(14.10 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan navrhovatel také doporučuje. Prosím, věnujte mi pozornost.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 172 a ptám se, kdo je pro tento pozměňovací návrh. Kdo je proti?

Z přítomných 162 pro návrh 125, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní přikročíme v duchu návrhu pana zpravodaje k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Martina Kocourka, Libora Ježka, Vladimíra Doležala a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů a zákon č. 588/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 89, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahájil jsem hlasování pořadovým číslem 173. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 164 pro návrh 126, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji oběma kolegům. Nyní uděluji slovo panu poslanci Sehořovi s procedurálním návrhem.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych předložil procedurální návrh. Nemáme ještě projednáno poslední, třetí čtení tisku č. 91, zákon o silniční dopravě. Včera byl projednáván kolem půl páté. Jsem si vědom toho, že ho můžeme nejdříve projednat v úterý. Chtěl bych vás požádat, abyste souhlasili s tím, že to bude první bod v úterý ve 14.00 hodin, a to z toho důvodu, že Senát už s tím počítá, tak abychom nezdržovali Senát. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Rozumím tomuto procedurálnímu návrhu. Vzhledem k tomu, že se jedná o třetí čtení, dá se předpokládat, že tento bod by zabral takových deset patnáct minut, tudíž by nemohl ohrozit hlavní bod, který je připraven na úterní jednání, tedy zprávu o situaci v nemocnicích.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 174 a ptám se, kdo je pro tento procedurální návrh. Kdo je proti?

Z přítomných 167 pro návrh 151, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní se budeme zabývat bodem č. 90, kterým je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 301/2000 Sb. Ale ještě předtím předseda poslaneckého klubu KSČM.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji. Pane předsedající, kolegyně a kolegové, nebojte se, nezneužiji svého práva vystoupit kdykoliv a k čemukoliv příliš dlouho. (Smích.) Nicméně vás chci přece jenom poprosit o chvíli pozornosti.

Zítra je takové pěkné datum. Já se omlouvám těm z vás, kteří by to snad očekávali - přece jenom v této síni je určitým způsobem předepsán oděv, takže nevystoupím v kostýmu. Ale přesto - blíží se svátky vánoční, blíží se konec tohoto roku, a jak již je tradicí v této sněmovně, poslanecký klub KSČM pro vás připravil malý dárek k Mikuláši. Tentokrát to bude o praxi v kuchyni. Připravili jsme pro vás na každý týden jeden třešňový recept, a to v praktickém balení do kalendáře.

Já si vám dovolím ještě jednou popřát hezké svátky, hezký konec roku a do příštího roku - abychom tady spolu ve prospěch lidí existovali a pracovali tak pěkně dále. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane předsedo. Vy sám jste takový pěkný dáreček pro nás pro všechny, takže děkujeme i za ten dodatek - třešňového, doufám, že nikomu z nás nezaskočí pecka v krku. (Veselí v sále, potlesk.)

Pan kolega Cyril Svoboda má náhradní kartu č. 14.

 

Dalším bodem je

 

90.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu
a příjmení a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 320/2002 Sb.
/sněmovní tisk 134/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolu zpravodajů zaujal ministr vnitra Stanislav Gross, zpravodaj petičního výboru pan kolega Stanislav Křeček. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 134/2.

Otevírám rozpravu k tomuto bodu. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu tedy končím.

Přikročíme k hlasování. Chci se zeptat pana ministra, zda chce vystoupit se závěrečným slovem. Jeho gesto bylo víc než výmluvné. Táži se pana zpravodaje na závěrečné slovo. Nikoliv. Prosím tedy, abyste přesto přikročil k řečništi a sdělil nám proceduru hlasování.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Pane předsedající, kolegyně a kolegové, máme jenom technické pozměňovací návrhy. Navrhuji, abychom o pozměňovacích návrzích 1, 2, 3, které jsou uvedeny v usnesení petičního výboru, hlasovali jedním hlasováním, najednou.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je námitka proti tomuto postupu? Přikročíme tedy k hlasování.

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 175. Pan ministr souhlasí s tímto návrhem? (Ano.) Kdo souhlasí s ním? Kdo je proti?

Z přítomných 176 poslanců pro návrh 160, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu usnesení a o zákonu jako o celku: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 320/2002 Sb., podle sněmovního tisku 134, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 176. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 176 pro návrh 167, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Vážené kolegyně a kolegové, pokud někdo v tuto chvíli nenavrhuje nějaký další, nám všem dosud neznámý bod, kterým by se Poslanecká sněmovna měla zabývat, vyhlásím přestávku do 16 hodin, kdy budeme pokračovat v dnešním jednání ústními interpelacemi na předsedu vlády, vládu České republiky a posléze na členy vlády České republiky.

 

(Jednání přerušeno ve 14.20 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP