(11.20 hodin)
(pokračuje Kupčová)

O slovo se hlásí pan poslanec Cabrnoch, zřejmě s nějakou procedurální poznámkou či návrhem. Prosím o klid.

 

Poslanec Milan Cabrnoch: Děkuji. Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych přednesl procedurální návrh. Navrhuji zařadit bod číslo 82, tedy vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony na úseku ochrany veřejného zdraví, sněmovní tisk 215, třetí čtení, zařadit tento bod pevně na čtvrtek 3. 7. jako druhý bod, tedy hned následující bod po odpovědích členů vlády na písemné interpelace. Důvodem je služební cesta zpravodaje tohoto zákona jako pozorovatele Evropského parlamentu.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nevím, jestli pan poslanec Pešán se chce vyjádřit k tomuto, anebo k něčemu úplně jinému.

Potom tedy dám slovo k faktické poznámce k tomuto procedurálnímu návrhu s tím, že není otevřena rozprava, panu poslanci Vymětalovi, který zřejmě bude chtít ten procedurální návrh upřesnit.

Prosím o klid.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji. Chtěl bych upozornit na to, že ještě neproběhlo druhé čtení, což je bod 81, tak těžko lze zařazovat třetí čtení bodu 82. To je prostě podle mého názoru nehlasovatelné. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pan poslanec Cabrnoch se zřejmě spletl v bodech, takže prosím o upřesnění.

 

Poslanec Milan Cabrnoch: Děkuji za upřesnění. Samozřejmě jsem se přehlédl. Jedná se o druhé čtení, bod 81. Děkuji panu kolegovi.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: O tomto návrhu nechám hlasovat bez rozpravy.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, prosím stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 276 z přítomných 176 hlasovalo 124 pro návrh, proti návrhu 2 poslanci. Tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Pešán se hlásil s procedurálním návrhem, prosím.

 

Poslanec Jaroslav Pešán: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Chtěl bych jenom říci pro stenozáznam, že u závěrečného hlasování u bodu 73, sněmovní tisk 256, jsem se zdržel hlasování a na sjetině mám pro. Takže pro stenozáznam - nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Takže nezpochybňujete hlasování, dobře, děkuji.

 

Dalším bodem, který budeme podle schváleného pořadu projednávat, je bod

 

76.
Návrh poslanců Zdeňka Koudelky, Pavla Němce, Miloslava Výborného
a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 120/2001 Sb.,
o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád)
/sněmovní tisk 234/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele poslanec Zdeněk Koudelka a zpravodajka ústavně právního výboru poslankyně Marie Rusová. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 234/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku, a ani nikoho nevidím, že by se z místa hlásil. Proto tedy rozpravu končím.

Ptám se, zda chtějí pan navrhovatel a paní zpravodajka vystoupit se závěrečnými slovy. Není tomu tak. Prosím tedy paní zpravodajku, aby se ujala slova a oznámila nám postup při hlasování.

 

Poslankyně Marie Rusová: Vážená paní předsedající, vážené dámy a pánové, v souvislosti s tímto sněmovním tiskem byly pouze pozměňovací návrhy, které projednával ústavně právní výbor, a usnesení máte k dispozici. Navrhuji, aby bylo v tomto případě hlasováno en bloc.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda má někdo výhrady proti tomuto navrženému postupu. Jestliže ne, tak budeme hlasovat, a budeme tedy hlasovat najednou o všech pozměňovacích návrzích, které jsou uvedeny v tisku 234/3, a jsou to pozměňovací návrhy ústavně právního výboru. Je tomu tak? (Zpravodajka: Ano.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Takže já zagonguji a ptám se na stanoviska. (Navrhovatel i zpravodajka: Souhlasné stanovisko.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte prosím tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 277 z přítomných 176 poslanců 149 hlasovalo pro návrh, proti 2 poslanci. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Marie Rusová: Vážená paní předsedající, za daného stavu věci mám za to, že můžeme hlasovat o definitivní podobě zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, děkuji. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Zdeňka Koudelky, Pavla Němce, Miloslava Výborného a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon číslo 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád), podle sněmovního tisku 234, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s takto navrženým usnesením, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 278 z přítomných 175 poslanců 145 hlasovalo pro, proti 4. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní zpravodajce i panu poslanci Koudelkovi a končím bod 76.

 

Dalším bodem, který podle schváleného pořadu budeme projednávat, je bod

 

77.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 218/2002 Sb., o službě
státních zaměstnanců ve správních úřadech a o odměňování těchto zaměstnanců
a ostatních zaměstnanců ve správních úřadech (služební zákon) a zákon č. 309/2002 Sb.,
o změně zákonů souvisejících s přijetím zákona o službě státních zaměstnanců
ve správních úřadech a o odměňování těchto zaměstnanců
a ostatních zaměstnanců ve správních úřadech (služební zákon)
/sněmovní tisk 253/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr práce a sociálních věcí pan Zdeněk Škromach a zpravodajka výboru pro sociální politiku a zdravotnictví poslankyně Lucie Talmanová. Pozměňovací návrhy nebyly předneseny.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a vidím, že se nikdo nehlásí z místa. Rozpravu tedy končím.

Ptám se pana ministra i paní zpravodajky, zda chtějí přednést závěrečná slova. Není tomu tak.

Není o čem hlasovat, nebyly předneseny žádné pozměňovací návrhy. Přistoupíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 218/2002 Sb., o službě státních zaměstnanců ve správních úřadech a o odměňování těchto zaměstnanců a ostatních zaměstnanců ve správních úřadech (služební zákon) a zákon číslo 309/2002 Sb., o změně zákonů souvisejících s přijetím zákona o službě státních zaměstnanců ve správních úřadech a o odměňování těchto zaměstnanců a ostatních zaměstnanců ve správních úřadech (služební zákon), podle sněmovního tisku 253."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem usnesení, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 279 z přítomných 177 poslanců 81 hlasovalo pro návrh, proti 6. Tento návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP