(14.30 hodin)

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, vážená vládo, dámy a pánové, jako předseda volební komise Poslanecké sněmovny bych vám chtěl oznámit, že jsme se sešli s předsedou volební komise Senátu na základě společného usnesení sněmovny a Senátu - usnesení sněmovny to bylo číslo 220 z 8. zasedání sněmovny, usnesení Senátu to bylo č. 20 z 1. zasedání Senátu -, a na základě tohoto usnesení jsme se dohodli o společném postupu při přípravě voleb prezidenta republiky.

Chtěl bych vám v této souvislosti oznámit, že návrhy na kandidáty na prezidenta republiky přijímají za sněmovnu tajemník volební komise sněmovny a za Senát tajemník volební komise Senátu. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Domnívám se, že navázání spojení s novým vedením Senátu vítáme.

 

Můžeme nyní pokročit k dalšímu bodu našeho programu, jímž je

 

88.
Návrh poslanců Karla Sehoře a dalších na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 91/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo o stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele pan poslanec Karel Sehoř a zpravodaj hospodářského výboru Jaromír Schling. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovní tisku č. 91/3.

Otevírám rozpravu, do které přihlášky nemám. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Nevím, chce-li něco říci navrhovatel nebo zpravodaj. (Oba dávají najevo, že nikoliv.) nemají zájem, takže přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím tedy pana zpravodaje, aby nám sdělil postup hlasování, potom aby přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jaromír Schling: Pane předsedo, dámy a pánové, k hlasování máme kromě závěrečného hlasování o novém zákonu jako celku pouze jeden pozměňovací návrh, a to usnesení hospodářského výboru, které můžeme odhlasovat jako jeden celek, pokud nebudou námitky.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Chtěl bych ohlásit, že pan poslanec Hrnčíř má náhradní kartu č. 9.

Bohužel jsem nyní neslyšel pana zpravodaje. Mám dojem, že řekl, že budeme hlasovat o návrzích tak, jak je máme předloženy. Můžete, pane zpravodaji přečíst každý návrh?

 

Poslanec Jaromír Schling: Vážený pane předsedo, návrhy, které máme předloženy k hlasování, jsou v tisku číslo 91/3, a jak jsem řekl, můžeme o nich hlasovat najednou.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Nechám tedy hlasovat o celém textu tohoto návrhu, jak ho máme před sebou.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 180 a ptám se, kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 180 se ze 177 poslanců a poslankyň pro vyjádřilo 169, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat.

 

To je tedy všechno? Snad ještě závěrečné usnesení. Budeme o závěrečném usnesení hlasovat tak, jak bylo předloženo.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 181 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 181 z přítomných 176 poslanců a poslankyň pro hlasovalo 169. Návrh byl přijat.

 

Děkuji panu zpravodaji i panu navrhovateli a končím tento bod.

 

Dovolte mi přikročit k dalšímu bodu našeho programu, jímž je přerušený bod číslo

 

53.
Zpráva vlády o stavu zadluženosti státních nemocnic, o řešení těchto dluhů
a právním zajištění převodu nemocnic na kraje

 

Je to tedy přerušená zpráva vlády.

Omlouvám se, přehlédl jsem, že se hlásí pan předseda Kühnl. Prosím.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, chtěl bych vás pouze seznámit s rozhodnutím klubu Unie svobody DEU. Rozhodnutím klubu jsme se rozhodli stáhnout z kandidatury do dozorčí rady Státního fondu rozvoje bydlení pana poslance Vlastimila Ostrého. Protože jsme to nestačili vypracovat písemně, sděluji to touto formou do stenozáznamu a prosím volební komisi, aby pana kolegu Vlastimila Ostrého vyškrtla z kandidátky do fondu bydlení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Věřím, že volební komise to zaregistrovala.

Opakuji, že nyní dokončíme projednávání oné zprávy vlády o stavu zadluženosti státních nemocnic, projednávání, které jsme přerušili. Chtěl bych připomenout, že v duchu dohody, kterou jsme mezi politickými kluby učinili dne 3. prosince, kdy jsme tento bod začali projednávat, že jak vláda, tak Asociace hejtmanů nám předložily do Poslanecké sněmovny písemné materiály, o které jsme je požádali. Materiál vlády byl rozdán v pátek 6. prosince do vaší pošty a prohlášení Asociace hejtmanů bylo rozdáno do lavic.

Nyní se ještě zeptám, zda k úvodu tohoto přerušeného jednání nechce vystoupit ministryně zdravotnictví paní Součková, což samozřejmě záleží na ní.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP