(17.10 hodin)

Poslanec Pavel Kováčik: E19. (Zpravodaj souhlasí, předkladatel také souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 189. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 185 poslanců pro návrh 127, proti 40. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: E20. (Zpravodaj souhlasí, předkladatel také souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 190. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 185 poslanců pro návrh 121, proti 41. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: E21 je nehlasovatelný, takže nám zbývá odhlasovat ještě, a to se omlouvám panu předkladateli i vám prostřednictvím pana předsedajícího, návrh C3 pana poslance Jana Grůzy, který jsem při hlasování přehlédl, a prosím, aby bylo ještě hlasováno o návrhu C3. (Zpravodaj souhlasí, předkladatel také souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 191. Kdo je pro návrh C 3? Kdo je proti?

Ze 185 poslanců pro 169, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Teď, pane předsedající, bychom měli hlasovat o návrhu legislativně technické úpravy návrhu E3.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ve slově "rybolovném" se mění na "rybochovném". (Zpravodaj souhlasí, předkladatel také souhlasí.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 192. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 185 poslanců pro 172, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, jsem přesvědčen o tom, že o všech návrzích, o kterých bylo možné hlasovat, také hlasováno bylo, a tudíž je možné hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, mám tentýž pocit. Kluboví zpravodajové mi dávají za pravdu rovněž. Přistoupíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení.

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství), podle sněmovního tisku 312, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 193. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 185 poslanců pro 122, proti 56. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji.

 

A přikročíme k projednávání bodu 15, kterým je

 

15.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 266/1994 Sb.,
o drahách, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 56/2001 Sb.,
o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu
způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů
(zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla),
ve znění zákona č. 307/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 316/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr dopravy Milan Šimonovský, zpravodaj hospodářského výboru poslanec Jaromír Schling. Sděluji, že pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 316/3.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu tedy končím. Dávám prostor nejprve panu ministrovi se závěrečným slovem. - Omlouvám se, nekončím rozpravu a ještě v rámci rozpravy ve třetím čtení dávám slovo panu zpravodaji.

 

Poslanec Jaromír Schling: Pane předsedající, dámy a pánové, v rámci rozpravy bych chtěl přednést návrh legislativně technických úprav. První je opravení formální chyby v pozměňovacím návrhu A13. Pozměňovacím návrhem nově vkládaná věta bude v případě přijetí návrhu označena jako nový odstavec 3 v § 13 a zbylé odstavce se přečíslují. V souvislosti s tím je pak nezbytné ještě uvést opět formálně do souladu pozměňovací návrhy A13 a B2. Pozměňovací návrh B2 posouvá nabytí účinnosti úpravy obsažené v návrhu A13, tudíž se týká části druhé novelizačního bodu 2, kterým se vkládá do § 13 nový odstavec 3. Do návrhu B2, bude-li schválen, bude doplněno zpřesnění, že jde o část druhou bod 2.

Druhá úprava se týká pozměňovacího návrhu C3 poslance Ludvíka Hovorky, který je přechodným ustanovením, které upravuje postup, jakým se dosavadní stanice technické kontroly budou transformovat do režimu novelizovaného zákona. Vzhledem k tomu, že jde o přechodné ustanovení k této novele, nelze jej zařadit mezi přechodná ustanovení přijatá k původnímu znění zákona č. 56/2001 Sb. obsažená v § 89 nyní platného znění. Bude-li návrh C3 přijat, musí být zařazen v části druhé jako nový samostatný článek 4 s názvem Přechodné ustanovení článku III.

O těchto legislativně technických úpravách budeme hlasovat na závěr hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji panu zpravodaji. Pan ministr nehodlá vystoupit, nikdo další také ne, takže končím rozpravu ve třetím čtení a nyní dávám prostor panu zpravodajovi, aby se ujal slova.

 

Poslanec Jaromír Schling: Pane předsedající, dámy a pánové, postup hlasování navrhuji takto. Nejdříve hlasovat pozměňovací návrhy obsažené v usnesení hospodářského výboru, které jsou uvedeny pod písmenem A1 až A27, s výjimkou návrhu A2, který je nehlasovatelný, což je také v příslušném tisku tohoto návrhu uvedeno, a A14, který je podle vyjádření Ministerstva dopravy věcně nesprávný a jehož obsah je správně vyjádřen v pozměňovacím návrhu B1. Dále bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích B1 až B4, dále o pozměňovacích návrzích C1 až C4. Dalším hlasováním o pozměňovacích návrzích D1, dále D2, potom o pozměňovacím návrhu E1 a poté o legislativně technických úpravách.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane zpravodaji, za návrh procedury. Je nějaká námitka? Pan kolega Hojda.

 

Poslanec Pavel Hojda: Já bych prosil, aby se hlasovalo zvlášť o bodu A13 a nezaregistroval jsem v návrzích bod C4. To bylo zřejmě přeřeknutí zpravodaje.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan zpravodaj navrhoval C1 až C4. Spíš všechna C současně, ale i tak děkuji za upřesnění.

Další návrh pan kolega Sehoř.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážený pane předsedající, já bych si dovolil navrhnout kromě bodu A13, který již požadoval pan poslanec Hojda, aby se o něm hlasovalo zvlášť, další body, o kterých by se hlasovalo zvlášť v části A. Jsou to body A17, A18, A22, A24. To je vše. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Jen zopakuji požadavek, aby se zvlášť hlasovalo v bloku pozměňovacích návrhů pod písmenem A o návrzích A13, A17, A18, A22 a A24.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP