(14.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

A máme tady návrh paní poslankyně Hany Šedivé. Ta navrhuje bod číslo 9 - to už jsme hlasovali, to už jsme vyřadili, to už snad nemusíme.

Pak ještě navrhovala paní poslankyně Šedivá bod číslo 18 vyřadit. Ten jsme ještě nevyřadili, takže o tom snad můžeme hlasovat. Takže bod číslo 18 na návrh paní poslankyně Šedivé je také ohrožen vyřazením. Budeme hlasovat o vyřazení bodu číslo 18.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu číslo 18 z pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Trestní zákon, návrh. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 27. Z přítomných 186 poslanců pro hlasovalo 165, proti 3, takže návrh na vyřazení byl přijat.

 

Ale paní poslankyně Šedivá ještě navrhovala, aby bod číslo 115, tj. návrh na bezúplatné převody nemovitostí ze správy Fondu dětí a mládeže apod., aby tento bod byl zařazen jako první bod v pátek po poledni. Je to bod číslo 115 - jako první bod v pátek po poledni.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné zařazení bodu číslo 115 v pátek po poledni, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 28. Z přítomných 186 pro hlasovalo 123 a proti 2, takže návrh paní poslankyně Šedivé byl přijat.

 

To je poslední návrh, který tady mám. Nezapomněl jsem na někoho?

Znovu bych vás v tom případě všechny odhlásil, požádal, abyste se všichni přihlásili. Zvoním naposled, protože budeme nyní hlasovat o celém návrhu pořadu 36. schůze Poslanecké sněmovny, tak jak byl písemně předložen a nyní upraven schválenými pozměňovacími návrhy. Snad jsou všichni připraveni na hlasování.

 

Hlasujeme o celém návrhu pořadu 36. schůze. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento celkový návrh pořadu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 29. Přítomno je tady 184 poslanců, pro hlasovalo 114, proti 41. Návrh pořadu schůze byl přijat.

 

To znamená, že se můžeme zabývat pořadem tak, jak jsme ho schválili. Prvním bodem je

 

1.
Návrh časového harmonogramu projednávání
vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2005
v Poslanecké sněmovně a jejích orgánech

 

K tomuto bodu jsme obdrželi usnesení rozpočtového výboru číslo 422 z 8. září. (Část poslanců opouští jednací místnost.)

Prosím předsedu výboru pana poslance Miroslava Kalouska, aby se ujal slova jako první diskutující. Všechny v sále prosím o klid.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji za slovo, pane předsedo. Vážená vládo, dámy a pánové, rozpočtový výbor se na své 32. schůzi zabýval návrhem harmonogramu vládního návrhu zákona o státním rozpočtu a svým usnesením vám navrhuje harmonogram, který je v příloze tohoto usnesení. Je to technické maximum možného, které je omezené jednacím řádem Sněmovny na straně jedné, parlamentním cyklem na straně druhé.

Prosím o podporu tohoto návrhu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji vám, pane předsedo. Prosím vás, abyste spolu se mnou sledoval rozpravu, kterou v tuto chvíli otevírám. Přihlášky nemám. Pokud se do ní nikdo nehlásí, tak všeobecnou rozpravu končím.

Otevírám podrobnou rozpravu. Ani do ní se nikdo nehlásí, jak vidím. Končím tedy i rozpravu podrobnou.

Pan předseda Kalousek už asi nechce nic podotknout, takže pravděpodobně budeme hlasovat o návrhu usnesení, který nám předkládá. Je-li tomu tak, zazvoním na poslance, kteří již mezitím opustili Sněmovnu, ale možná se chtějí zúčastnit hlasování.

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, který nám předložil předseda výboru pan poslanec Miroslav Kalousek a který máte před sebou. Prosím všechny poslance, aby zaujali místa. (Poslanci přicházejí do jednací síně.) Ještě jednou prosím poslance, aby se vrátili do lavic.

Protože se poměry rychle mění, tak vás všechny odhlásím. Prosím, abyste se všichni přihlásili, kdo chcete hlasovat. Můžeme.

 

Hlasujeme o návrhu usnesení, který byl předložen. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 30. Přítomno 173, pro hlasovalo 121, proti hlasovalo 39. Harmonogram rozpočtu byl přijat a schválen.

 

Děkuji panu poslanci Kalouskovi a končím projednávání prvního bodu našeho dnešního pořadu.

 

Dalším bodem je

 

3.
Vládní návrh zákona o povinném značení lihu a o změně zákona
č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 637/ - druhé čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí Bohuslav Sobotka a zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Martin Říman.

Tento návrh jsme projednávali již 22. září na 35. schůzi. Obecnou i podrobnou rozpravu jsme ukončili. Další projednávání jsme přerušili před hlasováním.

Měli bychom nyní hlasovat o návrhu místopředsedy Poslanecké sněmovny Vojtěcha Filipa, o návrhu, který on přednesl v podrobné rozpravě. Byl to návrh vrátit návrh zákona k novému projednání. To je to, co nás čeká.

Musím požádat poslance, kteří vyběhli ze Sněmovny, aby se do ní vrátili, jestli chtějí hlasovat. Samozřejmě, že vás všechny odhlásím, protože se situace hodně změnila.

Všechny vás odhlašuji a prosím, aby se všichni znovu přihlásili.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP