Začátek schůze Poslanecké sněmovny
2. dubna 2003 ve 14.08 hodin

Přítomno: 186 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Milé paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, dovolte mi, abych zahájil 13. schůzi Poslanecké sněmovny a přivítal vás na ní.

Prosím o klid. (Předsedající zvoní zvoncem.)

Schůzi jsem svolal podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti, kterou jsem obdržel od 53 poslanců. Pozvánka vám byla rozdána prostřednictvím poslaneckých klubů v úterý 1. dubna t. r.

Prosím vás, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami. Přečtu vám čísla karet, které byly prozatím vydány. Prosím, abyste se posadili. Pan poslanec Vidím má náhradní kartu č. 8, paní poslankyně Miroslava Vlčková má náhradní kartu č. 1, pan poslanec Antolák má náhradní kartu č. 7, pan poslanec Mencl má náhradní kartu č. 11, paní poslankyně Šojdrová má náhradní kartu č. 10.

Nyní přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Já vás poprosím, abyste se usadili, protože budeme hlasovat. Prosím, přemístěte se ke svým hlasovacím zařízením. Já vám navrhuji, abychom určili poslance Františka Beneše a poslance Jaroslava Krákoru ověřovateli této schůze.

Pan poslanec Zgarba má náhradní kartu č. 9.

Ptám se vás, jestli někdo má jiný návrh ověřovatelů.

Paní ministryně Buzková má náhradní kartu č. 15.

 

Pokud nemáte jiný návrh, budeme hlasovat o mém návrhu na určení ověřovatelů schůze: pan poslanec Beneš, pan poslanec Krákora.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 bylo přítomno 176 poslanců, pro 158, proti 5. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme ověřovateli 13. schůze Poslanecké sněmovny určili pana poslance Františka Beneše a pana poslance Jaroslava Krákoru.

 

Teď vám sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: paní poslankyně Bayerová Marta - pracovní cesta do Irska, paní poslankyně Horníková Zdeňka, Kvapil Tomáš a Martínek Radko - to všechno je tuším Irsko. Na plenárním zasedání Rady Evropy ve Štrasburku je paní poslankyně Čurdová Anna, pan poslanec Miloš Melčák a pan poslanec Miroslav Ouzký. Pro nemoc se omlouvá pan poslanec Hynek Fajmon. Hospitalizován je pan poslanec Alfréd Michalík. Pro nemoc se omlouvá také pan poslanec Vladimír Říha. (Námitky.) Omlouvám se, pan poslanec Říha je už zdráv. Také pan poslanec Maštálka, který je ve Štrasburku. Z vlády se omlouvá pan ministr Vladimír Mlynář - ne, ten už je tady. Pan ministr Mlynář je přítomen. Pan ministr Tvrdík je také přítomen. Mám tady omluvu ministra Jaroslava Palase, ale ten je také přítomen, jak vidím. Pan místopředseda vlády Rychetský se omlouvá, je v Senátu. Jinak jsou všichni ministři zde.

Takže končíme omluvy a přistoupíme ke stanovení pořadu 13. schůze.

Návrh je uveden na pozvánce. Prosím o klid. Posaďte se a vyslechněte mě, prosím. Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze tedy navrhnout změnu nebo doplnění pořadu. Rovněž tak nelze nějak rozšiřovat schválený pořad.

Budeme nyní tedy hlasovat o návrhu - ale hlásí se pan poslanec Tlustý. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP