(15.50 hodin)
(pokračuje Hojda)

Návrh byl zaslán poslaneckým klubům dne 25. června a podle jednacího řádu Poslanecké sněmovny se jedná o volbu tajnou.

A nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navržené kandidátce.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já vám děkuji. Otevírám rozpravu ke komisi vyrovnání České republiky se společností Diag Human. Nikdo se do rozpravy zřejmě nehlásí, a proto rozpravu končím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Prosím nyní, pane předsedo, abyste přerušil projednávání tohoto bodu a otevřel poslední volební bod.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Přerušuji projednávání tohoto bodu. Posledním bodem je bod

 

98.
Návrh na volbu předsedy vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny pro zjištění
skutečností v souvislosti s arbitrážním řízením ve věci CME versus Česká republika

 

Máte slovo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Ve stanovené lhůtě předložily poslanecké kluby tyto návrhy: Miroslava Němcová - ODS a Stanislav Křeček - ČSSD. Návrhy byly zaslány poslaneckým klubům dne 25. června. Podle jednacího řádu Poslanecké sněmovny se jedná o volbu tajnou.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navrženým kandidátům.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Otevírám rozpravu. O slovo se nikdo nehlásí, a proto rozpravu končím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo. Požádám vás jenom o to, abychom přerušili nyní projednávání tohoto bodu.

Ještě předtím, než vyhlásím termín na vydávání lístků a zahájení volby a také termín, kdy ukončíme vyhodnocení, poprosil bych vás s ohledem na to, že u prvních dvou volebních bodů, to jsou body 91 a 92, navrhovala volební komise volbu tajnou, aby u těchto dvou bodů odhlasovala Poslanecká sněmovna tuto tajnou volbu, protože v těchto případech se hlasuje. Poslanecká sněmovna nehlasovala - já se tím omlouvám Poslanecké sněmovně - a prosím, abychom odhlasovali u těchto dvou bodů, protože nepadl jiný návrh, volbu tajnou.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím, upřesněte ještě, o čem máme hlasovat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Máme odhlasovat volbu tajnou u návrhu na člena dozorčí rady České konsolidační agentury a u návrhu volby člena u České tiskové kanceláře. Jak jsem řekl, bylo to navrženo Poslanecké sněmovně, ale Poslanecká sněmovna o tom nehlasovala.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: V tuto chvíli ale přerušíme projednávání bodu Diag Human.

Já vás nyní všechny odhlásím a prosím, abyste se znova přihlásili. Budeme hlasovat o tom, že rozhodneme o tajné volbě jak pro volbu člena České konsolidační agentury, tak dalšího člena České tiskové kanceláře. Pro tyto dvě volby odhlasujeme volbu tajnou.

 

O této tajné volbě zahajuji hlasování. Jde tedy o volbu tajnou pro Českou konsolidační agenturu a Českou tiskovou kancelář (body 91 a 92). Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 403 z přítomných 138 poslanců hlasovalo pro 130 a proti jeden. Tajná volba v obou případech byla přijata.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji Poslanecké sněmovně. Nyní vyhlašuji časy na vydávání lístků 15 minut, to znamená, poslední lístky budou vydávány v 16.10 hodin. Volební komise bude potřebovat cca 30 minut na zpracování výsledků, nejpozději v 16.40 budou známy výsledky.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji vám, pane předsedo, a dovolte, abych vám všem sdělil, že přerušuji jednání Poslanecké sněmovny do 16.40, kdy bude sněmovna dále pokračovat.

 

(Jednání přerušeno v 15.56 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP