(Jednání pokračovalo ve 14.22 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, polední pauza už před několika minutami vypršela. Takže mi dovolte, abych vás vyzval k tomu, abyste se posadili, a budeme pokračovat ve schváleném programu naší schůze.

O slovo se hlásí pan poslanec Zgarba. Prosím o klid. Pane poslanče, řekněte nám, co máte na srdci. Prosím.

 

Poslanec Petr Zgarba: Pane předsedo, vládo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych -

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, já vám nerozumím. Takže ještě jednou - není tady slyšet! Prosím, abyste se posadili. Pan poslanec Zgarba nám chce něco sdělit.

 

Poslanec Petr Zgarba: Pane předsedo, vládo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych požádal o změnu programu - body č. 141, 142, 143, 144 a 145 aby byly pevně zařazeny na zítřek za sedmý pevně zařazený bod. Důvodem je, že ministr zemědělství jako předkladatel je příští týden na služební cestě a jedná se o zákony ve třetím čtení.

Dále ve zprávách - číslo zprávy 172 a 173 navrhuji zařadit jako první dva body dneska večer v bloku zpráv po ústních interpelacích.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Promiňte, já to jenom zopakuji, jestli jsem to správně zachytil. Body 141 až 145 na zítřek za sedmý pevně zařazený bod, takto jste to navrhoval. A zprávy č. 172 a 173 dnes večer dát jako první zprávy v tom bloku zpráv, který se bude večer projednávat, jako první body večerního programu po interpelacích. Tak to bylo míněno.

Takže prosím, budeme hlasovat, já se ještě pokusím pozvat vás do jednací síně (zvuk gongu). Prosím ty, kteří mají zájem hlasovat, ať se přihlásí. Já vás ještě s dovolením odhlásím a požádám vás, abyste se přihlásili znovu. Čili prosím, abyste se znovu přihlásili.

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Zgarby, pravděpodobně o obou najednou. Pokud není námitek, tak nechám hlasovat o obou těchto návrzích najednou. Zopakuji, že to je návrh, aby body 141, 142, 143, 144 a 145 byly na zítřek pevně zařazeny po sedmém pevně zařazeném bodu zítřejšího programu a zároveň aby zprávy 172 a 173 byly předneseny na začátku toho dnešního večerního bloku zpráv, který bude po interpelacích.

 

Zahajuji hlasování o těchto návrzích. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 336 z přítomných 150 poslanců pro hlasovalo 72, proti hlasovalo 50. Takže tento návrh přijat nebyl.

 

Nyní se můžeme věnovat řádnému programu schůze. Vidím, že ještě by měla proběhnout kontrola, tak mi ponechte ještě pár sekund na pauzu.

Pan poslanec Kapoun má také procedurální návrh?

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Pane předsedo, já bych chtěl zpochybnit hlasování, protože prostě jsem prokazatelně seděl na místě, nestačil jsem se zaregistrovat. (Neklid v jednací síni, výkřiky nevole.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: V každém případě jsme vyslechli námitku pana poslance Kapouna a o té námitce musím nechat hlasovat. Takže budeme hlasovat o námitce pana poslance Kapouna proti právě proběhlému hlasování.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto námitku, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti této námitce?

V hlasování pořadové číslo 337 z přítomných 156 poslanců pro hlasovalo 74, proti 54, takže námitka pana poslance Kapouna nebyla přijat.

 

Nyní se začneme zabývat prvním bodem našeho odpoledního programu. Je to bod

 

152.
Vládní návrh zákona o veřejných zakázkách
/sněmovní tisk 363/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr pro místní rozvoj Pavel Němec a také zpravodaj hospodářského výboru poslanec Miloslav Kala. Prosím pana poslance Kalu. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 363/3.

Nyní otevírám rozpravu ve třetím čtení návrhu tohoto zákona. Kdo se hlásí? Jako prvního jsem viděl pana poslance Kvapila a pak bude mít slovo pan poslanec Kala. Prosím pana poslance Kvapila.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, dovolte mi abych navrhl stažení svého pozměňovacího návrhu uvedeného pod písmenem C, pořadové číslo 7. Rád bych, aby se o tom dalo hlasovat.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, rozumím. Předpokládám, že i zpravodaj registruje tento návrh. Prosím pana poslance Kalu, který se hlásil o slovo do rozpravy ve třetím čtení. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Miloslav Kala: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhl legislativně technickou úpravu v souvislosti s případným přijetím § 50 odst. 3 písm. b), c) a d) - viz pozměňovací návrh J1. A dále v § 111 odst. 2 navrhuji nahradit slova "§ 50 odst. 4 písm. c) a e)" slovy "§ 50 odst. 3 písm. f) a g)".

Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP