(11.30 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 205 z přítomných 181 poslanců pro 183, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministru, děkuji zpravodajovi, končím projednávání bodu č. 119.

 

Dalším bodem je bod č. 120, kterým je

 

120.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 136/1994 Sb., o barvení
a značkování některých uhlovodíkových paliv a maziv a o opatřeních
s tím souvisejících, o doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání
(živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 587/1992 Sb.,
o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, a o změně zákona
č. 588/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů,
ve znění zákona č. 95/1996 Sb. a zákona č. 304/2000 Sb.
/sněmovní tisk 297/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal také zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Tomáš Teplík.

K tomuto návrhu nebyly předneseny žádné pozměňovací návrhy. Otevírám rozpravu ve třetím čtení, do které písemné přihlášky nemám, takže se ptám, jestli se někdo hlásí do rozpravy ve třetím čtení. Pochopil jsem, že pana poslance Teplíka ve třetím čtení nahradí pan poslanec Vojíř, o čemž snad není třeba hlasovat v této fázi. Pokud se nikdo nehlásí do rozpravy, rozpravu končím. Pan ministr nemá žádné závěrečné slovo.

Přistoupíme k hlasování o návrhu zákona. Prosím, pan poslanec Vojíř.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Pane předsedo, já to možná svým vystoupením zjednoduším. Vy jste to naznačil, protože hospodářský výbor k této materii nepřijal žádný pozměňovací návrh. Pokud je mi známo, tak nikdo z jiných výborů iniciativně také neprojednal tuto materii, další pozměňovací návrhy na plénu také nezazněly, proto tak jak jste naznačil, je logické přistoupit rovnou k hlasování o zákonu. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji vám. Pane poslanče, budeme postupovat takto. Zdá se, že nikdo nic nenamítá. Opakuji tedy, že přistoupíme k hlasování o návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 136/1994 Sb., o barvení a značkování některých uhlovodíkových paliv a maziv a o opatřeních s tím souvisejících, o doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 587/1992 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, a o změně zákona č. 588/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, ve znění zákona č. 95/1996 Sb. a zákona č. 304/2000 Sb., podle sněmovního tisku 297."

To je návrh usnesení, o kterém budeme nyní hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 206 z přítomných 182 poslanců pro 143, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Opět děkuji panu ministru Urbanovi a zpravodaji panu poslanci Vojířovi a přistoupíme k projednávání bodu č. 121, kterým je

 

121.
Návrh poslance Miloše Melčáka na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 47/2002 Sb., o podpoře malého a středního podnikání a o změně
zákona č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů
státní správy České republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 241/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů zasedl navrhovatel poslanec Miloš Melčák a zpravodaj hospodářského výboru poslanec Eduard Vávra. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 241/3.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení a ptám se, kdo se do ní hlásí. Nejsou návrhy do rozpravy ve třetím čtení. Končím tuto rozpravu a přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana poslance Vávru jako zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a pak nám přednášel návrhy. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Eduard Vávra: Děkuji, pane předsedo. Hlasování bude velmi jednoduché. K hlasování máme pozměňovací návrh hospodářského výboru pod písmenem A jako celek a pak máme další pozměňovací návrh poslance Melčáka pod písmenem B a závěrečné hlasování. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Bylo tady navrženo, abychom hlasovali nejdříve o pozměňovacím návrhu pod písmenem A a potom pod písmenem B a závěr.

Hlásí se pan poslanec Melčák.

 

Poslanec Miloš Melčák: Vážený pane předsedo, dovolím si upozornit na to, že pozměňovací návrh pod písmenem B se týká účinnosti, to znamená, že je možné hlasovat o písmenu A s výjimkou účinnosti a o té potom rozhodnout v dalším hlasování, protože změna účinnosti je navrhována z důvodu, že došlo k určitému posunutí při projednávání zákona a je nebezpečí, že pokud tam ponecháme účinnost dnem 1. ledna, mohlo by dojít k tomu, že zákon nebude platný, protože nebude např. podepsán v dostatečných lhůtách. Dovolil bych si opravit a požádat, abychom o účinnosti hlasovali samostatným hlasováním, to znamená nejlépe by bylo prvně hlasovat o písmenu B, potom o písmenu A a návrh na účinnost od 1. ledna by byl nehlasovatelný.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zpravodaj souhlasí s tím, abychom nejdřív hlasovali o účinnosti, to znamená o pozměňovacím návrhu B? Prosím, řekněte to, pane zpravodaji.

 

Poslanec Eduard Vávra: Budeme hlasovat nejprve o bodu B. Pokud bude odsouhlasen, tak o bodu A, kde tím pádem už nebudeme hlasovat o účinnosti, která bude nastavena bodem B.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Rozumím. Budeme hlasovat nejdříve o účinnosti, pak o pozměňovacích návrzích pod písmenem A a pak o celku zákona. Říkám to správně? Takto budeme postupovat. Jenom zazvoním, aby ten, kdo má zájem, mohl ještě přiběhnout. Budeme hlasovat podle procedury, proti které nevidím už žádné námitky.

 

První hlasování by bylo o účinnosti tohoto zákona.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 207 z přítomných 183 poslanců pro 178, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o všech pozměňovacích návrzích pod písmenem A. Stanovisko? (Pan ministr souhlasí.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP