Začátek schůze Poslanecké sněmovny
15. června 2004 ve 14.06 hodin

Přítomno: 178 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Páni poslanci, vážená vládo, zahajuji 33. schůzi Poslanecké sněmovny. Přeji vám dobré odpoledne. Tato schůze byla svolána a návrh pořadu stanoven na návrh organizačního výboru Poslanecké sněmovny ze dne 3. června tohoto roku. Pozvánka vám byla rozeslána v pátek 4. června.

Prosím vás, abyste se přihlásili identifikačními kartami. Pan poslanec Krajíček má náhradní kartu č. 9. Pan poslanec Antonín Sýkora má náhradní kartu č. 1.

Přistoupíme k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili paní poslankyni Lucii Talmanovou a pana poslance Vlastimila Ostrého. Má někdo jiný návrh? Pokud ne, budeme hlasovat o těchto jménech ověřovatelů.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 1. Přítomno 116 poslanců, pro hlasovalo 105, proti jeden.

 

Takže konstatuji, že jsme ověřovateli 33. schůze Poslanecké sněmovny určili paní poslankyni Lucii Talmanovou a poslance Vlastimila Ostrého. Prosím, aby ověřovatelé zkontrolovali přihlášky poslanců na ústní interpelace se seznamy v počítači a poté dohlédli na losování pořadí. Seznamy s vylosovaným pořadím budou jako obvykle rozdány do lavice.

Nyní sděluji, že do zahájení schůze byly zaslány omluvy neúčasti na našem jednání, a obdržel jsem omluvy od těchto poslanců: Od 15. do…

Pan poslanec Ivo Pospíšil má náhradní kartu č. 10 a pan poslanec Antonín Macháček má náhradní kartu č. 3.

A nyní omluvy: Od 15. do 18. 6. se ze závažných osobních důvodů omlouvá paní poslankyně Ludmila Brynychová, nemocen je pan poslanec Václav Frank od 15. 6., na zahraniční služební cestě od 15. do 17. 6. je pan poslanec Petr Lachnit, stále na rekonvalescenci je pan poslanec Miloslav Vlček, na zahraniční pracovní cestě v Itálii jsou poslanci Pavel Hönig, Petr Ibl, Tomáš Kladívko a Jan Klas - ta cesta je od 15. do 18. 6. - a na zahraniční pracovní cestě v Sýrii jsou poslanci Jan Kavan, Kateřina Konečná, Vladimír Laštůvka a Václav Nájemník. Ti jsou tam od 15. do 17. 6. Omlouvá se také premiér Vladimír Špidla od 17 do 17.30 hodin, kdy oficiálně přijímá ministra zahraničí Izraele, a pan ministr Milan Urban od 15. do 18. 6. jedná oficiálně na 8. petrohradském mezinárodním ekonomickém fóru.

Pan poslanec Kubinyi má náhradní kartu č. 11, pan poslanec Radko Martínek má náhradní kartu č. 17.

Omluvy jsou to všechny, které jsem obdržel, a nyní, ještě než přistoupíme k pořadu, vám sdělím závěry, na kterých vznikla dnes dopoledne dohoda mezi kluby. Předtím ještě vám oznamuji - prosím o pozornost - že vláda vzala zpět sněmovní tisk 543, a proto si škrtněte bod 50 návrhu pořadu. O tom hlasovat nemusíme, prostě škrtněte bod č. 50.

Chci vám také ještě sdělit, že v pátek 25. června se bude v Poslanecké sněmovně konat setkání předsedů parlamentů zemí regionálního partnerství, tj. Česká republika, Slovensko, Slovinsko, Polsko, Maďarsko a Rakousko, takže navrhuji, abychom tento den nejednali.

Dále vás chci informovat, že předseda výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu poslanec Walter Bartoš požádal, aby body 26, 27, 28 a 29 návrhu pořadu byly projednány v úterý 22. 6., a to jako první čtyři body odpoledního jednání. To je první návrh, který budeme hlasovat.

Ministr průmyslu a obchodu Milan Urban požádal projednat bod 25 návrhu pořadu, tj. sněmovní tisk 642, druhé čtení, v úterý 22. června jako pátý bod odpoledního jednání a bod 109, sněmovní tisk 642, tj. třetí čtení návrhu pořadu, projednat v pátek 25. června jako první bod dopoledního jednání.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP