(18.20 hodin)

Poslanec Hynek Fajmon: Vážený pane místopředsedo, vážení přítomní kolegové, chtěl bych vznést interpelaci na ministra zahraničních věcí Cyrila Svobodu ve věci výsledků jednání o kapitole zemědělství. Protože se jedná o velmi aktuální otázku, která bude v těchto dnech uzavřena, velmi rád požádám o písemný výsledek jednání České republiky o kapitole zemědělství.

Můj dotaz zní: Jaké podmínky vyjednala česká delegace v kapitole zemědělství?

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji poslanci Hynku Fajmonovi. Ministr přítomen není. Než abych vyvolával další poslance a další nepřítomné členy vlády, dovolíte-li - mohu to zkusit.

Pan místopředseda Ivan Langer není přítomen, pan poslanec Václav Exner není přítomen, pan poslanec Miroslav Beneš chce přednést svou interpelaci. Já mu dávám slovo.

 

Poslanec Miroslav Beneš: Vážený pane místopředsedo za KDU-ČSL, vážený pane poslanče za KDU-ČSL, vážení dva poslanci za KSČM, paní ministryně, dámy a pánové, jakkoli to vypadá, že je nás tady hodně, tak to nejsme všichni. Myslím si, že nejenom chyba je na straně ministrů vlády, ale i kolegů, kteří pod tíhou nepřítomnosti ministrů se interpelací nezúčastnili.

Mám interpelaci na pana ministra životního prostředí a nepochybně nikdo nemohl očekávat, že se k ní dostanu. Tak jsem docela rád, protože se to týká dvou příkazů. Příkazů č. 5 ředitelky České inspekce životního prostředí a příkazu č. 7. Ty dva příkazy, jak jistě uznáte, v té velké frekvenci nařizují užívání recyklovaného kancelářského papíru a vizitek, nařizují užívání minerálních vod ve skleněných vratných lahvích nebo pitné vody z vodovodu ve skleněných, případně porcelánových nádobách na všech jednáních, poradách, školeních a obdobných akcích. Vážené dámy, vážení pánové, nemám nic proti užívání recyklovatelného papíru, nemám nic proti pití vody ze skleněných nádob, ale myslím si, že Česká inspekce životního prostředí má na starosti poněkud jiné věci. Jestliže ze sedmi příkazů dva příkazy jsou takto nesmyslné - a já dokonce upozorňuji, že z hlediska práva a pravidel hospodářské soutěže dokonce protiprávní - kladu si otázku, co že vlastně Česká inspekce životního prostředí naplňuje a co že vlastně ředitelka České inspekce životního prostředí dělá. A toto je má otázka na pana ministra životního prostředí, dnes omluveného Libora Ambrozka.

Za písemnou odpověď mnohokrát, pane ministře, děkuji. Na shledanou.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Dámy a pánové, to byla poslední interpelace, která v dnešním pozdním odpoledni zazněla. Končím dnešní pořad. Děkuji všem 13 poslancům ODS, dvěma poslancům KDU-ČSL, jedné ministryni z ČSSD a jednomu poslanci KSČM za to, že setrvali a vyslechli odpovědi na interpelace.

Přeji vám příjemný večer, kolegům z ODS, aby se jim na kongresu dařilo. Na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 18.24 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP