(9.20 hodin)
(pokračuje Vlček)

Byla vedena diskuse k té části, která se týká rozpočtového výboru, k té části III - změna zákona o účetnictví. A z tohoto důvodu doporučuji, aby zákon byl ve třetím čtení projednáván až po lhůtě, která následuje 24 hodin po druhém čtení.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče.

Pan kolega Kalousek má náhradní kartu číslo 10.

Otevírám obecnou rozpravu k tomuto návrhu. Do obecné rozpravy se nikdo nehlásí, takže ji končím.

Zahajuji podrobnou rozpravu, do které nemám rovněž přihlášky a proto ji končím. Tím končím druhé čtení tohoto návrhu. Děkuji oběma kolegům.

 

Dalším bodem je

 

81.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 338/1992 Sb.,
o dani z nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 118/ - druhé čtení

 

Z pověření vlády předložený návrh zákona uvede ministr financí Bohuslav Sobotka. Pane ministře, ujměte se slova.

(Ministr Sobotka z místa se vzdává úvodního slova.)

Děkuji. Pan ministr financí se vzdal svého úvodního slova.

Pro vaši informaci sděluji, že návrh jsme v prvním čtení přikázali k projednání rozpočtovému výboru, jehož usnesení bylo rozdáno jako sněmovní tisk 118/1. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru, pan kolega Šustr, resp. předseda rozpočtového výboru, pan kolega Kalousek.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji za slovo. Pane předsedající, dovolte, abych zastoupil pana kolegu Šustra a seznámil vás s usnesením rozpočtového výboru číslo 104, kde rozpočtový výbor doporučuje Poslanecké sněmovně přijmout vládní návrh zákona o dani z nemovitostí bez připomínek. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Otevírám obecnou rozpravu. Obecnou rozpravu končím.

Zahajuji podrobnou rozpravu. Také není žádná přihláška, proto podrobnou rozpravu končím. Končím i druhé čtení tohoto návrhu zákona.

Prosím všechny předkladatele, resp. zpravodaje zatím uvedených bodů, aby zvážili, zda mají zájem o zařazení třetích čtení těchto návrhů bezprostředně po skončení, neboť se můžeme s těmito návrhy vypořádat.

V tuto chvíli mi dovolte vyhlásit dvouminutovou pauzu. Chtěl bych se dohodnout s příslušnými ministry i předkladateli na možnosti zařadit třetí čtení právě projednaných zákonů.

 

(Dvouminutová pauza.)

 

Kolegyně a kolegové, budeme pokračovat v přerušeném jednání. Slovo má pan poslanec Šustr. Prosím.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, vzhledem k tomu, že nepadly žádné pozměňující návrhy, navrhuji, abychom provedli hned třetí čtení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: K bodu číslo 81. Ano. To znamená - třetí čtení tisku 118 - vládní návrh zákona o dani z nemovitostí. To je procedurální návrh, o kterém rozhodneme bez rozpravy.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 140. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Z přítomných 148 pro návrh 119, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy projednávat bod číslo 83, kterým je

 

83.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 338/1992 Sb.,
o dani z nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 118/ - třetí čtení

 

Pozměňovací návrhy nebyly předneseny. Pan ministr i pan zpravodaj zaujali svá místa a já otevírám rozpravu ve třetím čtení. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu tedy končím.

Předpokládám, že pan ministr nehodlá vystoupit se závěrečným slovem. Prosím tedy pana zpravodaje, aby nám sdělil proceduru hlasování.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Pane předsedající, dámy a pánové, usnesení rozpočtového výboru bylo předneseno, proto nám zbývá pouze jedno hlasování, a to je hlasování o celém zákonu. A toto usnesení doporučuje přijetí vládního návrhu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 118."

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 141 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Z přítomných 160 pro návrh 148, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Sděluji, že po dobu dočasné přítomnosti pana ministra Svobody má pan ministr náhradní kartu číslo 19.

Jak jsem vás již informoval, v tuto chvíli nemůžeme projednávat bod s pořadovým číslem 5 - zákon o myslivosti, neboť ten lze projednat až od 14 hodin. Měli bychom pokračovat v bloku zpráv a různých, tedy body 64, 67, 68, 69, 70, 71, 72 atd.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP