(17.30 hodin)
(pokračuje Marvanová)

Já tedy doufám, že i po tomto mém vystoupení i poté, co zde přednesl stejný názor pan místopředseda vlády Rychetský, Poslanecká sněmovna bude souhlasit s tím, že postoupí tento návrh do dalšího čtení.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji zástupkyni navrhovatelů a ptám se kolegy zpravodaje, jestli má zájem. Ano. Vyslechneme závěrečné slovo zpravodaje pana kolegy Stanislava Křečka.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Pane předsedající, já bych s vaším dovolením jenom zrekapituloval návrhy, které jsou k hlasování, nikoli závěrečné slovo. Podle mého názoru jsou zde dva návrhy na hlasování, a to návrh pana poslance Kováčika na zamítnutí. Já jsem sice jenom ve zpravodajské zprávě, nikoli v rozpravě, přednesl návrh na vrácení k přepracování, ale tento návrh nebyl opakován, proto je nehlasovatelný. K tomuto návrhu se připojila paní předsedkyně Kupčová a pan kolega Martínek, ale to podle mého názoru není způsobilé k hlasování - čili podle mého výkladu toto není návrh, o kterém bychom měli hlasovat. Měli bychom tedy hlasovat pouze o návrhu na zamítnutí, který byl podán, a potom o návrhu na prodloužení lhůty o 60 dnů, který přednesl v rozpravě pan poslanec Kühnl. Kromě toho budeme hlasovat o přidělení výboru ústavně právnímu.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane zpravodaji. Já mám sice trochu jinak koncipovanou poznámku o návrzích v rozpravě, protože jsem přesvědčen, minimálně ve vystoupení kolegy Kováčika, který řekl, že to je jedna z možností a že on navrhuje zamítnutí za náš klub, byla zmínka o vrácení k přepracování. Stejným způsobem jsem vnímal i vystoupení kolegy Martínka, ale nemohu, protože nemám ještě po ruce stenozáznam, to doložit. Leda bych se zeptal kolegy Martínka, jestli výslovně to tak uvedl, a spoléhat na to, že bude reflektovat to, co řekl v rozpravě.

Kolega Martínek to upřesní.

 

Poslanec Radko Martínek: Já myslím, že ze stenozáznamu bude jasně zřetelné, že jsem řekl, že se připojuji k návrhu zpravodaje na vrácení k přepracování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já si myslím, že to tak bylo. Děkuji, pane kolego. Máme tedy k rozhodnutí dvě věci, a to návrh na zamítnutí a návrh na vrácení.

Já vás odhlásím a požádám vás o nové přihlášení se vašimi identifikačními kartami, abychom zjistili přesně stav. Ještě jednou zazvoním, protože jde přece jenom o návrh, který má novelizovat Ústavu ČR, a bude jistě ještě několik z nás, kteří se chtějí účastnit hlasování.

 

Podle jednacího řádu nejdříve hlasujeme o návrhu na vrácení navrhovatelům k přepracování. O tom dám bezprostředně hlasovat v hlasování číslo 48.

Ptám se tedy, kdo je pro vrácení návrhu k přepracování. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 48 z přítomných 156 poslanců pro 40, proti 89. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí, který přednesl pan kolega Kováčik.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 49 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 49 z přítomných 156 poslanců 37 pro, proti 98. Návrh nebyl přijat.

 

Můžeme tedy postoupit dále. Konstatuji, že organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání ústavně právnímu výboru. Ptám se, jestli má někdo jiný návrh. Nevidím jiný návrh.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 50 a ptám se, kdo je pro to, aby tento návrh byl přikázán ústavně právnímu výboru. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 50 z přítomných 157 pro 156, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že pan předseda Unie svobody Karel Kühnl navrhl, aby v souladu s čl. 91 odst. 3 byla prodloužena lhůta k projednání se souhlasem navrhovatelů o více než 20 dnů - to je přesný text zákona. To je nad 60 dnů, o více než 20 dnů. Takto to konstatuji podle jednacího řádu. O tom budeme hlasovat.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 51 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 51 pro 154, proti jeden z přítomných 157. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání ústavně právnímu výboru a v souladu s § 91 odst. 3 byla prodloužena lhůta k projednání o více než 20 dnů.

Tím jsem ukončil bod č. 20 a předávám řízení schůze paní kolegyni Miroslavě Němcové. Děkuji vám.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dalším bodem našeho schváleného pořadu schůze je

 

24.
Vládní návrh zákona o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti
k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností
souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů
(zákon o nelékařských zdravotnických povoláních)
/sněmovní tisk 128/ - prvé čtení

 

***




Přihlásit/registrovat se do ISP