(16.00 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Budeme ještě jednou hlasovat o zařazení bodu Zřízení vyšetřovací komise pro objasnění skutečností, které se týkají dálnice D 47, za bod 91.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento nový bod, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování mělo pořadové číslo 11. Z přítomných 176 poslanců pro zařazení tohoto nového bodu hlasovalo 100, proti 12. Návrh byl přijat.

 

Dalším návrhem byl návrh pana poslance Pavla Kováčika opět na zařazení nového bodu - Zpráva vlády o způsobu řešení situace zemědělců. Pan poslanec Kováčik ji navrhoval zařadit jako první zprávu v bloku zpráv. Budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto nového bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování mělo pořadové číslo 12. Přítomno bylo 173 poslanců, pro zařazení tohoto bodu hlasovalo 53, proti 17. Návrh na zařazení tohoto nového bodu přijat nebyl.

 

Dalším návrhem byl návrh pana poslance Cabrnocha. Byl to návrh vyřadit bod 84 z programu této schůze.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Bylo to hlasování pořadové číslo 13. Přítomno bylo 176 poslanců, pro hlasovalo 49, proti 91. Návrh na vyřazení tohoto bodu přijat nebyl.

 

Další návrh přednesl pan poslanec Kraus. Připomenu vám, že to byl návrh zařadit jako druhý bod programu této schůze zákon č. 337 - zkrácení lhůty pro projednání ve výborech vládního návrhu zákona, kterým se mění zákon o DPH, ve znění pozdějších předpisů. Návrh byl zkrátit tuto lhůtu o 15 dní. A pokud bychom odhlasovali toto zkrácení lhůty, zařadit do bloku druhých čtení jako poslední bod za bod 12 a pak jako poslední bod bloku třetích čtení, tj. za stávající bod č. 69.

Hlásí se pan poslanec Doktor, ale jako první budeme samozřejmě hlasovat o zkrácení lhůty.

 

Poslanec Michal Doktor: Pane předsedo, nerad zdržuji, ale musím zpochybnit váš výklad, protože nejprve je nutné hlasovat o bodu, který se nazývá "zkrácení lhůty pro projednání ve výborech", a bude-li tento bod přijat, pak je teprve možné hlasovat o zařazení nového bodu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Souhlasím. Budeme nejdříve hlasovat o zkrácení lhůty, o zařazení bodu na zkrácení lhůty. O jaký návrh se jedná, víte.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení bodu "zkrácení lhůty", stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování mělo pořadové číslo 14. Z přítomných 177 poslanců pro hlasovalo 89, proti 49. Tento návrh byl přijat.

 

Zpochybňuje někdo toto hlasování? Není tomu tak. Můžeme v hlasováních pokračovat.

Další návrh byl návrh paní místopředsedkyně Miroslavy Němcové. - Vteřinku. Paní místopředsedkyně Němcová prosí o náhradní kartu, protože její karta přestala fungovat.

Jenom připomenu, že její návrh byl návrh na změnu usnesení Poslanecké sněmovny č. 248 a týkalo se to oné možnosti vytváření pořadí interpelací. Paní místopředsedkyně Němcová navrhovala zařadit tento bod do bloku zpráv jako druhý bod.

 

Paní místopředsedkyně Miroslava Němcová má náhradní kartu č. 15.

Kolegyně a kolegové, všechny vás odhlašuji a prosím, abyste se znovu všichni přihlásili. V této chvíli již můžeme hlasovat.

 

Budeme hlasovat o návrhu místopředsedkyně paní Miroslavy Němcové. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Bylo to hlasování pořadové číslo 15. Přítomno bylo 177 poslanců, pro hlasovalo 173, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Další návrh přednesl pan poslanec Libor Rouček. Ten se týkal bodu č. 92 a byla to žádost bod 92, "zpráva o pozici České republiky vůči Iráku" plus nově zařazený bod, který se týká vyslání polní nemocnice do Iráku, zařadit oba tyto body jako první body na čtvrtek 17. dubna ve 14 hodin. O tomto pevném zařazení těchto dvou bodů budeme nyní hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení obou těchto bodů, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Skončilo hlasování číslo 16. Přítomno 177 poslanců, pro pevné zařazení hlasovalo 156, proti jeden. Návrh pana poslance Roučka byl přijat.

 

Další návrh přednesl pan poslanec Miroslav Beneš. Byl to návrh zařadit bod č. 19, sněmovní tisk 81, za bod č. 34, sněmovní tisk 261, tedy zařadit ho nyní jako bod 35.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tuto změnu, navrhovanou panem poslancem Miroslavem Benešem, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Bylo to hlasování pořadové číslo 17. Z přítomných 177 poslanců pro hlasovalo 137, proti jeden. Návrh pana poslance Miroslava Beneše byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP