(9.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

To je text, o kterém budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 755 a ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 755 z přítomných 195 poslanců pro 101, proti 92.

 

Ještě počkám, jestli někdo zpochybní hlasování. Nic se neděje.

Konstatuji, že usnesení bylo přijato a zákon bude vyhlášen. Končím projednávání bodu číslo 170.

 

O slovo se hlásí předseda vlády Vladimír Špidla. Uděluji mu slovo.

 

Předseda vlády ČR Vladimír Špidla: Vážený pane předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci, chci velmi krátce konstatovat, že tímto hlasováním je uzavřena první fáze reformy veřejných financí. V okamžiku, kdy jsme se na tuto cestu, těžkou cestu, vedeni odpovědností ke své zemi a k jejím občanům pouštěli, nevsadil by na nás, na vládní koalici, myslím nikdo ani fajfku tabáku. Ukázalo se, že vědomí odpovědnosti a smysl pro dlouhodobé uvažování je dostatečným tmelem k tomu, abychom tento těžký krok dotáhli do konce.

Děkuji všem, kteří se na tom podíleli, děkuji všem, kteří uvažovali o nejrůznějších detailech, protože rozhodování bylo vážné a odvážné. Vládní koalice je připravena postupovat dále tak, abychom zemi odevzdávali před příštími volbami s rovnovážnými veřejnými financemi, se stabilním a moderním důchodovým systémem, abychom ji odevzdávali s větší schopností inovace a dobře a účinně začleněnou do evropské integrace.

Dámy a pánové, to, co je za námi, bylo mimořádně obtížné. Znovu zdůrazňuji, děkuji všem, kteří měli odvahu a odvedli obrovský kus práce.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dalším bodem programu je bod číslo 132, kterým je

 

132.
Podpůrné programy zemědělství pro rok 2004, poskytované
podle § 2 zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství (vládní návrh)
/sněmovní tisk 490/

 

Tento vládní návrh by měl uvést ministr zemědělství Jaroslav Palas. Prosím pana ministra. Musím se zeptat pana ministra, protože jsem ho vyzval, aby uvedl sněmovní tisk 490.

 

Ministr zemědělství ČR Jaroslav Palas: Pane předsedo, potřeboval bych tři minuty času na to, abych si opatřil materiály, protože se stalo technické nedopatření a nemám je tady u sebe na stole.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vyhlašuji pauzu 10 minut. Sejdeme se tady v 9.55 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.46 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP