(15.20 hodin)
(pokračuje Kocourek)

Nejdříve tedy pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona neboli k tisku 496/0.

První pozměňovací návrh se týká ustanovení § 5 odst. 2, kde se na konec věty doplňuje následující text: "nebo obdobný vztah, na jehož základě pobírá jiná osoba příjem podléhající dani podle zvláštního právního předpisu". A dále se v odvolávce doplňuje odkaz na § 6 zákona o dani z příjmu, ve znění zákona číslo 586/1992 Sb.

Druhý pozměňovací návrh se týká ustanovení § 54 odst. 1 písm. a), který zní následovně: "a) transakce týkající se investičních instrumentů vymezených zvláštním předpisem včetně jejich sjednání, obhospodařování, upisování a umisťování emise a inkasa výnosů plynoucích z investičních instrumentů s výjimkou řízení a úschovy cenných papírů podle zvláštního předpisu a poradenské činnosti týkající se investování do investičních instrumentů, pokud nejsou součástí transakce týkající se investičních instrumentů". Ustanovení § 54 odst. 1 písm. m), n), o), p), q), r) a s) se vypouští. A dále se doplňuje odkaz na zvláštní předpisy - § 8a zákona číslo 591/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů, a § 34, 36, 37, 37a a 38 zákona číslo 591/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Třetí pozměňovací návrh se týká § 100 odst. 2, kde se vypouští věta první, která zní: "Plátce je povinen vést také evidenci uskutečněných plnění, která jsou osvobozena od daně nebo nejsou předmětem daně."

Čtvrtý pozměňovací návrh k vládnímu návrhu zákona se týká § 105, kde ve větě druhé se vypouštějí slova "před prohlášením i".

Tolik tedy čtyři pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona.

A nyní bych přednesl šestnáct pozměňovacích návrhů, které se týkají zmíněného usnesení rozpočtového výboru, které máme v tisku 496/1.

První pozměňovací návrh. U prvního seskupení položek usnesení rozpočtového výboru tisk 496/1 se ve sloupci číselných kódů uvedou nově čísla 01 až 23, 25 a ve sloupci název zboží se vypouští text za závorkou a nově se doplňují tyto tři názvy skupin zboží: "voda pro spotřebu lidmi i zvířaty, přísady na přípravu jídla a krmiva, doplňky a náhražky potravin".

O jednotlivých doplněných názvech skupin zboží potom žádám hlasovat zvlášť a podle výsledků hlasování se upraví číselné kódy tohoto seskupení položek.

Druhý pozměňovací návrh. U druhého seskupení položek 28 - 30, 40, 48, 56, 61, 62 usnesení rozpočtového výboru se ve sloupci název zboží vypouští text za slovy "prevenci nemocí" a nově se doplňují tyto tři názvy skupin zboží: "léčbu pro lékařské a veterinární účely, výrobky pro antikoncepci a pro osobní hygienu, vitamíny".

Opět o jednotlivých doplněných názvech skupin zboží žádám hlasování zvlášť a podle výsledků hlasování se upraví číselné kódy u tohoto seskupení položek.

Třetí návrh. U třetí položky a číselného kódu 49 usnesení rozpočtového výboru se ve sloupci název zboží vypouští text "knihy, brožury a noviny" a nově se nahrazuje textem "knihy, brožury, letáky a podobné tiskařské výrobky, noviny, časopisy, periodika, též ilustrovaná".

Čtvrtý pozměňovací návrh se opět týká usnesení rozpočtového výboru, kde se v příloze 1 doplňuje nová položka číselného kódu číslo 31 s textem: "hnojiva živočišná, rostlinná, minerální a chemická".

Pátý pozměňovací návrh se opět týká usnesení rozpočtového výboru, kde se v příloze číslo 1 doplňuje nová položka číselného kódu číslo 38 s textem: "insekticidy, rodenticidy, fungicidy, herbicidy, přípravky proti klíčení a regulátory růstu rostlin".

Šestý pozměňovací návrh se opět týká usnesení rozpočtového výboru, ale přílohy číslo 2, kde se doplňuje následující skupina služeb podléhajících snížené sazbě daně. Tato skupina služeb zní: "zemědělské a chovatelské práce kromě veterinárních, práce související s terénní úpravou zahrad, parků, sadů a jiných zelených ploch zařazené v SKP 01.4, které zahrnují přípravu a ošetření půdy, setí a sázení, kultivace, řez ovocných stromů a révy, sklizňové a posklizňové práce, balení zemědělských produktů, přípravu osiva a sadby, provoz zavlažovacích systémů, kontrolu škůdců, půjčování zemědělských strojů s obsluhou, výsadbu a údržbu trávníků v parcích, na sportovních hřištích, na okrasných nebo rekreačních zahradách, prořezávání okrasných stromů, stříhání živých plotů apod., práce plemenářské, ošetřování zvířat (krmení a stříhání atd.), sběr živočišných produktů a dojení, kalibrování vajec, čištění chovatelských prostor, ošetřování zvířat v útulcích a hotelích pro domácí zvířata".

Sedmý pozměňovací návrh se opět týká usnesení rozpočtového výboru, kde se v příloze číslo 2 doplňuje následující skupina služeb podléhajících snížené sazbě. Tato skupina služeb zní: "práce související s provozováním lesních školek, pěstováním lesa a těžbou dřeva zařazené v SKP 02.01 a 02.02, které zahrnují práce v lesních školkách (zakládání, pěstování sazenic, sběr a ošetření osiva lesních stromků a keřů), údržbu a správu lesů (zalesňování, probírku, kontrolu a regulaci škůdců atd.), protipožární dozor, těžbu dříví, hodnocení dřeva, přibližování a svážení dřeva atd. pro třetí stranu, sběr lesních plodů a hub".

Osmý pozměňovací návrh se opět týká usnesení rozpočtového výboru, kde se v příloze číslo 2 doplňuje následující skupina služeb podléhajících snížené sazbě, která zní: "práce související s rybolovem a chovem ryb zařazené v SKP 05.00.5 a 05.00.6, které zahrnují práce spojené s rybolovem, rybářstvím, chovem ryb a vodních živočichů, krmení ryb, pěstování násady ryb, ošetřování lovišť a rybníků, výlovy, třídění a vysazování ryb, práce při zimování ryb, plemenářské práce".

Devátý pozměňovací návrh se týká opět usnesení rozpočtového výboru, kde se v příloze číslo 2 doplňuje následující skupina služeb podléhajících snížené sazbě, která zní: "shromažďování, úprava a rozvod vody zařazené v SKP 41, které zahrnují služby související s rozvodem vody, zejména právo vstupu do sítě, nájem a údržbu vodoměrů, odečet vodoměrů, právo vypouštět odpadní vody".

Desátý pozměňovací návrh se týká opět usnesení rozpočtového výboru, kde se v příloze 2 doplňuje následující skupina zboží (?) podléhající snížené sazbě, která zní. "služby ubytovací a stravovací zařazené v SKP 55 vyjma podávání alkoholických nápojů a prodeje tabákových výrobků".

Jedenáctý pozměňovací návrh týkající se usnesení rozpočtového výboru, týká se přílohy 2, kde se doplňuje následující skupina služeb podléhajících snížené sazbě, která zní: "služby spojené s kabelovou televizí a rozhlasem po drátě zařazené v SKP 64.20, které zahrnují pouze služby spojené s přenosem rádiového a televizního programového souboru kabelovými rozvody včetně kódovaného televizního vysílání".

***




Přihlásit/registrovat se do ISP