(18.50 hodin)
(pokračuje Kasal)

Ještě o jiné zkrácení? Dobře.

Dámy a pánové, sněmovny se zeptám, má-li námitky proti tomu, abych požádal o otevření rozpravy pana ministra Dostála, protože se zde vyskytl jeden návrh, který by měl být hlasován, jak jsem ho na dálku zaslechl.

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Dámy a pánové, pokud se vyskytl návrh, o kterém je nutno hlasovat, dovolte, abych využil možnosti člena vlády a otevřel znovu rozpravu.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu ministru Pavlu Dostálovi za jeho vstřícnost. V otevřené obecné rozpravě dávám slovo panu poslanci Petru Bratskému.

 

Poslanec Petr Bratský: Dámy a pánové, pane předsedající, dovolil bych si navrhnout jménem našeho klubu zkrácení lhůty na projednání ve výborech o 20 dní, samozřejmě za předpokladu souhlasu předkladatele.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: To může být bez souhlasu předkladatele. Doufám, že všichni, kteří chtěli sdělit nějaký návrh, měli k tomu dostatek příležitosti. V tuto chvíli obecnou rozpravu končím.

 

Budeme hlasovat o prvním návrhu pana poslance Bičíka, tj. návrhu na zamítnuti tohoto návrhu zákona.

Rozhodneme o tom v hlasování, které má pořadové číslo 45. Kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 151 poslanců bylo pro 35, proti 86. Tento návrh nebyl přijat.

 

V hlasování pořadové číslo 46 rozhodneme o návrhu na vrácení návrhu zákona k přepracování.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo výsledkem pro 39, proti 85 z hlasujících 150. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní přistoupíme k přikázání tohoto návrhu výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Další návrhy nezazněly.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 47. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Z přítomných 152 poslanců bylo 146 pro, proti nikdo. Tento návrh jsme přikázali výboru k projednání.

 

Nyní rozhodneme o návrzích na zkrácení projednávání. Návrhy jsou dva - jeden je o 55 dnů, druhý o 20 dnů. To znamená projednat na této schůzi, nebo na příští schůzi. Myslím, že nejjednodušší bude, kdy dám hlasovat o návrzích, jak zazněly v pořadí. Tedy nejdříve o návrhu paní poslankyně Šojdrové - o návrhu na zkrácení o 55 dnů.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 48. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Z přítomných 151 poslanců bylo pro 64, proti 47, přesto tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní dám hlasovat o návrhu pana poslance Petra Bratského, který zní - zkrátit projednávání o 20 dnů.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 49. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 49 skončilo. Ze 149 poslanců bylo pro 107, proti 27. Tento návrh byl přijat.

 

Dámy a pánové, končím první čtení tohoto návrhu zákona. Děkuji paní poslankyni Šojdrové i panu poslanci Bičíkovi.

Prosím, abyste ještě setrvali na svých místech, protože hodlám dát slovo panu poslanci Miloslavu Výbornému.

 

Poslanec Miloslav Výborný: Pane předsedající, dámy a pánové, prosím, abychom využili sklonku dnešního jednacího dne ke dvěma rozhodnutím. Včera, jak si jistě vzpomínáte, sněmovna rozhodla, že neprojedná sněmovní tisk 190 - novelu obchodního zákoníku - v režimu § 90 odstavec 2 jednacího řádu, že však zkrátí lhůtu k projednání tohoto tisku o 52 dnů, což znamená, že tento sněmovní tisk může být projednán ještě na této schůzi.

Ústavně právní výbor projedná tento tisk příští úterý 25. února večer, což znamená, že by druhé čtení sněmovního tisku 190 mohlo být zařazeno na 26. února jako první bod odpoledne, což navrhuji. Třetí čtení buď na závěr bloku třetích čtení, nebo přiměřeně v průběhu čtení druhého. Prosím, aby o tomto návrhu bylo hlasováno, abychom tuto věc měli procedurálně takříkajíc dotaženu do konce.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, v hlasování, které bude mít pořadové číslo 50, rozhodneme o tom, že se tento zákon ve druhém čtení bude projednávat jako první odpolední bod ve středu 26. února.

Zahájil jsem hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování č. 50 skončilo. Ze 140 přítomných bylo 100 pro, 5 proti. Návrh pana poslance Výborného byl přijat.

 

Třetí čtení zařadíme poté, co se vypořádáme se čtením druhým.

Dámy a pánové, přeji vám hezký večer v hlavním městě Praha.

 

(Jednání skončilo v 18.58 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP