(14.50 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 13 z přítomných 175 poslanců pro 145, proti 4. Návrh pana poslance Sehoře byl přijat.

 

Nyní mám návrh paní poslankyně Aleny Páralové, která sdělila, že bere zpět bod č. 46, tisk 582, takže nebere zpět bod, ale tisk 582. Hlasovat o tom nemusíme, jenom to konstatujeme.

 

Dále pan poslanec Kala navrhl přesunout bod 2 - provoz na pozemních komunikacích - na úterý, máme ho dnes jako druhý bod, 22. 6., zřejmě za všechny pevně zařazené body. Budeme hlasovat o tomto návrhu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přesunout bod 2 na úterý příští týden, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 14 z přítomných 176 poslanců pro 162, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Kala ještě navrhl také vyřadit třetí bod našeho pořadu, také provoz na pozemních komunikacích, tisk 321. Takže vyřazení bodu č. 3 našeho dnešního pořadu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto vyřazení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 176 poslanců pro 110, proti 39. Návrh byl přijat.

 

Pak tady vystoupil pan poslanec Kováčik, který nám sdělil - týkalo se to bodu 49 - že tisk 232 bere zpět. Opět nemusíme hlasovat.

 

Dále to byl návrh pana poslance Sýkory, který navrhl zařazení nového pevného bodu. Je to zpráva jeho vyšetřovací komise k dálnici D47 a pan poslanec navrhoval zařadit tento nový bod na odpoledne 23. 6., to je snad příští středa. Jako první bod odpoledne příští středa - zpráva vyšetřovací komise D47.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto nového bodu, zpráva vyšetřovací komise D47, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 16 z přítomných 176 poslanců pro 144, proti 2.

 

Nyní pan ministr Dostál, druhá čtení bodů 13, 21, 22, navrhl projednat zítra po pevně zařazeném prvním bodu na zítřejší dopolední, tedy středeční, program. Po zprávě vlády o pozici k Evropské radě zařadit body 13, 21, 22.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení těchto tří bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 17 z přítomných 176 poslanců 125 pro, proti 8. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní byla paní poslankyně Rusová, která navrhovala vyřadit body 16, 17, to je trestní zákon, trestní řízení soudní. Paní poslankyně navrhovala vyřadit body 16, 17 a termín do kdy byl řečen, jestli to řeknu přesně - do novelizace článku 14 Listiny základních práv a svobod? Takto jste to řekla, paní poslankyně? Dobře. Vyřadit body 16, 17 do novelizace článku 14 Listiny základních práv a svobod.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout návrh na vyřazení těchto dvou bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 176 poslanců pro 85, proti 67. Návrh paní poslankyně Rusové nebyl přijat.

 

Ale počkáme, jak proběhne kontrola hlasování. - Ptám se, jestli někdo zpochybňuje toto hlasování. Je tomu tak.

 

Poslanec Michal Doktor: Vážený pane předsedo, ačkoliv jsem hlasoval pro návrh, na technickém záznamu hlasování je křížek, zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jste pana poslance Doktora, který zpochybnil toto hlasování.

Mám tady návrh na odhlášení, takže vás odhlásím a prosím, abyste se všichni znovu přihlásili. Budeme hlasovat o námitce pana poslance Doktora.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Doktora, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti této námitce?

V hlasování pořadové číslo 19 z přítomných 167 poslanců pro 135, proti 4. Námitka pana poslance Doktora byla přijata.

 

Znamená to, že budeme znovu hlasovat o návrhu paní poslankyně Rusové vyřadit z našeho programu body 16 a 17 do novelizace článku 14 Listiny základních práv a svobod.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto dvou bodů dle návrhu paní poslankyně Rusové, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 20 z přítomných 173 poslance pro 85, proti 77. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP