(Jednání pokračovalo v 17.01 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, čas, který byl určen na přestávku, vypršel. Já přečtu, o čem bychom měli hlasovat.

Na návrh paní poslankyně Marie Rusové bychom měli hlasovat o přerušení a odročení projednávání před ukončením obecné rozpravy do doby, než dočasná komise Poslanecké sněmovny pro otázky Ústavy ČR předloží své závěry.

Pak tam jsou další návrhy, které jsou ale až po skončení rozpravy. Je tam návrh na zamítnutí, přikázání dočasné komisi Poslanecké sněmovny pro otázky Ústavy ČR - to je návrh, který předložila paní místopředsedkyně Jitka Kupčová. Návrh na zamítnutí předložila poslankyně Eva Dundáčková a návrh na prodloužení lhůty o 180 dnů předložila místopředsedkyně sněmovny Jitka Kupčová.

Věřím, že všichni, kteří chtějí hlasovat, jsou v sále. (Na žádost z pléna:) Odhlašuji vás, prosím o novou registraci.

 

Zahajuji hlasování, které má pořadové číslo 404. Kdo souhlasí s návrhem paní poslankyně Rusové, ať stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 170 přítomných bylo 87 pro, 73 proti, takže tento návrh byl přijat.

 

Já počkám, až bude zkontrolována sjetina z hlasovacího zařízení.

Pan poslanec Váňa byl upozorněn na výstup z hlasovacího zařízení, teď se dozvíme, zdali byl v souladu.

 

Poslanec Miroslav Váňa: Vážený pane místopředsedo, vážená vládo, vážení kolegové, velmi se omlouvám. Zpochybňuji hlasování, poněvadž hlasování nefungovalo.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zazněl návrh na zpochybnění. O této námitce rozhodneme v hlasování pořadové číslo 405. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 171 přítomných bylo pro 88. Námitka byla přijata.

 

V dalším hlasování, které bude mít číslo 406, rozhodneme znovu o návrhu paní poslankyně Marie Rusové na přerušení a odročení. Zahájil jsem toto hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 171 přítomných bylo pro 88, proti 73.

 

Dámy a pánové, hlásí se pan poslanec Melčák, takže mu dávám příležitost.

 

Poslanec Miloš Melčák: Pane předsedající, vážení kolegové, omlouvám se, zpochybňuji hlasování, protože jsem hlasoval ne, a na sjetině mám ano.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasovaní pořadové číslo 407. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Z přítomných 172 hlasovalo pro 77.

 

Z místa vidím námitku - pana poslance v tuto chvíli - Jaroslava Palase, který, ač je přihlášen, což ze svého místa vidím, a mačkal, tak se mu světlo na jeho hlasovacím zařízení nerozsvítilo.

Já v tuto chvíli učiním to, že vás všechny odhlásím, poprosím o novou registraci. Nacházíme se v tuto chvíli ve složitějším řetězci, protože prvně musíme rozhodnout o námitce pana poslance Palase k hlasování. (Námitky.)

Hlásí se pan poslanec Kováčik.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP