(10.00 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dobře. Budeme hlasovat v tom pořadí, jak jsou hodnoty navrženy.

 

Já se nejprve zeptám, kdo preferuje návrh, v němž bude figurovat číslovka 3. Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 283. Táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 283 se pro variantu 3 vyslovilo 62 poslanců.

 

Budeme postupovat dále k variantě číslo 5. Rozhodneme o této číslovce v hlasování pořadové číslo 284. Ptám se, kdo je pro tuto variantu.

V hlasování pořadové číslo 284 se pro vyslovilo 120.

 

Rozhodneme ještě o poslední číslovce, kterou je číslovka 10. Bude to hlasování s pořadovým číslem 285, které zahajuji, a táži se vás, kdo je pro.

V hlasování s pořadovým číslem 285 získal tento návrh jeden hlas.

 

Zvítězila varianta s číslovkou 5. Budeme pokračovat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní bychom měli hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem C1, varianta 5 - takže číslovka 15 se nahrazuje číslovkou 5. (Stanovisko zpravodaje i ministra je kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 286. Táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 286 z přítomných 173 pro se vyslovilo 169, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní bychom hlasovali o návrzích C2 a C4. (Stanovisko zpravodaje i ministra je kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 287 a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 287 z přítomných 173 pro se vyslovilo 162, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem B. (Stanovisko zpravodaje kladné, stanovisko ministra neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 288 a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 288 z přítomných 173 pro se vyslovilo 128, proti 37. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem A2. (Stanovisko zpravodaje i ministra kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 289 a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 289 z přítomných 172 pro se vyslovilo 134, proti 30. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní budeme hlasovat o zbývajících bodech pod písmenem A. (Stanovisko zpravodaje i ministra kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 290 a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 290 z přítomných 173 pro se vyslovilo 167, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní budeme hlasovat o legislativně technických úpravách navržených ve třetím čtení. (Stanovisko zpravodaje i ministra kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 291 a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 291 z přítomných 173 pro se vyslovilo 163, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Hlasovali jsme o všech pozměňovacích návrzích, takže můžeme hlasovat o zákonu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Registruji námitku pana poslance Vymětala. Podle něj nebylo hlasováno o C3.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Ne, bylo hlasováno o návrhu C1 a pak bylo hlasováno o zbývajících návrzích C2, C3, C4.

 

Poslanec Karel Vymětal: Pane zpravodaji, vy jste před hlasováním oznámil, že se hlasuje o C2 a C4.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Musím se nyní připojit k panu poslanci Vymětalovi, protože v mých poznámkách je, že jsme hlasovali o C2 a C4, nikoliv o C3, proto tedy ještě hlasujme, ať máme v této věci jasno.

 

Budeme hlasovat o návrhu C3. (Stanovisko zpravodaje i ministra kladné.)

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 292 a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 292 z přítomných 173 pro se vyslovilo 166, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy. Nevidím žádnou námitku, proto můžeme přistoupit k hlasování o návrhu zákona jako celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 305, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

O tomto návrhu usnesení rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 293, které zahajuji, a táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 293 z přítomných 171 pro se vyslovilo 124, proti 35. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Tím končím projednávání bodu 132.

Můžeme přistoupit k dalšímu schválenému bodu pořadu naší schůze, kterým je bod 133. - Promiňte, já jsem si neuvědomila, že uplynula stanovená doba. Touto stanovenou dobou byla desátá hodina a pan ministr Sobotka je nyní omluven. Předtím jsme si schválili, že v tomto případě přerušíme projednávání třetích čtení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP