Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
24. října 2003 v 9.08 hodin

Přítomno: 165 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji osmý jednací den 22. schůze Poslanecké sněmovny a přeji vám dobré ráno.

Prosím vás, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami. Sděluji vám, že pan poslanec Miroslav Kalousek má náhradní kartu č. 17 a pan poslanec Petr Zgarba náhradní kartu č. 21.

Dovolte, abych vás seznámil s omluvami na toto jednání. Pro nemoc se omlouvá paní poslankyně Květoslava Čelišová, na zahraniční cestě jsou poslanci Petr Lachnit a Vladimír Laštůvka, pro nemoc se omlouvají také paní poslankyně Miroslava Němcová a paní poslankyně Hana Šedivá, na zahraniční cestě je rovněž pan poslanec Ladislav Urban.

Omlouvají se také někteří členové vlády. Pan ministr Miroslav Kostelka je služebně v Brně, pan ministr Pavel Němec jedná mimo Prahu, paní ministryně Marie Součková se omlouvá od 10.30 do 14 hodin, pan ministr Cyril Svoboda je na mezinárodní konferenci o Iráku v Madridu a z rodinných důvodů se omluvil také pan ministr dopravy Milan Šimonovský.

Dříve než přistoupíme k jednání, chci vás informovat, že tak jak bylo včera navrženo, obdržel jsem dnes do 9. hodiny stanovisko legislativního odboru k pozměňovacímu návrhu poslance Stanislava Grosse - jde o novelu živnostenského zákona. Tak jak to bylo včera dohodnuto, toto stanovisko jsem obdržel.

Dále bych vás informoval, že ministr spravedlnosti Karel Čermák se na mne obrátil se žádostí o pevné zařazení bodů 84, 112, 135, 138 a 139 na příští pátek 31. října 2003 a tyto body budou zařazeny jako body 3 až 7. Důvodem je nepřítomnost pana ministra v původních dnech.

To je první návrh na pevné zařazení, o kterém bychom měli hlasovat. Ale vidím, že se ještě hlásí paní poslankyně Milada Emmerová.

 

Poslankyně Milada Emmerová: Vážený pane předsedo, vážení kolegové, navrhuji přeřadit na středu 29. října 2003 za již pevně zařazené body následující body: 74, 75, 76, 77 a 78. Jde o sněmovní tisky č. 447, 417, 444, 445 a 446. Důvodem je dnešní nepřítomnost paní ministryně Marie Součkové, kterou jste již avizoval. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Promiňte, paní poslankyně, chtěl bych se zeptat - kam zařadit tyto body? Na středu 29. října 2003 na kterou hodinu?

 

Poslankyně Milada Emmerová: Na středu za již pevně stanovené body.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Tedy ráno za pevně stanovené body.

 

Poslankyně Milada Emmerová: Ano, děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, děkuji. Hlásí se pan poslanec Michal Hašek.

 

Poslanec Michal Hašek: Přeji vám dobré ráno. Vážený pane předsedo, vážená sněmovno, chtěl bych navrhnout procedurálně pevné zařazení bodu 66, je to senátní návrh novely zákona o obcích, sněmovní tisk č. 377, a sice navrhuji jeho pevné zařazení na příští středu 29. října 2003 odpoledne po již pevně zařazených bodech. Důvodem mé žádosti je skutečnost, že předkladatel pan senátor Milan Štěch se mimo tento termín bude nacházet v zahraničí. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Toto byl třetí návrh, který tady zazněl, a měli bychom o všech těchto návrzích hlasovat. Přivolám ještě poslance do jednacího sálu.

Budeme hlasovat o třech návrzích, které tady zazněly, na pevné zařazení bodů.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP