(15.30 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, opatrné stanovisko pana ministra.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 355 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 355: z přítomných 164 pro 40, proti 94. Návrh nebyl přijat.

 

Další návrh.

 

Poslanec Antonín Zralý: Posledním hlasováním je F5, o kterém budeme hlasovat, a tím uzavřeme hlasování o pozměňovacích návrzích. Takže F5. (Zpravodaj doporučuje, ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 356 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 356: z přítomných 164 pro 34, proti 117. Návrh nebyl přijat.

 

Vyčerpali jsme všechny pozměňovací návrhy. Má někdo jiný názor? Není tomu tak. Jsou všichni spokojeni. Přistoupíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o zaměstnanosti, podle sněmovního tisku 527, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 357 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 357: z přítomných 164 pro 84, proti 47, návrh byl přijat -v případě, že kontroloři jednotlivých klubů zjistí, že výsledek hlasování odpovídá vůli jednotlivých poslanců.

 

(Probíhá kontrola hlasování.)

Pan kolega Kohlíček se hlásí. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jaromír Kohlíček: Pane předsedající, je mi to trapné, ale zpochybňuji hlasování, protože jsem stiskl křížek, a na sjetině je ano.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, výsledek byl těsný, čili o námitce proti zápisu o hlasování dám hlasovat bez rozpravy v hlasování pořadové číslo 358, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro přijetí námitky pana poslance Kohlíčka. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 358: z přítomných 167 pro 134, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy znovu hlasovat o závěrečném hlasování o vyslovení souhlasu s vládním návrhem zákona o zaměstnanosti podle sněmovního tisku 527, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 359 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 359: z přítomných 168 pro 86, proti 47. Vyčkám opět kontroly zápisu o výsledku hlasování.

 

(Probíhá kontrola hlasování.)

Děkuji, vše je v pořádku, tak konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Děkuji panu ministrovi, děkuji panu zpravodaji a budeme pokračovat.

 

Dalším schváleným bodem programu je bod 94. U stolku zpravodajů zůstanou pan ministr Zdeněk Škromach a pan poslanec Antonín Zralý jako zpravodaj. Budeme se zabývat bodem

 

94.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony
v souvislosti s přijetím zákona o zaměstnanosti
/sněmovní tisk 528/ - třetí čtení

 

Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 528/2.

Otevírám rozpravu a ptám se, kdo se do ní hlásí, když nemám žádnou písemnou přihlášku. Nikoho nevidím, proto rozpravu ve třetím čtení končím.

Ptám se, jestli má pan ministr zájem o závěrečné slovo. Nebo pan zpravodaj? Ne.

Přistoupíme tedy k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním k nim sdělil stanoviska stejně jako pan ministr. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Antonín Zralý: Vážený pane místopředsedo, vážená vládo, paní a pánové, předložím vám, jak bychom měli postupovat, pokud jde o hlasování k tisku 528. Vy jste obdrželi 528/2, což jsou pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu na vydání zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o zaměstnanosti.

Navrhuji, abychom hlasovali v těchto krocích:

Za prvé E1, za druhé E2, za třetí A1 až A10, za čtvrté A11, v pátém kroku A12 až A25, A26 - v případě schválení E2 bude nehlasovatelné. Pak bychom v sedmém kroku hlasovali B1, B2, v případě ale schválení E1 to bude nehlasovatelné. B3, B4 - v případě schválení A2, A4 nebo A5 opět bude nehlasovatelné. Jedenáctý krok B5, B7 až B11, pak ve dvanáctém kroku B6, ve třináctém C1 - varianta 1, ve čtrnáctém kroku C1 - varianta 2, pak v patnáctém kroku C2 písm. a) a b), v šestnáctém C3, v sedmnáctém C4, a následně pak D1 až D5, což jsou pozměňovací návrhy pana poslance Opálky.

Pozměňovací návrhy paní poslankyně Páralové jsou tedy pod bodem C, mé pozměňovací návrhy jsou pod bodem B, paní Boháčkové pod bodem E a pod bodem A jsou pozměňovací návrhy výboru pro sociální politiku a zdravotnictví.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, děkuji. Hlásí se paní kolegyně Alena Páralová. Prosím, paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Alena Páralová: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, já bych prosila hlasovat zvlášť o návrhu A7, dále o návrhu A24, 25, 26 a dále o návrhu k části třetí - bod 4 k části třetí a bod 5 k části třetí, bod 6 k části jedenácté.

A to by bylo asi tak všechno. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP