(Jednání pokračovalo v 16.12 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážení kolegové, já vás prosím, abychom se tady všichni znovu posadili do svých lavic a mohli dokončit hlasování o tomto návrhu zákona. Pokusím se ještě svolat ty, kteří jsou… Prosím, kdo chce nebo kdo by se měl účastnit hlasování, tak vás všechny žádám, abyste se vrátili do sněmovny a mohli dokončit hlasování o pozměňovacích návrzích.

Vážení kolegové, já vám sdělím, jaký je výsledek porady, kterou jsme tady měli s panem poslancem Benešem, který zpochybnil postup zpravodaje. Já jsem pochopil, v čem byla podstata námitky, kterou tady vznesl, tak vám to sdělím také. Pan poslanec Beneš namítal, že když já jsem v hlasování o bodech H1, H2 řekl, že budeme hlasovat návrhy pana poslance Kubinyiho pod písmenem H, tak on měl za to, že tím okamžikem hlasujeme o všech - o H1, H2 i H3, a ne jen o H1, H2, jak bylo schváleno procedurou, kterou jsme si schvalovali.

Je to samozřejmě zase na velký spor, jestli to takto lze chápat, nebo ne, ale já mám dojem, že je dobré se mu vyhnout, takže bych vám navrhl tento postup. Já bych prohlásil hlasování o bodech H1, H2 za zmatečné a hlasování bychom provedli ještě jednou, abychom se vyhnuli úskalím různých výkladů toho, o čem kdo chápal, že hlasoval. Budeme tedy znovu hlasovat, teď už jenom o těch bodech, jasně řečeno, H1 a H2. Pak se vrátíme do bodu procedury, kde se nacházíme, což je zrovna hlasování o bodu H3.

Ptám se, jestli někdo zpochybňuje tento postup. Věřím, že tomu tak není, že se tím zbavíme diskuse o tom, kdo co o čem si myslel, že hlasoval. Opakuji ještě jednou: opakovali bychom hlasování o pozměňovacích návrzích pana poslance Kubinyiho, o návrzích H1 a H2.

Ptám se zpravodaje, jestli je to správně takto vyloženo. (Zpravodaj: Ano, pane předsedo.)

Všechny vás odhlašuji v této chvíli a prosím, abyste se znovu přihlásili. Sdělím ještě jednou, že budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pana poslance Kubinyiho pod písmenem H1 a H2. Je tu souhlasné stanovisko jak ministryně, tak zpravodaje.

 

Zahajuji hlasování o H1 a H2. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 278. Přítomno 168 poslanců, pro hlasovalo 85, proti 78. Návrh byl přijat.

 

Vyčkáme kontroly. (Krátká pauza na kontrolu výsledků hlasování.) Pan poslanec Kučera se hlásí.

 

Poslanec Miloslav Kučera: Dámy a pánové, vážený pane předsedo, já se vám všem omlouvám, ale nestihl jsem se znovu přihlásit kartou při hlasování. Zpochybňuji toto hlasování, nemohl jsem hlasovat.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, slyšeli jsme námitku pana poslance Kučery a budeme o ní hlasovat. Zahajuji hlasování o této námitce. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 279. Přítomno bylo 170 poslanců, pro hlasovalo 126, proti 7. Takže námitka byla přijata.

 

Budeme ještě jednou opakovat to hlasování o bodech H1 a H2. O těchto dvou pozměňovacích návrzích. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 280 z přítomných 169 poslanců pro hlasovalo 85, proti hlasovalo 79. Návrhy byly přijaty.

 

(Pauza na kontrolu výsledků hlasování.) Takže se můžeme v této chvíli vrátit do toho bodu, kde jsme. Prosím pana zpravodaje.

 

Poslanec Vladimír Říha: Budeme pokračovat. Máme nyní na řadě hlasování o bodu H3.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Paní ministryně? (Nesouhlas.) Zpravodaj? (Nesouhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 281. Z přítomných 170 pro hlasovalo 41, proti 115. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vladimír Říha: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu I1 pana poslance Dolejše. Je to návrh nové struktury správní rady jakožto velkého churalu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Paní ministryně? (Nesouhlas.) Zpravodaj? (Nesouhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 282. Z přítomných 170 pro byli 4, proti 133. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP