(18.20 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, pane poslanče. Vystoupí pan místopředseda sněmovny, pan Vojtěch Filip.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, pane premiére, členové vlády, paní a pánové, navrhuji zařadit do programu 30. schůze nový bod, a to jako první bod zpráv a návrhů a dalších bodů, s tím, že tento bod by se jmenoval "Ukončení mise Armády České republiky v Afghánistánu a vyhovění žádosti vlády Řecké republiky o vyslání vojáků Armády České republiky na ochranu letošních olympijských her".

Tento bod navrhuji zejména proto jako spojený, že prostředky Armáda České republiky podle svého vyjádření nemá, takže prostředky, které by bylo potřeba na to vyčlenit - protože i vláda Řecké republiky prohlásila, že by nemohla financovat celou ochranu olympijských her - by musely zaplatit jiné státy. Proto uvažuji o tom, že by jediné možné prostředky bylo možné ušetřit zkrácením mise Armády České republiky v silách v Afghánistánu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám děkuji, pane místopředsedo. Další přihlášky nejsou, ale já přesto tuto část ještě neukončím, protože mám vážnou pochybnost o číslech, která ve svém návrhu uvedl pan poslanec Kapoun. Takže bych to rád vyjasnil. On řekl 27. (Hlasy: 24.) A 112. Takže 24 a? (Hlasy: 112.) 112. Děkuji.

Dovolíte-li, v tuto chvíli konstatuji, že přistoupíme k hlasování o jednotlivých návrzích v pořadí, v jakém byly podány. Všechny vás odhlásím a poprosím o novou registraci.

 

Jako o prvním návrhu budeme hlasovat o zařazení bodu "Návrh na jmenování členů Evropského parlamentu na přechodné období od 1. 5. do 19. 7. 2004" za bod 154 návrhu pořadu.

Kdo souhlasí se zařazením tohoto bodu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 2) skončilo. Ze 163 hlasujících bylo pro 142, jeden proti, takže tento návrh byl přijat.

 

Dalším návrhem vzešlým z porady dnes dopoledne je návrh, abychom ve středu 24. 3., tedy zítra, jednali i po 19. hodině se stanovenými body 125 až 131 a 134 až 137 a s bodem 143.

Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Jsou to zprávy. Kdo je proti?

Tento návrh nebyl přijat, když ze 166 hlasujících bylo pro 77, proti 51. (Hlasování pořadové číslo 3.)

 

Další návrh je, abychom odpovědi na písemné interpelace projednávali vždy ve čtvrtek po ústních interpelacích.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 4, které jsem zahájil. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, ze 167 hlasujících bylo pro 86, proti 70. Návrh byl přijat.

 

Vyčkáme chvilku kontroly. - Zdá se, že nejsou žádné námitky proti výsledku tohoto hlasování.

 

A nyní, dámy a pánové, přistoupíme k hlasování o návrhu na pevné zařazení bodů, které navrhuje pan ministr Čermák, s úpravou, kterou připomenula paní poslankyně Vlasta Parkanová. Jedná se o body 13, 14, 15, 16 a 17, a ve smyslu návrhu pana ministra spravedlnosti, který navrhuje buď 1. nebo 2. dubna, dávám návrh na 2. dubna, protože na 1. dubna tady zazněly jiné návrhy.

Pokud to panu ministru je jedno, ptám se a dávám hlasovat: Kdo souhlasí, aby tyto body byly pevně zařazeny jako první body na 2. dubna? Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 5. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. ze 171 hlasujících bylo 115 pro, 3 proti. Návrh byl přijat.

 

Dále pan poslanec Václav Exner navrhl, aby byl zařazen nový bod "Informace vlády o stavu příprav na pokračování Mezivládní konference o návrhu Smlouvy zakládající Ústavu pro Evropu a o aktuálních postojích vlády České republiky k této problematice". Navrhuje ho zařadit za bod 123.

Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování pořadové číslo 6, které jsem zahájil. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 171 hlasujících bylo pro 147, 7 proti. Tento návrh byl přijat, bod zařazen.

 

Paní poslankyně Talmanová navrhuje vyřazení bodu číslo 21 a tomu odpovídajícího bodu 109.

Kdo souhlasí s těmito návrhy, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 7) skončilo. Ze 171 hlasujících bylo 160 pro, jediný proti, takže tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Skopal po odůvodnění navrhuje zařadit body 4, 5, 6, 7, 8 a 9 na zítřek jako první body, které budeme projednávat.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 8, které jsem zahájil. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 171 hlasujících bylo pro 126, proti 10. Tyto návrhy byly přijaty a body zařazeny.

 

Naopak pan poslanec Skopal navrhuje vyřazení bodu 48.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano" v hlasování pořadové číslo 9, které jsem zahájil. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 171 hlasujících bylo pro 138, 3 proti, takže tento bod byl vyřazen.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP