(15.50 hodin)

Poslankyně Eva Dundáčková: Já si dovolím poprosit, aby můj pozměňovací návrh, který zbyl pod písm. F1, byl hlasován místo navrženého hlasování o B1 a B2, které bylo staženo. Pokud máme proceduru všichni před sebou, tak já navrhuji, aby poté, co bude hlasováno o C7, C17 a C35, což jsou pozměňovací návrhy, které advokáty zcela vylučují z okruhu povinných osob, bylo následně hlasováno o mém pozměňovacím návrhu F1. Ostatní hlasování ponechávám v platnosti, tak jak jsou navržena. Myslím si, že to samotné hlasování zásadnějším způsobem nenaruší.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Prosím o stanovisko pana zpravodaje k návrhu, aby po rozhodnutí o stažení B1 a B2 bylo k F1 přistupováno v rámci procedury tak, jak navrhla paní poslankyně Dundáčková.

 

Poslanec Petr Braný: Pane předsedající, já jsem pozorně poslouchal paní kolegyni Dundáčkovou. Já jsem vstřícnost sama, ale protože je to dost složitá procedura, tak jsem to písemně dal se značným předstihem všem klubům k projednání, a teprve nyní se dozvídám změnu. Netroufl bych si říci, že to vylučování by úplně zapadlo do všech souvislostí, jak uváděla paní kolegyně Dundáčková. Respektuji její právo na tento návrh, ale žádám, aby byla procedura podrobena hlasování. To znamená, že trvám na tom, co jsem navrhl já, a toto by už bylo pozměnění procedury, že by se nejednalo v tom pořadí, jak byly návrhy podány. Pořadí by se měnilo tím, že body, které v současné době ještě nejsou staženy, by byly zaměněny jiným bodem.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Já mám pocit, že si rozumíme. K pozměňovacímu návrhu F1 bychom přistupovali jako k B1 a B2. Ne? Tak si nerozumíme.

 

Poslanec Petr Braný: Pozměňovací návrh F1 v pozměněné podobě, to si osvojuji, by zůstal v té konkrétní podobě, kterou bych přečetl, bude-li přijata moje procedura. Nebude-li, požádám o přestávku a upravím to podle požadavku paní kolegyně Dundáčkové.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pojďme si ještě jednou zrekapitulovat proceduru, která říká - nejprve hlasovat o stažení B1 a B2.

 

Poslanec Petr Braný: Samozřejmě. Nejdříve hlasovat o stažení, pak o legislativně technických úpravách. Já si myslím, že není námitka, že si to osvojím, že by hlasování nebylo. Pak bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích týkajících se vymezení povinných osob a dále o ostatních pozměňovacích návrzích. Tam není problém. Dále v proceduře navrhuji nejdříve hlasovat o návrhu na vypuštění příslušného ustanovení, a pak o zbývajících návrzích hlasovat v pořadí, jak byly podány. Návrh F1 není návrh vypouštěcí. To je návrh, který modifikuje vládní návrh.

Nyní bychom měli hlasovat o protinávrhu z hlediska procedury a pak o mém návrhu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ještě dávám slovo paní kolegyni Dundáčkové a věřím, že se dobereme k závěru.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Pokud jsem to správně pochopila, pan zpravodaj se neztotožňuje s mým návrhem, čili je třeba se s tím vypořádat tak, že budeme o mém pozměňovacím návrhu na změnu procedury hlasovat. To je správný postup. Hlasováním můžeme rozhodnout o tom, kam bude F1 zařazen.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře, já také nevidím jiného východiska než rozhodnout hlasováním. Nejprve bychom měli hlasovat o proceduře navržené zpravodajem a pak o změně procedury navržené kolegyní Dundáčkovou. Nejprve rozhodneme o proceduře navržené zpravodajem, pak o pozměňovacím návrhu k proceduře kolegyně Dundáčkové, a pak o stažení B1 a B2.

 

Nejprve budeme hlasovat o proceduře navržené zpravodajem. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 231. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 184 přítomných pro 182, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní o pozměňovacím návrhu k proceduře od paní kolegyně Dundáčkové. Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 232. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 183 pro návrh 74, proti 79. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní o stažení pozměňovacích návrhů B1 a B2. Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 233. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 183 přítomných pro 173, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Můžeme přistoupit k hlasování.

 

Poslanec Petr Braný: Pane předsedající, nyní bych načetl proceduru, která byla schválena, jak ji mám rozpracovanou, tak aby nebylo nic opomenuto a byla zachována návaznost. Žádal bych, abyste potom dal prostor kolegyním a kolegům, kdyby chtěli v této proceduře některé věci řešit jinak, protože někde bude sdružené hlasování a mohl by třeba být požadavek něco z toho vyčlenit zvlášť.

Zahájili bychom hlasování o C7, C17, C35 a C36 jako jedno hlasování, a bude-li schváleno, není hlasovatelné E1 až E10 a F1.

Další hlasování v případě neschválení C7, C17, C35 a C36, by bylo o E1 až E 10 a E21, a to jedním hlasováním. Bude-li schváleno, je nehlasovatelné C16 a F1.

Při neschválení E1 až E10 bychom hlasovali o C16 jako jedno hlasování.

Dále by bylo jedno hlasování samostatně o F1, ale to pouze v případě, když nebude C7, C17, C35, C36, E1 až E10 schváleno.

Pak navrhuji hlasovat o A1 a A2 společně, dále hlasovat o C5, C18 a C33 společně, další hlasování o C6, C19 a C34 společně, C9 samostatně. Bude-li schváleno, jsou nehlasovatelné C10, C11 a E11.

Další hlasování při neschválení C9 by bylo o C10, pak by bylo samostatně C11. Kdyby byl návrh C2 neschválen, samostatně bychom hlasovali o E11.

Dále by bylo hlasování o C1, C2, C3, C4, C13, C21, C28, C32 a C34 společně. Samostatně bychom hlasovali o C20. Dále by bylo C25 a C26 společně včetně uvedených souvisejících změn.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP