(10.40 hodin)

Poslanec Stanislav Křeček: Takže bychom mohli hlasovat o druhé část E1 podle výsledků orientačního hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 410. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 174 poslanců, pro bylo 120, proti 27, byla přijata varianta druhá.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Tím se tedy varianta 24 hodin stala nehlasovatelná.

Nyní budeme hlasovat o dalších návrzích. nejprve musíme rozhodnout v hlasování o H3 pana poslance Vymětala, to je nové znění 12. bodu návrhu § 111, kde se změní odstavce 1 a 6. (Stanoviska předkladatele i zpravodaje byla záporná.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 411. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Děkuji. Hlasování skončilo. Hlasovalo 174 poslanců, pro bylo 38, proti 77. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Jelikož nebyl přijat návrh H3, můžeme se vrátit k návrhu A3 ústavně právního výboru ke změnám § 111 odst. 6, a zde budeme postupovat následujícím způsobem. Nejprve budeme hlasovat o prvé části A3, tj. odpovědi na interpelace členů vlády v rozsahu 5 minut - návrh zákona stanoví 4 minuty, a za druhé orientačně hlasovat o části A3, která upravuje doplňující odpovědi na 2 minuty - návrh zákona stanoví 1 minutu.

Nyní navrhuji, abychom hlasovali o prvé části bodu A3, která se týká § 6. (Stanoviska předkladatele i zpravodaje byla kladná.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování…

Přerušil jsem hlasování, prohlašuji je za zmatečné, protože se hlásí pan poslanec Exner, pravděpodobně bude mít připomínky k orientačnímu hlasování, předpokládám, ale nechám to na něm.

 

Poslanec Václav Exner: To je právě ten problém pozměňovacího návrhu pod písmenem I, kde já jsem navrhoval, aby se z toho původního návrhu skupiny předkladatelů vytáhly ty 4 minuty a daly se do určité konfrontace s návrhem 5 minut a aby se o tom rozhodlo orientačně a pak aby se hlasovalo, a analogicky u té druhé části.

Navrhuji tedy ten postup, který byl přednesen u mne, aby se nejdříve hlasovalo orientačně o 4 a 5 minutách a potom definitivně.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Prosím o stanoviska. (Stanovisko předkladatele i zpravodaje bylo záporné.)

 

Poslanec Stanislav Křeček: Já s tím nesouhlasím, já si myslím, že to je nehlasovatelné, ale než bychom diskutovali, tak nesouhlasím. (Předkladatel: Také nesouhlasím.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Počkejte, abychom si to vyjasnili.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nesouhlasíme s návrhem pana poslance Exnera na orientační hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře, rozhodneme ale hlasováním. Kdo souhlasí s návrhem, kterým pan poslanec Exner modifikoval proceduru tak, jak ji sněmovna odhlasovala na začátku, ať to dá najevo v hlasování pořadové číslo 413. Děkuji. Kdo je proti?

Děkuji. Hlasování skončilo. Hlasovalo 174 poslanců, pro bylo 40, proti 87. Přidržíme se tedy procedury schválené na začátku.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nyní tedy můžeme hlasovat o první části A3, to znamená odpovědi na interpelace členů vlády v rozsahu 5 minut. (Stanovisko předkladatele i zpravodaje bylo kladné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 414. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Děkuji, hlasování skončilo. Hlasovalo 174 poslanců, pro bylo 160, proti byli 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nyní budeme hlasovat o druhé části A3 § 111 - přednesení doplňující odpovědi v rozsahu 2 minut, zatím to byla jen 1 minuta. (Stanovisko předkladatele i zpravodaje bylo kladné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 415. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Děkuji, hlasování skončilo. Ze 174 hlasujících bylo pro 163, proti byli 4. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nyní budeme hlasovat o návrhu A4 návrhu ÚPV. (Stanovisko předkladatele i zpravodaje bylo kladné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 416. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Děkuji, hlasování skončilo. Hlasovalo 174 poslanců, pro 168, proti byl 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Tím se stalo nehlasovatelné E2 původního návrhu pana poslance Zaorálka.

Nyní budeme hlasovat o B1, B3, B4, B5… (Pracovnice legislativy Poslanecké sněmovny upozorňuje zpravodaje na určitou nesrovnalost.)

Omlouvám se, E2 je o účinnosti, jelikož byl přijat návrh A4, musíme hlasovat o E2, tj. o účinnosti. (Stanovisko předkladatele i zpravodaje bylo kladné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 417. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 173 hlasujících bylo pro 164, proti byl 1. Návrh byl schválen.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nyní bychom měli tedy hlasovat o návrzích B1, B3, B4 a B5 návrhu zahraničního výboru jako o celku s výjimkou bodů, o kterých by se hlasovalo zvláště, a to jsou ty náhrady evropských poslanců. B4 bod 4, § 33a, budeme tedy hlasovat zvlášť o § 5 odst. 1 písmeno a), to jsou výdaje na reprezentaci. (Stanovisko předkladatele i zpravodaje bylo záporné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 418. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Děkuji, hlasování skončilo, ze 173 hlasujících byli 3 pro, proti bylo 133, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nyní budeme hlasovat o B4 bod 4, § 33b písmeno a), to je použití letecké dopravy. (Stanovisko předkladatele i zpravodaje bylo záporné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 419. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Děkuji. Hlasování skončilo. Hlasovalo 173 poslanců, 3 byli pro, 129 proti. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nyní bod 4 k 33b písmeno b), tady jde o výdaje na leteckou dopravu při tuzemských cestách. (Stanovisko předkladatele i zpravodaje bylo záporné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 420, které jsem zahájil. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Děkuji, hlasování skončilo. Hlasovalo 173 poslanců, 5 bylo pro, 132 proti. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP