Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
6. března 2003 v 9.07 hodin

Přítomno: 168 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, přeji vám dobré ráno. Zahajuji desátý jednací den 10. schůze Poslanecké sněmovny.

Prosím vás, abyste se všichni přihlásili svými hlasovacími kartami, případně mi oznámili jako pan ministr Zdeněk Škromach, který hlásí náhradní kartu č. 27, kdo žádá o vydání náhradní karty. Premiér Vladimír Špidla bude mít náhradní kartu č. 25, paní poslankyně Jarmila Boháčková náhradní kartu č. 26 a pan poslanec Michal Doktor č. 22.

Nyní vám sděluji, že do zahájení schůze sem dorazilo poměrně velké množství omluv na dnešní jednání. Omlouvá se pan ministr Jaroslav Tvrdík na dnešní odpoledne, dále se omlouvají paní ministryně Petra Buzková, pan ministr Pavel Dostál, pan ministr Pavel Němec, pan ministr Jaroslav Palas, paní ministryně Marie Součková a pan ministr Cyril Svoboda odcestoval do USA.

Z poslanců se omlouvají paní poslankyně Marta Bayerová, paní poslankyně Jitka Gruntová, pan poslanec Jiří Hanuš, nemocný je pan poslanec Pavel Hojda, omlouvá se pan poslanec Josef Hojdar, nemocný je pan poslanec Pavel Hönig, omlouvají se i pan poslanec Josef Mikuta, paní poslankyně Miroslava Němcová, pan poslanec Miroslav Opálka a pan poslanec Miloš Patera.

Místopředseda Poslanecké sněmovny pan Vojtěch Filip se hlásí s procedurálním návrhem.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Vážený pane předsedo, pane předsedo vlády, paní a pánové, dovolím si navrhnout vyřazení bodu č. 122, Návrh na volbu pozorovatelů do Evropského parlamentu, z pořadu této schůze vzhledem k tomu, že do dnešního dne nedošlo k dohodě mezi předsedy poslaneckých klubů, a pokud k ní nedojde ani v úterý, budu navrhovat rozhodnutí sněmovnou o dalším postupu, takže dnes bych ještě nechal prostor pro jednání. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Také děkuji. Vážené kolegyně a kolegové, o tomto návrhu bychom měli pravděpodobně hlasovat ihned. Je to návrh na vyřazení bodu č. 122 - Návrh na volbu pozorovatelů do Evropského parlamentu. Zdůvodnění jste slyšeli. Budeme hlasovat o tomto návrhu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu z pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Při hlasování pořadové číslo 408 bylo přítomno 146 poslanců, pro vyřazení bodu č. 122 jich hlasovalo 131, proti byli 4 poslanci. Bod č. 122 jsme vyřadili z programu 10. schůze Poslanecké sněmovny.

 

Dnes bychom měli projednat nejdříve body, které máme pevně zařazeny, jsou to body 153 a 154, a pak budeme pokračovat v projednávání dalších bodů podle schváleného pořadu.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

153.
Vládní návrh zákona o státním dluhopisovém programu
na úhradu jistin státního dluhu splatných v letech 2003 a 2004
/sněmovní tisk 116/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujali ministr financí Bohuslav Sobotka a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Martin Kocourek. - Nevidím ještě pana zpravodaje.

Pozměňovací návrhy předneseny nebyly.

Otevírám rozpravu, do které v této chvíli přihlášky nemám. Prosím, hlásí se pan poslanec Michal Doktor.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP