Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
6. dubna 2004 ve 14.08 hodin

Přítomno: 173 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené dámy a pánové, vážení kolegové, přeji vám příjemné odpoledne a zahajuji devátý jednací den 30. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji vám tedy ještě jednou dobré odpoledne.

Prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, a zároveň sděluji, že pan poslanec Votava má náhradní kartu č. 3, pan poslanec Bílý má náhradní kartu č. 10, pan poslanec Zaorálek má náhradní kartu č. 8.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali poslanci Marta Bayerová, která je nemocná od 6. dubna. Pan poslanec Hojdar je také nemocen, pan poslanec Petr Lachnit je na pracovní cestě v zahraničí. Z vážných rodinných důvodů se omlouvá pan poslanec Ivan Langer, na zahraniční cestě v Bruselu je paní poslankyně Helena Mallotová, z osobních důvodů se omlouvá poslanec Jiří Pospíšil, ze zdravotních důvodů Josef Řihák, hospitalizován je pan poslanec Miloslav Vlček, z rodinných důvodů se do 17. hodiny omlouvá pan poslanec Karel Vymětal. Pak tu máme zahraniční cesty výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, což je pan poslanec Walter Bartoš, Milan Bičík, Anna Čurdová, Kateřina Dostálová, Ivana Levá, Petr Pleva, Josef Smýkal, František Strnad, Jaromír Talíř a Eduard Zeman.

Pan poslanec Vávra má náhradní kartu č. 1, pan poslanec Doktor má náhradní kartu č. 4.

Omlouvají se paní ministryně Petra Buzková od 15. hodiny, protože jede na Moravu, pan ministr Miroslav Kostelka je na jednání ministrů obrany v Bruselu.

Nejprve vás seznámím se závěry dnešní porady místopředsedů Poslanecké sněmovny a zástupců poslaneckých klubů. Jak jsme již avizovali minulý týden, navrhujeme projednat ve čtvrtek 8. 4. po již pevně zařazeném bodu zbývající třetí čtení návrhů zákonů. O tom bychom měli hlasovat, proto ještě jednou vám zopakuji, že bychom měli hlasovat o tom, na čem jsme se dohodli na grémiu, že bychom ve čtvrtek 8. 4. projednali zbývající třetí čtení návrhů zákonů. O tom jsme ještě hlasováním nerozhodli, tak to musíme učinit nyní.

Sděluji ještě, že pan poslanec Martínek má náhradní kartu č. 11.

 

Můžeme tedy hlasovat o návrhu, který jsem vám přednesl, tj. třetí čtení ve čtvrtek 8. 4. Zahajuji hlasování pořadové číslo 230 a ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování, které nese pořadové číslo 230, se z přítomných 146 poslanců pro vyjádřilo 110, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Jen tedy připomínám, že třetí čtení budou probíhat ve čtvrtek 8. dubna.

A pak mám ještě druhou informaci, ta se týká dalšího postupu na celé schůzi. Prosím o klid. Tuto schůzi bychom v závěru týdne přerušili a pak bychom pokračovali v jednání v úterý 13. dubna v 11 hodin. Na tomto pokračování bychom projednali dva zákony vrácené Senátem a jeden zákon Senátem zamítnutý. U těchto tří zákonů, o kterých mluvím, bude splněna právě 13. dubna v úterý příslušná lhůta. O tom, že přerušíme tuto 30. schůzi, bychom hlasovali až koncem tohoto týdne, dnes vám to poskytuji pouze jako informaci a úvahu o tom, jak bychom měli a mohli pokračovat v této schůzi, abychom zvládli i ty zákony, které nám vrátil Senát.

To je z mé strany snad vše, připomínám, že přehled zbývajících bodů vám byl rozdán na lavice.

Dnes bychom měli začít tím, co jsme si odhlasovali, to jsou body 140… Prosím, pan poslanec Kühnl se hlásí a ještě se hlásí také pan ministr Dostál.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP