kühnla, US-DEU, za člena organizačního výboru na uvolněné místo po bývalé místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Haně Marvanové.

Poslankyni Hanu Marvanovou za členku ústavně právního výboru na uvolněné místo po poslanci Karlu Kühnlovi.

Poslance Zdeňka Maršíčka, KSČM, za člena výboru pro obranu a bezpečnost na uvolněné místo po zemřelém poslanci Josefu Houzákovi.

Poslance Václava Franka, KSČM, za člena stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Vojenského obranného zpravodajství na uvolněné místo po zemřelém poslanci Josefu Houzákovi.

Poslankyni Miroslavu Němcovou, ODS, za náhradníka do stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Rady Evropy na uvolněné místo po poslanci Svatopluku Karáskovi.

Poslance Oldřicha Němce, ČSSD, za člena do stálé delegace Parlamentu do Shromáždění Západoevropské unie na uvolněné místo po poslanci Michalu Haškovi.

Tyto návrhy byly zaslány na vědomí všem poslaneckým klubům. Zákon č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, stanoví, že změny ve stanovených výborech a komisích lze provést jen se souhlasem Poslanecké sněmovny a volba se koná většinovým způsobem. Jednací řád Poslanecké sněmovny však verbálně nestanoví způsob hlasování. Protože volba komisí a ustavení výborů proběhly veřejným hlasováním, navrhuji proto, aby dnešní volba proběhla stejným způsobem, veřejně, pomocí hlasovacího zařízení.

Doporučuji, aby po rozpravě k navrženým kandidátům Poslanecká sněmovna nejprve konstatovala, že poslanec Karel Kühnl, poslanec Karásek a poslanec Hašek rezignovali na své funkce, a pak hlasovala o každém kandidátu za člena orgánu Poslanecké sněmovny samostatně.

Nyní prosím pana předsedajícího, aby otevřel rozpravu k uvedenému bodu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Otevírám rozpravu k uvedenému bodu. O slovo se, zdá se mi, nikdo nehlásí, proto končím rozpravu a přistoupíme k vlastní volbě. Předávám znovu slovo předsedovi volební komise. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nejprve budeme hlasovat, že Poslanecká sněmovna konstatuje, že poslanec Karel Kühnl, poslanec Svatopluk Karásek, poslanec Michal Hašek rezignovali na své funkce v orgánech Poslanecké sněmovny, tak jak bylo předneseno, to je v ústavně právním výboru, ve stálé delegaci Rady Evropy a ve stálé delegaci do Západoevropské unie. Prosím o hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování, kde konstatujeme tuto rezignaci. Kdo souhlasí s tímto textem usnesení? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 17 z přítomných 189 pro hlasovalo 160, proti žádný. Tento text usnesení byl přijat.

 

Prosím, pane předsedo, další krok.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nyní budeme hlasovat o jednotlivých kandidátech na uvolněná místa v příslušných orgánech Poslanecké sněmovny.

Za člena organizačního výboru je navržen poslanec Karel Kühnl.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s touto nominací? Kdo je proti?

V tomto hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 189 pro hlasovalo 153, proti 3. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za členku ústavně právního výboru je navržena poslankyně Hana Marvanová.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování, které má pořadové číslo 19, bylo přítomno 189 poslanců, pro hlasovalo 138, proti 6. Tento návrh na změnu byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena výboru pro obranu a bezpečnost je navržen poslanec Zdeněk Maršíček.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 20 z přítomných 189 pro hlasovalo 155, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Vojenského obranného zpravodajství je navržen poslanec Václav Frank.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 21 z přítomných 189 pro hlasovalo 130, proti 6. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP