Začátek schůze Poslanecké sněmovny
7. října 2003 v 10.08 hodin

Přítomno: 168 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Milé paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, milí hosté, dovolte mi zahájit 21. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás přivítat.

Tuto schůzi jsem svolal podle § 51 odst. 4) našeho jednacího řádu na základě žádosti 58 poslanců. Pozvánka vám byla rozeslána ve středu 1. října.

(Permanentní hluk v sále. Předsedající zvoní zvoncem). Posaďte se do lavic. Prosím, přihlašte se identifikačními kartami.

Já vám mezitím sdělím, že o vydání náhradních karet požádali: pan poslanec Vidím - náhradní karta číslo 2, tuším, pan poslanec Vojíř - náhradní karta číslo 4, pan poslanec Ivo Pospíšil - náhradní karta číslo 11, pan poslanec Zvěřina - náhradní karta číslo 7, pan poslanec František Beneš má náhradní kartu číslo 12.

Prosím, abyste mě poslouchali. Přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Petra Bratského a poslance Vladimíra Říhu. Ptám se, jestli má někdo jiný návrh než tyto dva. (Nikdo se nehlásí.) Pokud ne, upozorňuji vás, že budeme hlasovat o určení ověřovatelů.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 151 poslanců pro hlasovalo 144, proti žádný. Konstatuji, že ověřovateli této schůze Poslanecké sněmovny jsme určili poslance Petra Bratského a poslance Vladimíra Říhu.

 

Nyní sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci - dovolte mi, abych je přečetl: pan poslanec Josef Mandík - hospitalizovaný, pan poslanec Jiří Bílý - v zahraničí služebně, paní poslankyně Anna Čurdová - na téže cestě, paní poslankyně Milada Emmerová, Michal Hašek, Tomáš Kladívko, Jaroslav Krákora, Petr Lachnit, Jiří Maštálka, Jan Mládek, Miroslav Opálka, Miloš Patera, Antonín Seďa, Lucie Talmanová, Karel Vymětal a také Radim Turek, většinou se jedná o zahraniční cesty.

Z členů vlády se omlouvá ministr Karel Čermák od desáté do čtrnácté hodiny. Pan ministr Miroslav Kostelka je na zahraniční cestě ve Spojených státech. Mimo Prahu je také pan ministr Vladimír Mlynář.

To jsou tedy omluvy na dnešní den.

Pan poslanec Vojtěch Mencl má náhradní kartu číslo 21. (Protesty.) Václav Mencl, omlouvám se. Pan poslanec Václav Mencl má náhradní kartu číslo 21.

A nyní rozhodneme o pořadu 21. schůze, jehož návrh je součástí pozvánky. (Předsedající zvoní zvoncem.) Prosím o klid, abyste věděli, o čem budeme hlasovat. Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze tedy navrhovat změnu, nelze navrhovat žádné doplnění pořadu. Rovněž tak nelze rozšiřovat schválený pořad.

 

Opakuji tedy - budeme hlasovat o návrhu pořadu 21. schůze Poslanecké sněmovny, tak jak vám byl písemně předložen.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 2 z přítomných 168 poslanců pro hlasovalo 158 proti jeden. Konstatuji, že návrh pořadu byl schválen.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP