(11.10 hodin)
(pokračuje Melčák)

Tuto skutečnost je zapotřebí promítnout především pro účely vydání úplného znění zákona i do vnitřních odkazů v zákonu. Je proto zapotřebí v novelizačním bodu 7 větu "Dosavadní odstavec 4 se označuje jako odstavec 3." nahradit větou: "Dosavadní odstavec 4 se včetně vnitřních odkazů na něj označuje jako odstavec 3."

Za čtvrté. Další legislativně technickou úpravu je nutno provést v případě přijetí pozměňovacího návrhu A9. Tím se totiž mimo jiné vkládá do § 6b zákona č. 9/1991 Sb., o zaměstnanosti, nový odstavec 2, čímž se dosavadní odstavce 2 a 3 v tomto paragrafu přečíslují na 3 a 4. Tomu je zapotřebí přizpůsobit i vnitřní odkaz v nově označeném odstavci 4, kde se slova "sjednaných v dohodě podle odstavce 2" nahradí slovy "sjednaných v dohodě podle odstavce 3".

Poslední, pátou legislativně technickou úpravu je zapotřebí provést v případě, že bude přijat pozměňovací návrh C1 poslance Kvapila. Tímto pozměňovacím návrhem se totiž do paragrafu 2 vkládá nový odstavec 4, čímž se ze současného odstavce 4 stává odstavec 5. Tomu je zapotřebí opět přizpůsobit vnitřní odkazy v nově zařazovaném paragrafu 6a odstavec 2 písmeno a), kde dosavadní slova "popřípadě podle § 2 odstavec 4" musejí znít "popřípadě podle § 2 odstavec 4 a 5".

Děkuji vám za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji zpravodaji. Ptám se, jestli se někdo další hlásí do rozpravy ve třetím čtení návrhu tohoto zákona. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Jestli není zájem pronést žádné závěrečné slovo ani ze strany ministra, ani zpravodaje, přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a pak nám přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy. Před hlasováním bych chtěl ještě sdělit stanoviska. Prosím, jak budeme postupovat?

 

Poslanec Miloš Melčák: Vážený pane předsedo, vzhledem k tomu, že lze očekávat kladná stanoviska ke všem pozměňovacím návrhům, myslím, že můžeme přistoupit k hlasování o všech pozměňovacích návrzích, pokud nebude pochopitelně námitka sněmovny, jedním hlasováním. Dalším hlasováním bychom pak schválili před chvílí přečtené legislativně technické úpravy a mohli bychom přistoupit k hlasování o závěrečném usnesení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže jsem to správně pochopil - navrhl jste hlasovat o všech pozměňovacích návrzích najednou, pak o legislativně technických úpravách a pak o návrhu zákona jako celku. Správně?

Prosím pana poslance Vávru.

 

Poslanec Eduard Vávra: Vážený pane předsedo, dovolím si navrhnout malou změnu, aby se hlasovalo zvlášť o bodu B poslance Urbana a o bodu C poslance Kvapila. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji a prosím zpravodaje.

 

Poslanec Miloš Melčák: To pochopitelně odpovídá tomu, co jsem říkal, pokud nebude námitka. Z toho vyplývá, že budeme hlasovat nejprve o všech pozměňovacích návrzích pod písmenem A, poté budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem B dalším hlasováním a třetím hlasováním o návrzích poslance Tomáše Kvapila. Čtvrté hlasování potom budou legislativně technické úpravy a páté hlasování usnesení jako celek.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá, budeme tedy postupovat podle toho, jak bylo navrženo, pokud nejsou žádné další námitky. Myslím, že procedura je jasná a není třeba o ní nějak zvlášť hlasovat. Budeme postupovat, pane zpravodaji, jak jste navrhl.

Ještě jednou se pokusím svolat poslance, kteří mají zájem hlasovat. Budeme hlasovat o předkládaných návrzích. Prosím první hlasování, abyste řekl, o čem bude.

 

Poslanec Miloš Melčák: První hlasování bude o pozměňovacích návrzích obsažených v usnesení hospodářského výboru č. 120 ze 17. schůze konané 11. září. Stanovisko zpravodaje - ano. (Stanovisko ministra kladné.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 196 z přítomných 181 poslanců pro hlasovalo 178, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích poslance Ladislava Urbana označených ve sněmovním tisku 345 odstavec 2 (?) jako písmeno B. Stanovisko zpravodaje kladné. (Stanovisko ministra pozitivní.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 197 z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 162, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní budeme hlasovat o návrzích označených písmenem C. Stanovisko zpravodaje - ano. (Stanovisko ministra kladné.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 198 z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 128, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní budeme hlasovat o legislativně technických úpravách, které jsem přečetl v podrobné rozpravě dnes. Stanovisko pochopitelně kladné. (Stanovisko ministra kladné.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 199 z přítomných 182 poslanců, pro hlasovalo 179, proti žádný. Tento návrh byl také přijat.

 

Nyní, pokud se nemýlím, můžeme přistoupit k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 345, ve znění schválených pozměňovacích návrhů." O tom tedy budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 200 z přítomných 181 poslanců pro hlasovalo 129, proti 18. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

O slovo se hlásí ministr průmyslu a obchodu Milan Urban. Prosím, pane ministře.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP