(19.40 hodin)

Poslanec Miloš Titz: Vážený pane předsedající, páni ministři, milé dámy, vážení kolegové. Výbor pro obranu a bezpečnost na 22. schůzi 18. září 2003 vydal následující usnesení k informaci o přeletech a průletech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území České republiky od 1. ledna do 31. března 2003, sněmovní tisk 405.

Po odůvodnění ministra obrany ČR Ing. Miroslava Kostelky, zpravodajské zprávě místopředsedy výboru poslance Titze a po rozpravě výbor pro obranu a bezpečnost

I. doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, aby informaci o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území ČR od 1. ledna do 31. března 2003, sněmovní tisk 405, vzala na vědomí;

II. pověřuje zpravodaje výboru, aby s tímto usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR.

To je vše, pane předsedající.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Zahajuji všeobecnou rozpravu k tomuto bodu. Můj bystrý zrak nenalezl nikoho, kdo by se hlásil, proto ji končím. Zahajuji podrobnou rozpravu. Opět nikdo, proto podrobnou rozpravu končím.

 

A budeme hlasovat o návrhu usnesení, které zní: "Poslanecká sněmovna bere na vědomí informaci o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území České republiky od 1. ledna do 31. března 2003, podle sněmovního tisku 405."

 

Zahájil jsem hlasování 424. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 82 pro návrh 51, proti 26. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

181.
2. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky
se zahraničními partnery na území České republiky i mimo něj v roce 2003
/sněmovní tisk 430/

 

Prosím, aby i tento materiál uvedl pan ministr obrany.

 

Ministr obrany ČR Miroslav Kostelka: Vážený pane předsedající, dámy a pánové. Na základě usnesení vlády ze dne 16. července 2003 č. 728 se předkládá 2. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů AČR se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2003. Tento materiál poskytuje informace o cvičeních Armády ČR se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně, která nebyla zařazena do informace o vojenských cvičeních jednotek a štábů, která byla schválena usnesením vlády ze dne 9. prosince 2002 č. 1242. Do plánu vojenských cvičení byla doplněna dvě cvičení - jedno na území České republiky, jedno na území Slovenské republiky. Dále výcvikové lety letounů členských států NATO ve vzdušném prostoru České republiky v rámci integrovaného systému protivzdušné obrany NATO NATINADS a výcvikové lety letounů vzdušných sil Armády ČR ve vzdušném prostoru ostatních členských států NATO v rámci NATINADS. Tyto akce byly sjednány až po termínu odevzdání informací o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády ČR se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně plánovaných v roce 2003 a prvního doplňku plánu vojenských cvičení.

Vážený pane předsedající, dámy a pánové, navrhuji vzít 2. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů ČR se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2003 na vědomí. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane ministře. Slovo uděluji zpravodaji výboru pro obranu a bezpečnost panu poslanci Miloši Titzovi.

 

Poslanec Miloš Titz: Pane předsedající, páni ministři, milé kolegyně, vážení kolegové. Usnesení 88 výboru pro obranu a bezpečnost z 22. schůze konané 18. září 2003 k 2. doplňku plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády ČR se zahraničními partnery na území České republiky i mimo něj v roce 2003, sněmovní tisk 430.

Po odůvodnění ministra obrany ČR Ing. Miroslava Kostelky, zpravodajské zprávě poslance Titze a po rozpravě výbor pro obranu a bezpečnost

I. doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, aby 2. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo něj v roce 2003, sněmovní tisk 430, vzala na vědomí;

II. pověřuje zpravodaje výboru, aby s tímto usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR.

Pane předsedající, toť vše.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Končím. Otvírám podrobnou rozpravu. Končím i tu a přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna bere na vědomí 2. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády ČR se zahraničními partnery na území České republiky i mimo něj v roce 2003, podle sněmovního tisku 430."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 425. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 88 pro návrh 54, proti 27. Návrh byl přijat.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

182.
Informace o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států
uskutečněných přes území České republiky od 1. dubna do 30. června 2003
/sněmovní tisk 436/

 

Prosím pana ministra obrany, aby uvedl i tento tisk.

 

Ministr obrany ČR Miroslav Kostelka: Vážený pane předsedající, vážené dámy a pánové. V souladu s článkem 43 odst. 6 Ústavy ČR a na základě usnesení vlády předložil předseda vlády Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR k projednání informaci o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území České republiky od 1. dubna do 30. června 2003. Tento materiál poskytuje přehled o průjezdech a přeletech ozbrojených sil jiných států přes území České republiky, realizovaných na základě usnesení vlády. V uvedeném období byly realizovány pozemní přepravy ozbrojených sil jiných států, zejména z důvodu zabezpečení plánovaných cvičení a letecké přepravy z důvodu zabezpečení operace Enduring Freedom. V části II. předkládací zprávy jsou uvedeny souhrnné údaje o pozemních a leteckých přepravách.

Vážený pane předsedající, vážené dámy poslankyně, páni poslanci, žádám o projednání předloženého materiálu. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane ministře. Slovo má opět zpravodaj výboru pro obranu a bezpečnost kolega Miloš Titz.

 

Poslanec Miloš Titz: Pane předsedající, páni ministři, milé kolegyně, vážení kolegové. 87. usnesení výboru pro obranu a bezpečnost z 22. schůze konané 18. září 2003 k informaci o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území České republiky od 1. dubna do 30. června 2003, sněmovní tisk 436.

Po odůvodnění ministra obrany ČR Ing. Miroslava Kostelky, zpravodajské zprávě poslance Titze a po rozpravě výbor pro obranu a bezpečnost

I. doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, aby informaci o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území ČR od 1. dubna do 30. června 2003, sněmovní tisk 436, vzala na vědomí;

II. pověřuje zpravodaje výboru, aby s tímto usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR.

Pane předsedající, toť vše.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, tak se také stalo. Zahajuji všeobecnou rozpravu, kterou končím, a otvírám podrobnou rozpravu, kterou také končím.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna bere na vědomí informaci o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území České republiky od 1. dubna do 30. června 2003, podle sněmovního tisku 436."

 

Zahájil jsem hlasování číslo 426. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 87 pro návrh 55, proti 26. Návrh byl přijat.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji.

 

Zahajuji projednávání předposledního bodu dnešního dne, kterým je

 

184.
Zpráva o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou Parlamentu České republiky,
jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od 1. 1. 2003 do 30. 6. 2003.
/sněmovní tisk 449/

 

Prosím, aby se slova ujala předsedkyně petičního výboru kolegyně Zuzka Rujbrová.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP