(15.40 hodin)

Poslanec Jaroslav Pešán: Nyní můžeme přistoupit k hlasování en bloc o usnesení zemědělského výboru vyjma bodu A26, o kterém jsme již hlasovali a hlasováním rozhodli. Stanovisko zpravodaje je souhlasné, ministra také souhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 290. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Ze 181 pro návrh 159, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Pešán: Nyní, pane předsedající, jelikož jsme dle mého názoru podrobili hlasovací proceduře všechny předložené pozměňovací návrhy, doporučuji hlasovat o zákonu jako celku. Stanovisko zpravodaje je souhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Přednesu návrh usnesení: Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 68, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 291. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 180 přítomných pro návrh 157, proti 3. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Dalším bodem je

 

112.
Vládní návrh zákona o uvádění do oběhu reprodukčního materiálu lesních dřevin
lesnicky významných druhů a umělých kříženců, určeného k obnově lesa
a k zalesňování, a o změně některých souvisejících zákonů
(zákon o obchodu s reprodukčním materiálem lesních dřevin)
/sněmovní tisk 129/ - třetí čtení

 

Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 129/2.

Otevírám rozpravu. Nikdo se nehlásí, rozpravu končím.

Prosím pana zpravodaje o stanovisko, resp. proceduru. Máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Já za ně děkuji, pane místopředsedo. Paní a pánové, máme k dispozici pozměňovací návrhy. Pod písmenem A jsou obsaženy v usnesení zemědělského výboru, pak máme k dispozici pozměňovací návrhy přednesené zde ve druhém čtení pod písmenem B a já navrhuji proceduru, abychom pozměňovací návrhy zemědělského výboru, které máme pod písmenem A, hlasovali en bloc a pozměňovací návrhy přednesené ve druhém čtení pod písmenem B hlasovali s výjimkou bodů 8, 9 a 10 také en bloc.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je námitka? Námitka proti takovémuto postupu není, prosím o první návrh.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Paní kolegyně, páni kolegové, hlasujeme nyní o pozměňovacích návrzích uvedených pod písmenem A. Zpravodaj doporučuje, pan ministr také.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 292. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 178 pro návrh 137, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích uvedených pod písmenem B s výjimkou bodů 8, 9 a 10. Zpravodaj doporučuje, pan ministr také.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 293. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 178 pro návrh 143, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích obsažených v písmenu B pod body 8, 9 a 20 a tyto budeme hlasovat en bloc. Zpravodaj má neutrální stanovisko, pan ministr silně nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 294. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 179 pro návrh 48, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Tím jsme se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy. Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. Já skutečně všem kolegům a kolegyním, kteří nejsou znalí dané problematiky, doporučuji vyslechnout si, jak zní návrh tohoto zákona:

Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o uvádění do oběhu reprodukčního materiálu lesních dřevin, lesnicky významných druhů a umělých kříženců, určeného k obnově lesa a k zalesňování, a o změně některých souvisejících zákonů, tzv. zákon o obchodu s reprodukčním materiálem lesních dřevin, podle sněmovního tisku 129, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 295. Ptám se, kdo souhlasí s tím, aby takovýto zákon byl přijat. Kdo je proti?

Z přítomných 179 pro návrh 132, proti 28. Reprodukční materiál lesních dřevin může být uváděn do oběhu.

 

Dalším bodem je bod číslo

 

114.
Vládní návrh zákona o podmínkách provozování zoologických zahrad
a o změně některých zákonů (zákon o zoologických zahradách)
/sněmovní tisk 62/ - třetí čtení

 

Ještě před zahájením tohoto bodu má slovo předseda poslaneckého klubu US Karel Kühnl.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, dovolte mi jenom, abych se krátce vyjádřil k obvinění, které zde před několika minutami vznesl pan poslanec Koníček na adresu pana poslance Pelce. Týkalo se námitky pana poslance Pelce proti hlasování o jednom pozměňovacím návrhu, který se týkal zákona o dani z příjmů. Myslím, že jsme všichni přesně věděli, kterého hlasování se ta námitka týkala. Pan kolega Pelc omylem uvedl číslo hlasování 235. Jednalo se o hlasování 245. Já bych se chtěl za sebe sněmovně omluvit za tento omyl, protože jsem to byl já, kdo ho omylem, přeřeknutím, informoval o tom čísle 235. Jednalo se tedy o hlasování 245. Mám tu výsledek v ruce a ten výsledek opravdu potvrzuje slova pana kolegy Pelce.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane předsedo, že jste se mi omluvil.

Zahajuji projednávání bodu 114. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr životního prostředí Libor Ambrozek, zpravodaj výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí kolega Hasil. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 62/3.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Prosím pana zpravodaje, aby nás seznámil s procedurou hlasování.

 

Poslanec Tomáš Hasil: Pane předsedající, dámy a pánové, pokusím se vás provést hlasováním. Před sebou máte rozdaný text 62/3. Všechny pozměňovací návrhy jsou návrhy výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP