(11.00 hodin)

Poslanec Martin Kocourek: Já bych v závěrečném slově k tomuto návrhu zákona chtěl ukázat na obrovský rozpor mezi vládou předloženým podkladem, kdy nám vláda navrhla projednat tento návrh zákona ve zkráceném jednání, a poslanci vládní koalice teď tento návrh vlastně nepodpořili, čímž pádem tvrzení vlády o nezbytnosti projednat tento návrh v tomto rozsahu a takto rychle padá. Z tohoto já usuzuji, že vláda v této věci nemá jasno. Doufám, že Poslanecká sněmovna se v rámci dalších čtení k tomuto návrhu tak zachová.

Zároveň, pane předsedo, dovolte, abych v návaznosti na návrh kolegy Macháčka o zkrácení lhůty o 55 dní se odvolal na § 91 jednacího řádu a poprosil vás o prověření, zda zde neexistuje 50 poslanců, kteří by s takovým návrhem nesouhlasili, protože to je důvod nemožnosti podání tohoto návrhu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, dovolte mi, abych teď na pět minut přerušil jednání sněmovny, protože se přiznám, že jsem úplně nepochopil to, co řekl pan poslanec Kocourek, a rád bych si to ujasnil. Přerušuji jednání sněmovny. Budeme pokračovat v 11.05 hodin.

 

(Jednání přerušeno od 11.01 do 11.08 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegové, musíme pokračovat v jednání sněmovny. Musím vás požádat, abyste se vrátili do lavic, ukončili debatu. Je čas vést rozpravu a je čas hlasovat.

O slovo se hlásí ministr financí Slávek Sobotka.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji. Já bych chtěl na základě velmi produktivní diskuse, která zde probíhala v rámci přestávky, říci, že nepochybně ve sněmovně zazní ještě některé zajímavé návrhy v souvislosti s tímto bodem.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: O slovo se hlásí pan poslanec Kühnl.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, vzhledem k tomu, že pan ministr znovu otevřel rozpravu, hlásím se do ní a podávám návrh na zkrácení lhůty k projednání u tohoto návrhu ve výboru o 30 dní.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP