(14.50 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane ministře. Ptám se zpravodaje, jestli chce ještě vystoupit. Pokud ne, zaregistroval jsem, že v obecné rozpravě zazněl návrh pana poslance Vávry, který zněl tak, že navrhuje, abychom tento návrh vrátili navrhovateli k dopracování. Chtěl jsem říci, že to podle mě lze pouze v případě zákona, a chápu jeho návrh tak, že by chtěl, abychom hlasovali o zamítnutí rozpočtu fondu.

Rozumím tomu správně, budeme tedy hlasovat o návrhu pana poslance Vávry o zamítnutí tohoto návrhu. Budeme tedy hlasovat o tomto návrhu na zamítnutí.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí rozpočtu fondu, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti návrhu na zamítnutí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku.

Hlasování pořadové číslo 258, přítomno 196 poslanců, pro hlasovalo 56, proti 131. Návrh na zamítnutí přijat nebyl.

 

Otevírám podrobnou rozpravu. Do ní v této chvíli přihlášky nemám. Mám. Prosím, paní poslankyně Vlčková.

 

Poslankyně Miroslava Vlčková: Děkuji vám. Odvolávám se na všeobecnou rozpravu a chci zopakovat pozměňovací návrhy.

Za prvé, dotaci z Fondu národního majetku pro rozpočtové příjmy Státního fondu rozvoje bydlení navýšit o 2 mld., to je z 3,7... (Velký hluk v sále.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon. Prosím vás, klid! To se nedá zachytiti. Omlouvám se, paní poslankyně, ale jestli byste mohla ještě jednou. Děkuji a prosím o klid, aby se to vůbec dalo zaznamenat.

 

Poslankyně Miroslava Vlčková: Já tedy přidám na hlasovém fondu.

Takže dotaci z FNM pro rozpočtové příjmy Státního fondu rozvoje bydlení navrhuji navýšit o 2 mld., to je z 3,7 na 5,7 mld.

Za druhé, ve výdajích Státního fondu rozvoje bydlení na výstavbu nájemních bytů a domů s pečovatelskou službou rozpočtové výdaje fondu navýšit z původních 2,85 na 3,85 mld.

Za třetí, dále ve výdajích Státního fondu rozvoje bydlení navýšit prostředky na popovodňovou obnovu bytového fondu z 0,85 na 1,85 mld.

Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já také. Hlásí se někdo další s návrhy do podrobné rozpravy? Pokud ne, poprosím zpravodaje, aby navrhl postup, jak budeme hlasovat.

 

Poslanec Miroslav Váňa: Vážený pane předsedo, vážená vládo, vážená Poslanecká sněmovno, procedura hlasování bude následující. V rámci podrobné rozpravy zazněly pozměňovací návrhy, které zde byly odreferovány paní poslankyní Vlčkovou, a proto doporučuji, abychom o těchto pozměňovacích návrzích nechali nejprve hlasovat, a poté budeme hlasovat o návrhu, tak jak zde zazněl, a to je návrh původní předlohy výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Takže budeme nejdříve hlasovat o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Vlčkové a pak o návrhu rozpočtu fondu jako celku.

 

Nejdříve tedy hlasování o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Vlčkové.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto pozměňovacímu návrhu?

V hlasování pořadové číslo 259 z přítomných 197 poslanců pro tento pozměňovací návrh hlasovalo 44, proti 91. Tento návrh přijat nebyl. To byl jediný podaný pozměňovací návrh.

 

A nyní budeme hlasovat o celku usnesení - schválení předloženého návrhu rozpočtu fondu bydlení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 260, přítomno 196 poslanců, pro hlasovalo 133, proti 53. Tento návrh rozpočtu fondu bydlení byl přijat.

 

Vzhledem k tomu, že nám do 15. hodiny zbývá pouhých pět minut doporučuji nezahajovat další bod - rozpočet fondu dopravní infrastruktury, a rovnou zahájit třetí čtení státního rozpočtu. Končím bod č. 36 a přistoupíme rovnou k bodu č. 49, což je

 

49.
Vládní návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2003
/sněmovní tisk 93/ - třetí čtení

 

Poprosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí Bohuslav Sobotka a také zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Miroslav Kalousek.

A možná udělám pětiminutovou přestávku.

 

(Jednání přerušeno ve 14.58 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP