(Podle informace místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jitky Kupčové sdělené v 9.00 hodin požádal poslanecký klub sociální demokracie o přestávku do 9.45 hodin.)

 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
20. února 2004 v 9.45 hodin

Přítomno: 192 poslanců

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji osmý jednací den 27. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: poslanec Jan Klas z důvodu dlouhodobě plánovaného vyšetření a paní místopředsedkyně Miroslava Němcová ze zdravotních důvodů.

Na dnešní dopoledne jsme pevně zařadili body 172 až 176, bod 8 a body 39 a 41, odpoledne je pevně zařazen bod 167.

Vidím, že se hlásí s faktickou poznámkou paní poslankyně Jarmila Boháčková. Prosím, paní poslankyně máte slovo.

 

Poslankyně Jarmila Boháčková: Vážená paní předsedající, vážená vládo, chtěla bych vystoupit s faktickou poznámkou a upozornit na to, že při druhém čtení tisku 496 jsem v rámci podrobné rozpravy uplatnila nedopatřením pozměňovací návrh, který nebyl určen tomuto tisku, nýbrž tisku, který s tiskem 496 bezprostředně souvisí, a to tisku 497.

Protože jsem v rámci svého vystoupení sdělila, že jde o pozměňovací návrh k tisku 497, považuji za nezbytné na tuto skutečnost upozornit a prosím, aby můj přednesený pozměňovací návrh byl brán jako návrh k tisku 497. Děkuji vám za porozumění.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji, paní poslankyně. Věřím, že zpravodajové k těmto dvěma tiskům vezmou tuto vámi oznámenou skutečnost na vědomí.

 

Kolegyně a kolegové, nyní budeme pokračovat v jednání podle našeho schváleného programu. Prvním bodem je bod

 

172.
Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání
(živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 634/1992 Sb.,
o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 283/1991 Sb.,
o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 107/7 vrácený Senátem/

 

Usnesení, jímž Senát návrh zákona vrátil s pozměňovacími návrhy, jsme obdrželi jako sněmovní tisk 107/8. Pan senátor Jiří Rückl se vzhledem k charakteru pozměňovacích návrhů jednání nezúčastní.

Vítám zde náměstka primátora hlavního města Prahy pana Rudolfa Blažka a táži se, zda se chce k pozměňovacím návrhům Senátu vyjádřit. Je tomu tak. Prosím, pane náměstku, máte slovo.

 

Náměstek primátora hlavního města Prahy Rudolf Blažek: Vážená paní předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci, vzhledem k tomu, že jsem byl osobně přítomen projednávání v jednotlivých senátních výborech… (Velký hluk v jednací síni - kroužky debatujících poslanců.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane náměstku, omlouvám se vám, já vás na chvilinku přeruším. Prosím kolegyně a kolegy, aby se usadili do svých poslaneckých lavic, a prosím vás, abychom věnovali pozornost tomu, co nám chce pan náměstek sdělit.

Ještě chvilinku vydržíme, protože hluk v sále je podle mého názoru nadměrný. Prosím o klid. Prosím i hlouček u předsedy poslaneckého klubu sociální demokracie, aby se rozpustil, je tady skutečně velmi hlučno. (Zvoní.)

Prosím, pane náměstku.

 

Náměstek primátora hlavního města Prahy Rudolf Blažek: Děkuji, budu skutečně stručný.

Vzhledem k tomu, že Senát vrátil tento zákon z důvodů legislativně technických, nikoli z důvodů změn věcných k obsahu vlastního zákona, tak za navrhovatele se s tímto samozřejmě plně ztotožňujeme a dovolujeme si požádat Poslaneckou sněmovnu o podpoření tohoto zákona, neboť - znovu opakuji - jedná se o legislativně technické důvody, nikoli o věcné změny. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Táži se, zda se chce k předloženým pozměňovacím návrhům Senátu vyjádřit zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Eduard Vávra. Ano. Prosím pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Eduard Vávra: Děkuji. Vážená paní předsedající, vážená vládo, dámy a pánové. Jde opravdu jenom o nápravu legislativně technických nesrovnalostí, a proto podporuji přijmout senátní návrh. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda se chtějí vyjádřit k návrhu zpravodajové ústavně právního výboru a výboru pro obranu a bezpečnost paní poslankyně Eva Dundáčková a pan poslanec Petr Kott. Nikdo se nehlásí, tak zřejmě nechtějí.

Otevírám rozpravu. Úvodem připomínám, že při novém projednávání návrhu zákona nejsou přípustné pozměňovací návrhy. Do rozpravy nemám žádnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo do rozpravy hlásí z místa. A protože nikoho nevidím, rozpravu končím.

Ptám se, zda chce pan náměstek či pan zpravodaj vystoupit se závěrečnými slovy. Nechtějí.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP