(17.40 hodin)

Poslanec Ladislav Šustr: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, mám k vám ke všem prosbu. Když jsem četl pozměňující návrh, který je pod písmenem D, tak jsem uvedl pouze hlavičkou nebo hlavičkami moje pozměňovací návrhy, které byly v rozpočtovém výboru a neprošly. Nicméně byly rozdány o něco později, což je asi špatně. Proto vás žádám, abyste zvážili, zda bychom nemohli hlasovat o tom, aby tyto pozměňovací návrhy, které jste dostali, máte je týden alespoň u sebe, byly ještě zařazeny. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: No, tak teď, pane poslanče, se opět zeptám pana zpravodaje, jak hodnotí tento návrh, jestli ho můžeme podřadit pod § 95 odst. 2 jednacího řádu. To je vážný problém.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, já jsem přesvědčen o tom, že tyto pozměňovací návrhy byly podány až po ukončení druhého čtení, tudíž by se o nich nemělo hlasovat. To je stanovisko zpravodaje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, takže se s tím musíme vypořádat tak, že tento návrh nepadl ve druhém čtení, a že tedy o něm není možné hlasovat. Má někdo proti mému závěru, když souhlasím s panem zpravodajem, námitku proti postupu předsedajícího? Není tomu tak. Budeme to tedy považovat za postup, který je schválen.

Nemám žádnou další přihlášku do rozpravy ve třetím čtení. Nevidím nikoho z místa, rozpravu končím. Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil společně s panem ministrem.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, dovolte mi, abych přednesl návrh procedury, jak bychom měli o tomto tisku 429/2 hlasovat. V první řadě bychom tedy hlasovali o stažení písmene C6 kolegy Recmana, za další bychom hlasovali o písmenu A tohoto návrhu mimo bodu A23, za třetí bychom hlasovali o bodu 23, za čtvrté bychom hlasovali písmeno B. Dále bychom hlasovali písmeno C, D, písmeno E - písmeno E legislativně technické úpravy mimo bod 2 legislativně technických úprav, pak písmeno E legislativně technické úpravy bod 2. Za další bychom hlasovali o bodu F a tady bychom hlasovali mimo bod F15 o všech bodech F. Za další by bylo hlasování o bodu F15, za další pak by byl hlasován článek 5 bod 7, jako předposlední by byl hlasován článek 5 zbytek, tzn. bod 1, 2, 3, 4, 5, 6 a 8. Za poslední by se hlasovalo o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Má někdo výhradu? Ano, pan poslanec Doktor, potom pan poslanec Melčák, pan poslanec Recman. Prosím.

 

Poslanec Michal Doktor: Děkuji za slovo. Já bych poprosil pana zpravodaje, aby si poznamenal mou námitku spočívající v tom, že ho žádám, aby v hlasování týkajícím se pozměňovacích návrhů pana poslance Melčáka, tedy písmeno F, hlasoval odděleně o číslu 1, číslu 22, číslu 25, a v části přechodných ustanovení článek 5 aby samostatně hlasoval o odstavci 3, 5 a 6 a číslo 8 v závěru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, to byl návrh na samostatné hlasování. Pan poslanec Melčák.

 

Poslanec Miloš Melčák: Pane místopředsedo, chtěl jsem pouze navrhnout, aby bod 22 se hlasoval samostatně, což pan poslanec Doktor učinil za mě. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, takže to je stejný návrh. Pan poslanec Svatomír Recman.

 

Poslanec Svatomír Recman: Chtěl bych požádat o samostatné hlasování bodu A17, což je usnesení rozpočtového výboru, protože k bodu A17 mám pozměňovací návrh C7, to je otázka účinnosti. A poprosil bych ještě o samostatné hlasování v pozměňovacím návrhu pana poslance Melčáka, je to článek V bod 7 a je to na straně 16 nahoře. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To je stejné, co navrhoval pan zpravodaj? To je stejný návrh, dobře. Šlo o návrhy na samostatné hlasování. V souladu s jednacím řádem požadavek na samostatné hlasování akceptujeme bez rozhodování sněmovny. Pan zpravodaj si poznamenal všechny návrhy na oddělené hlasování.

Má někdo ještě jiný výhradu k postupu hlasování? Není tomu tak. Budeme hlasovat o postupu hlasování, jak jej navrhl pan zpravodaj a jak akceptoval návrhy pana poslance Doktora, Melčáka a Recmana.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 280 a ptám se, kdo je pro přijetí této procedury. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 280 z přítomných 175 pro 164, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme hlasovat.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, začali bychom hlasování tím, že budeme hlasovat o stažení písmene C6, které navrhl kolega Recman. (Stanovisko zpravodaje: souhlas, ministr se nevyjádřil.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, stažení C6, první hlasování, pořadové číslo 281. Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 281 z přítomných 175 pro 162, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Dále bychom hlasovali o bodu A mimo bodu A11, A17 a A23 - všechny ostatní body A.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já jsem rozuměl A1. To bylo A11? Dobře, A11, A17 a A23.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pardon, pane předsedající, kolega Recman ukazuje A1, takže omlouvám se, špatně jsem si to zaznamenal.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, já jsem si to poznamenal dobře.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Budeme hlasovat o bodu A mimo body A1, A17 a A23. (Stanovisko ministra: kladné, stanovisko zpravodaje: kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 282 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 282 z přítomných 175 pro 167, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, já bych se vaším prostřednictvím zeptal pana kolegy Recmana, jestli chce hlasovat o bodech A1, A17 o každém zvlášť. - Vidím, že kýve hlavou, tak budeme hlasovat o bodu A1. (Stanovisko ministra: kladné, stanovisko zpravodaje: kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 283 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 283 z přítomných 175 pro 87, proti 34.

 

Návrh ocení sčítači klubů, podívají se, než bod prohlásíme za přijatý, nebo nepřijatý.

(Probíhá kontrola hlasování.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP