Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
10. prosince 2002 ve 14.05 hodin

Přítomno: 182 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení přítomní členové vlády, zahajuji sedmý jednací den 8. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám. Prosím, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami a případně mi oznámili, kdo z vás žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji, že o omluvení neúčasti na schůzi požádali tito poslanci: paní poslankyně Jarmila Boháčková se omlouvá na celou schůzi kvůli hospitalizaci. Pan poslanec Michal Hašek je na zahraniční služební cestě a pan poslanec Josef Mandík je hospitalizován.

Z vlády se omlouvá ministr Jaroslav Palas, který je v Německu, pan ministr Jiří Rusnok se omlouvá do 17 hodin a pan ministr Pavel Rychetský se omlouvá do 16 hodin, účastní se jmenování soudců prezidentem republiky, a pan ministr Zdeněk Škromach vyrazil na služební cestu do Velké Británie.

Pan ministr Sobotka má náhradní kartu číslo 3 a paní ministryně Petra Buzková má náhradní kartu číslo 8.

Přehled o bodech zbývajících k projednání byl rozdán na lavice. Dnes bychom měli projednat bod 88 a přerušený bod 53. Od 18 hodin se budeme věnovat volebním bodům.

Než přistoupíme k projednávání těchto bodů, hlásí se o slovo předseda klubu ODS pan poslanec Tlustý, kterému slovo uděluji.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane předsedo, vážená vládo, dámy a pánové, dovolte mi jménem poslaneckého klubu ODS navrhnout zařazení nového bodu, který by se jmenoval Informace vlády o stavu jednání o vstupu České republiky do Evropské unie před kodaňským summitem. Navrhujeme, aby tento bod byl zařazen zítra odpoledne, to znamená po projednání státního rozpočtu ve druhém čtení a návrhu rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury a rozvoje bydlení. Tento bod navrhujeme poté, co v některých dnešních médiích jsou uveřejněny údaje, které považujeme přinejmenším za překvapivé, nebo dokonce šokující. Tajně doufáme, že média, která tyto údaje zveřejnila, nejsou správně informována, a proto bychom rádi od vlády znali údaje přesné a konkrétní.

Prosím, aby tento návrh ODS byl, pokud možno, ostatními poslaneckými kluby podpořen, protože v případě, že by nám takové informace v rámci navrhovaného bodu nebyly poskytnuty, domníváme se, že toto téma je tak závažné, že by nezbylo nic jiného, než navrhnout svolání mimořádné schůze.

Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane poslanče, navrhoval jste na 14 hodin? Ano. Děkuji.

Dále se hlásí pan poslanec Skopal.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Děkuji, pane předsedající. Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte, abych požádal o zařazení nového bodu. Jedná se o podpůrné programy v zemědělství v roce 2003. Proč o to žádám až teď - protože zemědělský výbor se tím zabýval minulý týden a schválil tyto podpůrné programy na svém jednání. Tyto programy se vždy projednávají po schválení státního rozpočtu, a proto bych vás požádal, abyste zařadili tento bod jako bod číslo 4 v úterý 17. 12., tedy po státním rozpočtu a schválení fondu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: O slovo se hlásí předseda klubu ČSSD pan poslanec Urban.

 

Poslanec Milan Urban: Vážený pane předsedo, vážená vládo, kolegyně a kolegové, dovolte, abych předložil návrh na vyřazení bodu ze schváleného pořadu 8. schůze Poslanecké sněmovny, a to bodu č. 57 - Návrh na volbu člena Rady České televize.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To je poslední návrh, který jsem obdržel. Ještě se hlásí pan poslanec Skopal.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Omlouvám se, spletl jsem se - požádal bych o zařazení bodu, který jsem uváděl, na úterý, 17. 12., po státním rozpočtu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Tedy po třetím čtení. Ještě se hlásí pan předseda klubu ČSSD Urban.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP