(15.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Nyní prosím jenom připomenu, že návrh pana poslance Kalouska, který se týkal zařazení rozpočtu, souvisí s dalšími návrhy, které tady byly podány. To byl návrh pana poslance Vojíře a také návrh pana místopředsedy Langera. Když dovolíte, nejdřív nechám hlasovat o návrhu pana místopředsedy Langera. Podle toho, jak dopadne, přistoupíme k hlasování o panu poslanci Kalouskovi.

Návrh pana místopředsedy Langera zní takto - je to žádost o zařazení nového bodu, který bychom zařadili jako bod číslo jedna programu naší schůze - ten bod je Návrh na změnu usnesení Poslanecké sněmovny č. 650 k návrhu časového harmonogramu projednávání vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2004 v Poslanecké sněmovně a jejích orgánech. To je návrh na zařazení tohoto nového bodu s tím, že po dohodě by to byl bod číslo jedna našeho pořadu schůze. O tomto návrhu budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 7 - z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 86, proti 78. Tento návrh na zařazení nového bodu přijat nebyl.

 

Prosím o trpělivost. - Můžeme pokračovat.

 

Nyní je tady k hlasování návrh pana poslance Kalouska a to byl návrh bod 58, prvé čtení státního rozpočtu, zařadit na 15. 10. zítra jako první bod po obědě.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto zařazení projednávání státního rozpočtu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 8 - z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 94, proti 70. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Nečas se hlásí.

 

Poslanec Petr Nečas: Vážený pane předsedo, v předcházejícím hlasování číslo sedm jsem hlasoval pro návrh. Na sjetině mám křížek. Hlasování nezpochybňuji, uvádím tento údaj pouze pro stenozáznam.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Můžeme pokračovat. Další návrh je návrh pana poslance Aubrechta bod 46 vyřadit a i následné třetí čtení bod 149. Je tomu tak.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto dvou bodů, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 9 - z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 147, proti jediný. Tento návrh byl přijat.

 

Další je návrh pana poslance Antonína Macháčka. Pan poslanec Macháček navrhoval zařadit za bod 180 bod, kterým by bylo Usnesení Poslanecké sněmovny k výročním hospodářským zprávám politických stran.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod za bod 180, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 10 - z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 171, proti žádný. Návrh poslance Macháčka byl přijat.

 

Další byl návrh paní poslankyně Emmerové, a to byl návrh stáhnout body 7, 8 a 22 a pak, jestli to mám správně, následná třetí čtení 129, 130 a 144. Je to tak. Takže těchto šest bodů - 7, 8, 22, 129, 130 a 144.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto bodů, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 11 - z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 172, proti 2. Tento návrh byl přijat.

 

Můžeme pokročit k návrhu pana poslance Kapouna. Pan poslanec Kapoun navrhl vyřadit bod 13, následně pak třetí čtení bod 124 a také prvé čtení bod 48. Tyto tři body navrhuje vyřadit pan poslanec Kapoun.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto bodů, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 12 - z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 145, proti hlasovali 3. Návrh na vyřazení byl přijat.

 

Pak tady mám návrh pana poslance Karla Kühnla, to byl návrh přesunout bod 120 a projednat ho jako první bod ve středu ráno. Platí.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro takovéto zařazení bodu 120, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 13 - z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 137, proti 6. Tento návrh byl přijat.

 

Návrh pana poslance Vojíře, který byl pak přednesen, v této chvíli hlasovatelný není.

 

Pak je návrh pana poslance Cabrnocha. To byla žádost o zařazení Zprávy vlády o situaci v českém zdravotnictví - zařadit tuto zprávu jako první v bloku zpráv.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení této zprávy do pořadu schůze, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti zařazení této zprávy?

Hlasování pořadové číslo 14 - z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 88, proti 64. Návrh přijat nebyl.

 

Prosím, paní ministryně Buzková se hlásí o slovo. Počkejme chvíli na kontrolu hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP