(10.50 hodin)

Poslankyně Vlasta Parkanová: Nyní můžeme přistoupit k hlasování o pozměňovacích návrzích, které jsou uvedeny v tisku 615/2. Jsou rozčleněny do částí A a B. Část A má A1 a A2. Pokud nebude námitek, můžeme rozhodovat o celém "áčku" jako celku. Já jej doporučuji. Pan ministr? (Ministr doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: K tomuto navrženému postupu vidím vztyčený prst pana poslance Koudelky, který bude zřejmě mít námitku. Udílím mu slovo.

Paní zpravodajka.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Avizuji, že jsem byla příliš rychlá na tempo pana poslance Koudelky. Žádá, abychom toto hlasování rozdělili a hlasovali samostatně A1 a samostatně A2.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Vyhovíme panu poslanci Koudelkovi. Nikdo jiný žádné námitky nemá. Budeme tedy hlasovat nejdříve o bodu A1.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Zpravodajka doporučuje. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 47. Z přítomných 190 poslanců pro návrh hlasovalo 124, proti 51. Tento návrh byl přijat.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Dalším návrhem je návrh uvedený pod bodem A2. Zpravodajka doporučuje. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 48 z přítomných 189 poslanců 180 hlasovalo pro, proti nikdo. I tento návrh byl přijat.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Dostáváme se k pozměňovacímu návrhu uvedenému pod číslem B. Je to pozměňovací návrh, který zde přednesl pan poslanec Šeich, jehož znění jsme před chvílí hlasováním upravili. Zpravodajka nedoporučuje. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 49 z přítomných 189 poslanců pro návrh hlasovalo 13, proti 82. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Nyní můžeme, paní předsedající, přistoupit k hlasování o návrhu jako o celku. Zpravodajka doporučuje. Pan ministr také.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 283/1993 Sb., o státním zastupitelství, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 615, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 50 z přítomných 189 poslanců 184 hlasovalo pro návrh, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Končím projednávání bodu 63.

 

Nyní se budeme zabývat bodem

 

64.
Vládní návrh zákona o zajištění právní pomoci
v přeshraničních sporech v rámci Evropské unie
/sněmovní tisk 690/ - třetí čtení

 

Pan místopředseda vlády setrvá ještě u stolku zpravodajů. Prosím, aby se ke stolku dostavil zpravodaj ústavněprávního výboru pan poslanec Stanislav Křeček. Pozměňovací návrh je uveden ve sněmovním tisku 690/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo hlásí z místa. Není tomu tak. Rozpravu tedy končím. Ptám se pana ministra a pana zpravodaje, zda chtějí vystoupit se svými závěrečnými slovy. Není tomu tak.

Prosím tedy pana zpravodaje, aby přednesl pozměňovací návrh a poté oba dva pánové dali stanoviska.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Paní místopředsedkyně, kolegové a kolegyně, máme k hlasování, pokud jde o pozměňovací návrhy, jenom jeden pozměňovací návrh a ten je obsažen v usnesení ústavněprávního výboru č. 124 z jeho 46. schůze, kde se účinnost stanoví dnem vyhlášení. Navrhuji proto, abychom hlasovali nejprve o tomto návrhu, a pak o celém zákoně.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Prosím o stanoviska. (Ministr doporučuje, zpravodaj souhlasí.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 51 z přítomných 188 poslanců pro návrh hlasovalo 164, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy přistoupíme k hlasování o návrhu jako celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o zajištění právní pomoci v přeshraničních sporech v rámci Evropské unie, podle sněmovního tisku 690, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 52 z přítomných 188 poslanců pro návrh hlasovalo 174, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Končím projednávání bodu 64.

 

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat, je bod

 

65.
Vládní návrh zákona o evropské společnosti a o zapojení
zaměstnanců evropské společnosti (zákon o evropské společnosti)
/sněmovní tisk 691/ - třetí čtení

 

Prosím, aby pan místopředseda vlády setrval u stolku zpravodajů a dostavil se zpravodaj ústavněprávního výboru pan poslanec Jiří Pospíšil. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 691/2. - Mám zde poznámku, že vysvětlí zpravodaj, proč lomeno dvěma.

Otevírám tedy rozpravu, do které nemám zatím žádnou přihlášku. Předpokládám, že se do rozpravy přihlásí pan zpravodaj. Ale asi tomu tak není. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Ptám se obou pánů, zda chtějí vystoupit se svými závěrečnými slovy. Není tomu tak.

Přikročíme tedy k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby nám oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a vyjádřil se k nim.

 

Poslanec Jiří Pospíšil: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, procedura hlasování bude relativně jednoduchá. V zásadě máme načteny pouze pozměňovací návrhy, které jsou obsaženy v usnesení ústavněprávního výboru. Tyto pozměňovací návrhy mají pouze technický charakter. Vylepšují legislativní úpravu institutu evropské společnosti. Proto si dovolím navrhnout, abychom hlasovali o tomto usnesení jako o celku, jako o jednom pozměňovacím návrhu.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se kolegyň a kolegů, zda mají výhrady k tomuto navrženému postupu. Vidím pana poslance Vymětala, že se chce vyjádřit. Prosím, dávám vám slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Karel Vymětal: Chtěl bych jenom do stenozáznamu prohlásit, že máme chybu v označení čísla tisku. 692/1 je špatně, má být 691/2. To je všechno k pozměňovacím návrhům.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. To je to, co jsem zmiňovala, že mám poznámku, že vysvětlí pan zpravodaj, a poté jsem ho vyzývala, aby se přihlásil do rozpravy. Nebylo tomu tak, nicméně to můžeme napravit tímto. Pokud nemá nikdo výhrady proti navrženému postupu, který pan zpravodaj navrhl, myslím si, že můžeme přistoupit k hlasování o pozměňovacím návrhu ústavněprávního výboru jako o celku. Prosím o stanoviska. (Ministr doporučuje. Zpravodaj také doporučuje.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 53 z přítomných 189 poslanců pro návrh hlasovalo 170, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy můžeme přistoupit k hlasování o celém návrhu zákona. Je tomu tak.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP