(15.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Prosím vás, poslanci a ministři, abyste umožnili projednávání dalšího bodu.

Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 284/2 a otevírám rozpravu ve třetím čtení, do níž přihlášky nemám. Ptám se, kdo se hlásí do rozpravy ve třetím čtení tohoto návrhu zákona. Prosím, pan poslanec Pospíšil.

 

Poslanec Jiří Pospíšil: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, chci upozornit na technickou chybu v pozměňovacích návrzích, konkrétně pak na svůj pozměňovací návrh písmeno C, kde je uveden špatný pád - nikoliv "v trestním", ale "v trestní". To znamená ono písmeno "m" je tam nadbytečné, došlo k legislativně technické chybě.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Předpokládám, že zpravodaj registruje tady tuto připomínku.

Existuje nějaký další návrh do rozpravy ve třetím čtení? Pokud není žádný další přihlášený do této rozpravy, tak rozpravu končím. Ptám se, jestli pan ministr nebo zpravodaj chce vystoupit. Není žádný zájem o závěrečné slovo, takže prosím přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích.

Prosím zpravodaje, aby nám oznámil, co si nyní počneme. Prosím o klid. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Pane předsedající, kolegové a kolegyně, to, co si počneme, je velmi jednoduché. Navrhuji, abychom nejprve hlasovali o pozměňovacích návrzích pod písmenem A, to je usnesení ústavně právního výboru, potom společně hlasovali o návrzích B1 až B3, to jsou moje pozměňovací návrhy, v podstatě jenom technického charakteru. Potom budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu pod písmenem D, to je návrh pana poslance Filipa, protože pokud by byl tento návrh přijat, tak by byly nehlasovatelné návrhy pod písmenem C pana poslance Pospíšila. V případě, že by neprošel návrh pana poslance Filipa pod písmenem D, hlasovali bychom o pozměňovacím návrhu pana poslance Pospíšila pod D (?), potom budeme hlasovat o případných legislativně technických připomínkách, ale žádné nemáme, takže potom bychom hlasovali o návrhu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já vám děkuji, pane poslanče, a ptám se, jestli má někdo jiný názor, nebo jestli chce navrhnout jiný postup. Pokud tomu tak není, tak můžeme, předpokládám, postupovat podle vašeho návrhu.

Především vás, kolegové, všechny požádám, kdo máte zájem hlasovat, abyste definitivně zaujali místo. Budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích. Já vás všechny odhlásím a žádám, abyste se znovu přihlásili.

Vás nyní, pane poslanče, žádám, abyste přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a pak abyste nám včetně pana ministra sdělil vždy svoje stanovisko. Takže prosím první pozměňovací návrh.

 

Poslanec Stanislav Křeček: První pozměňovací návrh je pozměňovací návrh obsažený v usnesení ústavně právního výboru. (Zpravodaje i ministr doporučují.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 572 z přítomných 169 poslanců pro hlasovalo 165, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dále budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem B1 až B3 dohromady. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 573 z přítomných 171 poslanců pro hlasovalo 164, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem D pana poslance Filipa. (Zpravodaj nedoporučuje, ministr rovněž nedoporučuje.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 574 z přítomných 172 poslanců pro hlasovalo 41, proti 77. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP